Tilbake

Aktiviteter og høydepunkter langs Den franske riviera

Den franske riviera har noe for enhver smak; vakre strender, god mat, pittoreske landsbyer, imponerende kunst og arkitektur. Reisemålet er et utmerket valg for en bedrift på tur, et event eller en konferanse, og her får du gode anbefalinger til hva du og gruppen din kan finne på i området!

Mitt navn er Renate, og jeg jobber på Meetings & Events på kontoret vårt i Oslo. Sammen med min gode kollega Anne Helen, har jeg vært på studietur til Nice og Antibes i Frankrike. I dette blogginnlegget kan du lese om reisen vår, og få inspirasjon til morsomme aktiviteter og høydepunkter for små og store grupper.

Nice – et perfekt utgangspunkt

De første dagene tilbragte vi i Nice, et godt sted å ha som utgangspunkt når du reiser til Sør-Frankrike. Nice er en vakker by med noe for enhver smak; restauranter og barer, bakerier, blomstermarkeder, strender og en flott strandpromenade som strekker seg flere kilometer. Her bodde vi på Hotel Beau Rivage, et flott hotell som ligger sentralt til rett ved strandpromenaden og gamlebyen.  

Historisk besøk til den eldste vinbutikken i Nice

Nice er kjent for å produsere noen av de beste vinene i Frankrike, og i områdene rundt ligger det flere vingårder og vinbutikker hvor du kan kjøpe lokale viner. Vi dro til en av de eldste vinbutikkene i sentrum av Nice, Cave Bianchi. Vinbutikken åpnet dørene i 1860, og tilbyr et utvalg av fine viner, champagne og sjelden brennevin. Går du ned trappen til kjelleren, finner du et rustikt og sjarmerende lokale perfekt for vinsmaking og hyggelige samlinger for grupper på 20 – 25 personer.

Kjøretur i veteranbiler langs klippeveiene

Å utforske Nice og områdene rundt med bil er en fantastisk måte å se regionen på. Gjennom «Rent a classic car» kan du leie en flott, klassisk bil over flere dager, eller dra på guidet tur til hyggelige landsbyer og historiske steder. En morsom aktivitet for både små og store grupper!  

Vi deltok på en halvdagstur med guide, og kjørte til den middelalderske landsbyen Eze. Her besøkte vi Fragonard parfyme- og kosmetikkfabrikk og Villa et Jardins Ephrussi de Rothschild.  

Villa Ephrussi de Rothschild, også kalt Villa Île-de-France, er en fransk villa i nærheten av Saint-Jean-Cap-Ferrat. Villaen ble designet av den franske arkitekten Aaron Messiah, og bygd mellom 1907 og 1912 av baronesesse Béatrice de Rothschild.

En kunstnerisk reise til Cagnes-sur-Mer og Antibes

En halvtimes kjøretur unna Nice ligger Cagnes-sur-Mer, et område som har vært et populært tilfluktssted blant kunstnere i flere århundrer. Med sitt milde klima, blått hav og spektakulære landskap, har Cagnes-sur-Mer inspirert mange berømte kunstnere til å slå seg ned her. Kunstnerne bidro til å skape en livlig kunstscene, og deres innflytelse kan fortsatt sees på kunstutstillinger, gallerier og museer i dag. 

Vi besøkte Musée Renoir, et museum dedikert til den impresjonistiske maleren Pierre-Auguste Renoir. Han tilbragte de siste årene av livet sitt i en praktfull villa innkapslet i en vakker hage i Cagnes-sur-Mer. I dag er villaen åpen for besøkende, og inneholder en samling av Renoirs malerier, skulpturer og keramikk. Et must-see for kunstelskere! 

Hvis du først er i Cagnes-Sur-Mer, bør du også ta turen til Haut de Cagnes. Gatene, smugene, bygningene og stemningen i denne landsbyen er svært sjarmerende, og en fornøyelse å vandre rundt i.  

Solnedgang over mursteinshus som er bygd tett i tett. Foto
Antibes

De siste dagene tilbragte vi i Antibes, en vakker by som ligger mellom Nice og Cannes. Her kan du besøke det kjente Picasso-museet, se imponerende gatekunst på husfasader, dra på marked eller gå rundt i den hyggelige gamlebyen. Antibes byr også på flere spennende aktiviteter for små og store grupper. Vi fikk utfordre våre kunstneriske ferdigheter hos en lokal gatekunstartist, blåse glass i et glassblåseri og lage deilige desserter med blomster.

Vind i seilene på den Franske Riviera  

Havnen i Antibes, Port Vauban, er også verdt et besøk. Her ligger luksuriøse yachter på rekke og rad, og langs vannkanten finner du et stort utvalg fiskerestauranter som serverer deilig lunsj og middag. Her fikk vi gå om bord i en stor katamaran, som tok oss ut på den franske riviera. En herlig båttur under den varme vårsolen, hvor vi gikk gleden av å møte på en flokk lekne delfiner. 

Kurs- og konferanse 

I løpet av oppholdet var vi innom flere hoteller i Nice og Antibes med flotte kurs- og møtefasiliteter. Vurderer du å legge neste arrangement til den franske rivieraen? Ta kontakt med oss for gode anbefalinger og bestilling av ditt neste arrangement.  

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Utsiktsbilde over Cannes
24. januar 2020

Nice og Cannes – to perler på den franske riviera

Rivieraen byr på nydelige strender, flotte hoteller, et fantastisk kjøkken, kulturelle attraksjoner, samt en rekke spennende tilbud for den aktive.
Fargerike hus i Monmartre i Paris, Frankrike
18. november 2019

Våre beste tips til Paris – kjærlighetens by

Paris er byen for de frankofile, byen for de kulturelle, for romantikerne, for de shopping-gale, for osteelskerne og vinkjennerne. En tur til storbymetropolen byr på noe for enhver smak. Selv tok jeg turen da høsten satte inn og bladene dalte som en fargepalett rundt Notre Dame. Sure vindkast i Paris’ gater ble raskt byttet ut med rødvinskos og ostefat. Og ingenting er vel bedre enn croissanter til frokost og champagne til lunsj.
Den vakre kysten i Normandie
21. mars 2017

Normandie – en nydelig kystperle nord i Frankrike

Vakkert beliggende ved kysten nord i Frankrike finner du Normandie, hvor du kan oppleve kunst, kultur, matopplevelser og krigshistorie fra 2. verdenskrig.