Tilbake

Besøk Brighton og Sussex sammen med dine kolleger

London er en av våre mest populære reisemål hva gjelder forretnings- og gruppeturer. Men hva med å prøve noe nytt? Du trenger ikke å reise langt fra London Gatwick Airport for å oppleve England på et helt annet sett. La meg ta deg med til Brighton og Sussex!

Brygge med et eventlokale i enden. Foto

Mitt navn er Sigridur og jeg er prosjektleder på avdelingen Meetings & Events. Jeg har vært på studietur til Brighton og Sussex, sammen med et knippe herlige kolleger. Her deler jeg mine beste råd og anbefalinger etter turen.

Kun 40 minutter med buss (eller evt. tog) fra London Gatwick Airport kan du oppleve den sjarmerende strandbyen Brighton. Før i tiden var Brighton ferie- og lekeplass for de kongelige og adelen i England, med sin lange strandlinje og sommeridyll. Nå kan byen defineres som levende studentby, kunstnerisk og gøy. 

Her finnes det hoteller i alle klasser, konferanselokaler, restauranter og muligheter for spennende aktiviteter. Ønsker du «i pose og sekk», anbefaler jeg å kombinere Brighton med en overnatting på et sjarmerende, historisk hotell i Sussex. Her snakker vi autentisk engelsk kultur!

Nedenfor får du et forslag på hvordan en reise med én overnatting i Brighton og én i Sussex kan se ut. Men legg gjerne til en ekstra natt for å ha tid til enda flere opplevelser. 

Bo langs strandpromenaden

Det finnes flere alternativer for overnatting i Brighton, og mange av hotellene ligger langs strandpromenaden. Et godt valg kan være DoubleTree by Hilton Metropole. 

Dette hotellet ligger i et flott bygg ved sjøsiden, med kort avstand til sentrum og Brighton Palace Pier. Her har du en stor konferanseavdeling, restaurant, treningsrom og spa. Alle rom er store og nyrenoverte. Alt i alt et flott sted å ha base når du besøker Brighton med en gruppe.

Alternativt kan jeg også anbefale Harbour Hotel Brighton, Leonardo Royal Hotel Brighton Waterfront,  Hotel Du Vin Brighton og Queens Hotel Brighton. Alle disse ligger også ved strandpromenaden. 

Dag 1: Brighton og byens matkultur

Avreise fra Gardermoen til London Gatwick Airport med Norwegian kl. 07:00. Ankomst kl. 08:35. Guide tar i mot gruppen på flyplassen og kjører hele gjengen med buss til Brighton. Turen med buss tar rundt 40 minutter.

Gruppen starter med en omvisning av byen etterfulgt av en introduksjon til Brightons matkultur. Avhengig av gruppens størrelse, deles dere inn i mindre grupper på 10-15 personer. Her blir dere kjent med Brighton, og får deretter et innblikk i de beste foodie-hotspottene i byen. Historiene og lidenskapen bak de lokale produsentene er til å få gåsehud av. 6-7 stopp er perfekt, for å smake på en god variasjon av mat og drikke. Passer for alle!

Etter en dag full av inntrykk og god mat, sjekker gruppen inn på hotellet. Alle får litt egentid til å utforske byen, shoppe, eller ta seg en dusj og en hvil.

Gruppen samles på en av de lokale pubene for en aperitiff før middag. Pubkulturen står sterkt i England, og er en viktig del av stedets historie. The Cricketers Pub har en historie som daterer seg helt tilbake til 1547 – og er et fint og sjarmerende sted, verdt et besøk. Her er det levende musikk hver fredag og lørdag.

Brighton har flere gode alternativer til middag. Jeg anbefaler The Regency beliggende mot sjøen, som blir sagt å ha den beste fish&chips i byen. Andre alternativer er The Salt Room, Burnt Orange, Tutto, Cyrry Leaf Cafe og Riddle & Finns.

Dag 2: Landlige omgivelser i Sussex

Om ønskelig, legger vi opp til faglig opplegg på formiddagen. Flere av hotellene tilbyr fine møtelokaler, men det finnes også masse annet gøy å velge mellom. Her kan vi komme med forslag basert på gruppens størrelse, behov og budsjett.

Kanskje The Royal Pavilion kunne vært noe for gruppen din? Stedet ble bygget av Prins Georg IV, og ser ut som et indisk palass. Her er det mulig å leie deler av palasset til private arrangementer.

