Tilbake

Norges 10 mest romantiske overnattingssteder

Det er Valentines Day – kjærlighetens dag, og hva passer vel da bedre enn å kåre landets mest romantiske overnattingssteder? Her får du våre favoritter, som virkelig setter romantikken i førersetet.

Britannia Hotel
Foto: Dreyer & Hensley / Britannia Hotel

1. Britannia Hotel, Trondheim

Britannia Hotel er et av landets mest ærverdige og beste hoteller. Det er slående vakkert, byr på matopplevelser av øverste klasse, har et flott spa-anlegg og en perfekt beliggenhet i Trondheim sentrum. Hotellet tilbyr egne Valentines-pakker med champagne på rommet og roseblader på sengen, så her ligger alt til rette for et svært romantisk opphold.

2. Lyngen North, Rotsund

Blir det mer romantisk enn en natt i glassiglo, med nordlyset dansende over? Igloene til Lyngen North ligger ytterst i Lyngenfjorden, med utsikt over Lyngsalpene. De er utstyrt med alt av fasiliteter, egen gourmetrestaurant og badstue og badestamp. Rett og slett magisk!

Suite på Herangtunet Boutique Hotel
Foto: Herangtunet Boutique Hotel

3. Herangtunet Boutique Hotel, Valdres

Omkranset av vakker natur, frisk luft og uendelig stjernehimmel, er dette et helt spesielt sted. På Herangtunet Boutique Hotel er gammel sjel forvandlet til et moderne, luksuriøst og intimt boutiquehotell – som har vunnet flere internasjonale hotellutmerkelser. Når dere først har sjekket inn på en av hotellets flotte suiter, er sannsynligheten stor for at dere ønsker å bli værende der.

4. Fýri Resort, Hemsedal

Dette boutiquehotellet i Hemsedal er lunt, intimt og moderne, med burgunderrøde veloursofaer, dempet belysning og stilfulle linjer. Kombiner en aktiv dag i skianlegget, med varme og romantiske aktiviteter innendørs. Hva med å nyte hverandres selskap i hotellets Pool Club, spise østers i Liv Bistro, og deretter lene dere tilbake med et glass rødt foran peisen i et av hotellers fellesområder?

Pool Club på Fyri Resort
Foto: Fýri Resort

5. Reine Rorbuer, Lofoten

Reine Rorbuer innerst i Lofoten er lunt, rustikk og romantisk. Her finnes det rorbuer i ulike størrelser, der noen er svært tradisjonelle og autentiske, og andre har høy standard. Her kan dere med andre ord legge listen ut fra personlige preferanser. Felles for alle rorbuene er den perfekte beliggenheten helt nede ved fjæra. Disse omgivelsene vil uten tvil få blodet til å bruse litt ekstra.

6. Son Spa, Son

Son Spa er en romantisk kystperle i den idylliske kunstnerbyen Son, og en perfekt getaway for to turtelduer som ønsker å tilbringe kvalitetstid sammen. Bestill en av suitene med sjøutsikt og balkong, der dere kan feire kjærligheten med et glass bobler til solnedgangen. Nyt hverandres selskap i det flotte spa-anlegget, og avslutt dagen med en 3-retters middag i hotellets restaurant.

Son Spa i solnedgang
Utsikten fra terrassen på Son Spa

7. The WonderINN Mirrored Glass Cabin, Fjerdingby

Ta med din kjære til denne bortgjemte arkitektoniske perlen i glass, og gli fullstendig inn i omgivelsene. The WonderINN Mirrored Glass Cabin i Fjerdingby byr på luksus og moderne komfort, omkranset av vakker skog. Nyt et glass bobler mens dere sitter ute i boblebadet, se ut over landskapet, og lat som dere er helt alene i verden – i hvert fall for én natt.

8. Amerikalinjen, Oslo

Amerikalinjen ligger midt i Oslo sentrum, og har alle fasiliteter du kan drømme om for en romantisk storbyweekend. Lekre designvalg og innbydende rom, mat i toppklasse og upåklagelig service. Hva med å bare bli på rommet hele oppholdet, og bestille alt dere trenger fra roomservice?

The Bolder
Foto: thebolder.no/Bitmap

9. The Bolder, Lysefjorden

604 meter over Lysefjorden svever disse helt unike og svært luksuriøse hyttene. The Bolder byr på alt dere trenger av fasiliteter, og utsikten dere legger dere til- og står opp til, må sies å være en av landets beste. Opplev naturen og opplevelsene rundt – eksempelvis Kjeragbolten, og bestill en ferdiglaget romantisk middag til dere kommer hjem. Unikt, dramatisk og utrolig romantisk!

10. Farris Bad, Larvik

Farris Bad er et av landets beste spa-hoteller, og ligger flott til ved vannkanten i Larvik. Delikate rom med sjøutsikt, store flotte spa-områder, fullmåneritualer, stjernekikking, pust og meditasjon i vann, nydelig mat – alt man trenger for en fullkommen romantisk weekend med den man er glad i.

Kontakt oss

Er du på jakt etter en romantisk getaway? Snakk med våre ferieeksperter for gode råd og bestilling 😊