Tilbake

Oppskriften på en vellykket kjærestetur

14. februar er Valentinsdagen. Dagen som er dedikert til kjærligheten. Og hva passer vel da bedre enn å overraske din partner med en opplevelsesgave i form av en kjærestetur? I denne bloggen får du oppskriften på en vellykket reise.

To mennesker sitter med ryggen til og ser ut over en by i solnedgang. Foto

En studie fra U.S. Travel Association viser at par som reiser alene på tur minst én gang i året, er betydelig mer fornøyde med forholdet enn andre par. Studien peker også på at de som reiser på kjæresteturer, holder sammen lenger.

Så hvorfor ikke benytte Valentinsdagen til å rømme fra arbeidsoppgaver og foreldreansvar, og oppsøke et nytt og spennende sted sammen?

Vi har tidligere skrevet om både romantiske storbyer i Europa og romantiske overnattingssteder i Norge – perfekte for kjærestetur. Men hva mer enn de perfekte rammene må til for å gjøre turen vellykket?

Vi i Berg-Hansen er hverken parterapeuter eller psykologer, men er det noe vi har mye erfaring med, så er det å være på tur. Både med og uten partnere.

Vi har slått hodene våre sammen, for å gi deg..

5 tips til en vellykket kjærestetur:

  1. Avklar hvor mye penger dere skal bruke på turen på forhånd. Skal dere «lukse» dere, eller reise på budsjett? Skal dere dele kostnadene, eller er det en av dere som spanderer? Er dette avklart på forhånd, slipper dere å støte på økonomiske uenigheter underveis.
  2. Vi er kanskje forutinntatte når vi sier at mange kvinner ønsker å dra på shopping, mens partneren har helt andre ønsker? Uansett, så er dette en reell utfordring for mange. Velg et par aktiviteter hver, og delta på hverandres aktiviteter med et stort smil om munnen. Har dere identiske interesser? Vel, da blir jo dette lekende lett.
  3. Legg fra dere telefonen under måltidene! Bruk tiden til å snakke sammen. Det er alt for mange par som sitter på restaurant og ser ned i hver sin telefon.
  4. Overrask partneren din med noe hyggelig. Det kan være hva som helst – en massasje, blomster på hotellrommet ved ankomst, en bedre middag på en restaurant du har funnet på forhånd. Her kan vi nærmest garantere at du får «en stjerne i boka».
  5. Sørg for å ha en proteinbar eller nøttemiks på lur, i tilfelle noen av dere blir sultne. Vi har vel alle vært på tur med en «hangry» partner, og det kan være krevende 😉

Bestill fly og hotell her!

Happy Valentine og riktig god tur ❤

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Utsikt over den lille fiskelandsbyen Portofino
2. august 2022

På bilferie i Italia – fra Milano til Roma

Kollega Carina har vært på bilferie i Italia. Her kan du lese om turen fra Milano – Portofino – Lucca – Pisa – Firenze – Montalcino – Roma.
Britannia Hotel
14. februar 2022

Norges 10 mest romantiske overnattingssteder

Det er Valentines Day – kjærlighetens dag, og hva passer vel da bedre enn å kåre landets mest romantiske overnattingssteder? Her får du våre favoritter, som virkelig setter romantikken i førersetet.
Jente på Tivoli
14. februar 2020

Dette er Europas mest romantiske byer

Er du en håpløs romantiker? I anledning Valentinsdagen har vi kåret Europas mest romantiske byer, som alle vil få hjertet ditt til å pumpe litt ekstra.