Tilbake

Billig storbyferie i Europa? Reis til Warszawa

Planlegger du en kort helgetur til Polen? Da er Warszawa et godt valg for deg som vil oppleve mye på kort tid. Warszawa har alt du trenger for en vellykket storbyferie; spennende arkitektur, historie, mat og drikke, velvære og shopping til lave priser!

Warszawa ligger mindre enn to timers flytur fra Oslo Lufthavn, og det nasjonale flyselskapet LOT Polish Airlines flyr direkte til Frédéric Chopin lufthavn Warszawa-Okęcie to ganger om dagen. Fra flyplassen anbefaler vi å ta toget til sentrum, det går hver halvtime og tar ca. 30 minutter. Alternativt kan du ta taxi fra taxiholdeplassen rett utenfor, det koster rundt 80 norske kroner.

Under andre verdenskrig ble byen hardt rammet, og har i dag et rikt kulturliv med flere museer, historiske landemerker og parker. Med moderne bygninger, skyskrapere og førkrigsarkitektur, er det ingen tvil om at Warszawa er en vakker og interessant by.

Her bør du bo

De fleste av Warszawas attraksjoner ligger innen gangavstand fra Gamlebyen og i det sentrale Sródmiescie-området. Disse er begge ideelle områder å bo i! Her får du gangavstand til noen av byens beste restauranter, barer og butikker. Det er også gode transportforbindelser hvis du vil utforske andre polske byer.

PURO Hotel

Ønsker du å bo sentralt med nærhet til det aller meste, anbefaler vi PURO Hotel. PURO Hotel har flott beliggenhet i Sródmiescie-området, med gangavstand til byens beste museer, restauranter og barer. Herfra er det kort vei til Gamlebyen, nasjonalmuseet og det populære kjøpesenteret Złote Tarasy.

På PURO Hotel kan du velge mellom fire ulike rom, fra mindre klassiske rom, til større innbydende suiter. Rommene er innredet med en moderne minimalistisk stil, med høye vinduer som slipper inn mye lys. Det er lagt stor vekt på å sikre at hotellet gjenspeiler nabolaget ved å inkludere lokal design og arkitektoniske funksjoner, og ved å vise frem lokale og internasjonale kunstnere.

Hotellrom med en stor dobbeltseng, TV og store vinduer. Foto

Du trenger heller ikke gå langt hvis du ønsker en matbit eller noe godt i glasset. I 1. etasje finner du hotellets restaurant, Magari, som byr på italienske retter. Tar du heisen opp i øverste etasje, finner du også en av byens beste barer, Loreta Bar. Baren er tilknyttet en takterrasse med fantastisk utsikt, og DJ både torsdag, fredag og lørdag. Det perfekte stedet å nyte en deilig drink og se på solnedgangen.

Wine n’ dine på Michelin-restaurant

Er du ute til lunsj, eller ønsker en finere middag, bør du reservere bord på Kieliszki na Proznej. Denne vin- og matbaren har blitt anbefalt av Michelin-guiden i flere år, og dette med god grunn. Menyen byr på klassiske polske retter med en moderne vri, og vinkartet består av rundt 250 viner på glass. Rettene kommer i mindre porsjoner, og kan derfor nytes som tapas til deilig vin etter servitørens anbefalinger. Besøk restaurantens nettside her.

Gamlebyen: En reise tilbake i tid

Gamlebyen i Warszawa er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og er en perle du ikke kan gå glipp av! Her kan du gå deg bort i en labyrint av svingete brosteinsgater, utsmykkede husfasader og pittoreske torg med gammeldags sjarm.

Om sommeren yrer det av liv med utendørskafeer og kulturfestivaler, og om vinteren avholdes flere koselige julemarkeder. Da dekkes den kjente Markedsplassen av en flott skøytebane, og et stort juletre lyser opp torget foran Kongeslottet. På julemarkedene kan du handle alt fra lekker julepynt til varme skinnvotter, mens du nipper til varm gløgg og kommer i skikkelig julestemning.

Juletre som lyser opp kveldsmørket utendørs. Foto

Guidet tur i retro mini-van

Gamlebyen gir et godt innblikk i Warszawas historie, men det er også flere museer du kan besøke hvis du ønsker et ytterligere dypdykk. Hvis du har tid anbefaler vi en 3-timers guidet tur gjennom Polens sosialistiske fortid i en original Sovjet mini-van. Dette er både morsomt, og en god måte å lære om Warszawas historie på.

På turen stopper man også innom Museum of Communism (Zycia w PRL), hvor du får et innblikk i hvordan livet i Polen var i perioden 1944 – 1989.

Shopping på Złote Tarasy

Det blir ikke storbyferie uten shopping, og mange reiser ens ærend til Polen kun for å shoppe. Et steinkast unna sentralstasjonen ligger Złote Tarasy, byens neststørste kjøpesenter med over 200 butikker. Her finner du internasjonale butikker som Zara, Nike, Pull&Bear og Sephora til en rimeligere penge enn hjemme i Norge. Hvis du trenger en pause i shoppingen, er det også gode muligheter for å ta seg en matbit på et av kjøpesenterets 40 spisesteder, eller byens eneste Hardrock Café som ligger like utenfor.

Drømmer du om en storbytur til Warszawa? Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly og hotell. Kontakt våre ferieeksperter her.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Vakre fargerike bygninger med stukkatur i gull. Foto.
16. desember 2022

Topp 10: De beste tingene å gjøre i Warszawa

I Warszawa kan du kombinere historie og kultur, med shopping, mat & drikke, og lave priser! Dette er vår topp 10 for hva bør du se og gjøre i byen!
Gamlebyen i Gdansk, Polen
21. november 2019

Ta med jentegjengen til Gdansk

Har du en ledig helg til overs? Hva med en skikkelig jentetur til fantastiske Gdansk? Kort flytur, uimotståelig shopping, avslappende SPA, spennende mat, kule kaffebarer og glasset fylt med god vin eller champagne. Da anbefaler jeg at du ringer jentegjengen og setter kursen mot Polen.
Turister på torg i Krakow
4. november 2019

Krakow – Europas vakreste by?

Velkommen til byen som regnes som en av Europas vakreste. Krakows historiske sentrum er på UNESCO`s verdensarvliste og dateres tilbake til det syvende århundre.