Eller hva med å benytte Brighton i360, beliggende midt på strandpromenaden? Tårnet er 138 meter høyt og byr på 360 graders utsikt over Brighton. Tårnet kan leies til grupper som ønsker kreative sammenkomster, lagbygging, en annerledes aperitiff, fest eller middag. Tårnets besøkssenter har også møtelokaler beliggende rett på stranden, som passer utmerket for mellomstore grupper. For de eventyrlystne er det mulig å gå ut på tårnet, klatre opp til høyeste punkt, eller rappellere ned.

Etter det faglige transporteres gruppen med buss til Sussex, for å oppleve det «erke britiske». Lunsj i kombinasjon med vinsmaking er alltid en suksess.

Hvem hadde trodd for noen år tilbake at engelske bobler kunne vinne over de verdenskjente franske boblene i blindtester. De siste 30 årene har engelske vinprodusenter klart å skape et navn for seg selv, og de lokale vinene har eksplodert i popularitet. Grunnet klimaendringer og god jord, har England blitt et utmerket sted for å produsere druer for høykvalitets boblevin. 

I Sussex finnes det flere vinhus og vingårder som kan besøkes. Fra Brighton er det kort kjøretur ut til gårdene, som tilbyr både omvisning, smaking og deilig lunsj.

Besøket kan kombineres med en sykkeltur langs den engelske «country side», som er en behagelig og fin aktivitet for grupper. Landskapet i Sussex er relativt flatt, og en sykkeltur med el-sykkel vil passe de aller fleste. Lengde på turen og hvilke områder dere sykler i kan vi tilpasse. Syklene kan fraktes til et startpunkt og avsluttes et annet sted. Turen tar dere gjennom hyggelige grønne områder, med små hus, enger, slott og gårder.

For litt mindre og mellomstore grupper er det perfekt å tilbringe natten i Sussex, på et av de sjarmerende, historiske hotellene. Jeg anbefaler Bailiffscourt Hotel & Spa. Hotellet ligger nært sjøen og i landlige omgivelser, og har 39 rom og småbygg som benyttes til overnatting. De har en flott spa-avdeling som gruppen kan benytte seg av på ettermiddagen, og en bedre 3-retters middag kan organiseres på hotellets svært gode restaurant på kvelden.

Andre gode alternativer for overnatting i Sussex er The Spread Eagle Hotel og Ockenden Manor Hotel.

Dag 3: Hjemreise

På landsbygda vil du merke et helt annet kjør enn i byen, og du vil garantert finne roen.

På hjemreisedagen kan vi legge opp til enkle aktiviteter som crocket, skogsbading (en form for meditasjon/mindfulness) eller sykling. Og vi kan organisere en hyggelig afternoon tea i flotte omgivelser. En anledning til å oppleve den engelske sjarmen og stedets ro.

Det er selvfølgelig også mulig med møterom for faglig opplegg, eller kun rolig egentid.

Busstransport settes opp tilbake til Gatwick, som korresponderer med flyreisen tilbake til Oslo. Bussturen tar ca. én time, avhengig av trafikk.

Kontakt oss

Brighton egner seg veldig godt til en firmatur både vår, sommer og høst. Og opplegget kan skreddersys for grupper i alle størrelser.

Kunne du tenke deg å ta med kolleger eller kunder til Brighton, evt. i kombinasjon med Sussex? Vi setter gjerne opp et tilbud til deg, med både fly, overnatting, konferansefasiliteter, aktiviteter og måltider.

Telefon: +47 810 56 810
E-post: grupper@berg-hansen.no

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Vakre gamle bygninger sett utenfra. Foto
17. januar 2024

Praha – en firmatur i vakre omgivelser

Praha er både vakker og innholdsrik, med en fargerik og godt bevart gamleby. Den perfekte rammen for en firmatur med fokus på opplevelser!
En gruppe mennesker padler på en elv. Foto
11. januar 2024

Slovenia – den perfekte lekeplassen for din neste firmatur

Ytterst få tenker på Slovenia som et reisemål til firmaturen, så her får du 5 grunner til hvorfor dette bør være neste jobbreisedestinasjon!
Mennesker går innover en grusvei sammen med en kvinne kledd i rød kjole. Foto
3. november 2023

En eksklusiv firmareise til Lago Maggiore, Italia

En firmareise er et kraftig virkemiddel når formålet er å knytte bånd med deltakerne. Les om Elkonor sin tur til eksklusive Lago Maggiore.