Tilbake

På studiereise til de spanske perlene Alicante & Benidorm

Spania er en stor reisefavoritt blant oss nordmenn, og byene Alicante og Benidorm er godt etablerte feriedestinasjoner. Men de fungerer også utmerket til firmaturer! Prosjektleder i Berg-Hansen Vestfold, Therese Aune Johansen, har væt på studiereise til disse spanske perlene, og her kan du lese om hennes opplevelser!

Mitt navn er Therese Aune Johansen, og jeg jobber på avdelingen for Meetings & Events på kontoret vårt i Tønsberg. Jeg har vært på tur i regi av Det Spanske Turistkontoret, og har blitt bedre kjent med Alicante og Benidorm som destinasjon for bedriftsmarkedet.

Reisen til Alicante

Alicante er en tilgjengelig destinasjon fra Norge, med direkteflyvninger fra både Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Jeg fløy med Norwegian, og for å få mest mulig ut av dagen, var morgenflyet kl. 07:00 det naturlige valget. 3 timer og 45 minutter senere landet jeg på flyplassen i Alicante.

Flyplassen i Alicante er en av de største og nyeste flyplassene i Spania, og ting går effektivt fra vi lander til vi står utenfor terminalen. Faktisk så er Alicante den flyplassen i Spania som tar i mot flest norske reisende. Dette gjør at bussnettet fra flyplassen er stort og velfungerende, ikke bare inn til Alicante by, men også til feriefavoritter som Torrevieja, Benidorm og Albir.

Leiebil er et populært fremkomstmiddel fra flyplassen, men også taxi da Alicante sentrum kun ligger 20 minutters kjøretur unna. Det går som regel raskere med taxi enn med buss, og taxituren koster rundt 20 euro. For enkelhetens skyld tar jeg taxi direkte til hotellet, og kjøreturen er unnagjort på ca. 20 minutter.

Melia Alicante Hotel

Under oppholdet mitt i Alicante bor jeg på Melia Alicante Hotel. Dette er et stort og flott 4-stjerners hotell med hele 545 rom. Beliggenheten er fin og sentral, mellom havnen og Postiguet-stranden.

Hotellet er egnet til alle type reisende, men spesielt godt til store grupper. Her finnes det hele 29 ulike møterom i alle størrelser og med ulik funksjonalitet. Alle møterommene er utstyrt med moderne teknisk utstyr og kan tilpasses til hver enkelt gruppe.

Aktiviteter og venues i Alicante

Når du er på firmatur i utlandet er det viktig å ikke bare sitte inne på hotellet. Jeg anbefaler å legge noe av det faglige til andre type venues, så du får en følelse av å være der du faktisk er. På denne turen fikk jeg oppleve flere kule venues, i kombinasjon med aktiviteter og mat.

Matlagingskurs pleier å være populært i utlandet. Her blir du kjent med nye smaker og matvarer, og du lærer noe gøy som du kan ta med deg hjem. Vår første aktivitet på turen var et paella-kurs på Darsena Restaurant, hvor vi skulle konkurrere om å lage den beste paellaen. Vi blir delt inn i lag og får en innføring i denne spanske nasjonalretten. Det var gøy med et innblikket i spansk matkultur, samtidig som aktiviteten egnet seg godt som en «icebreaker» for å bli bedre kjent med alle deltakerne på turen. Restauranten var for øvrig også veldig fin, med beliggenhet ved havnen og utsikt over Marina Deportiva. Aktiviteten ble etterfulgt av middag, hvor vi fikk sammenligne vår egen rett med rett laget av restaurantens profesjonelle kokker. Det var liten tvil om hvem som var best til å lage mat!

The Ocean Race Museum ligger kun en liten spasertur fra Melia Alicante Hotel, og er et perfekt venue for både workshops, konferanser og events. Museet har både innendørs- og utendørs områder i ulike størrelser som kan leies. Her kan du kombinere faglig opplegg med en spennende og fartsfylt aktivitet ut fra Marina Deportiva – nemlig seilregatta! Vi var så heldige å få teste ut dette. Vi ble delt inn i lag og fikk en kort introduksjon om hvordan regattaen skulle foregå. Vel plassert i seilbåtene fikk vi oppgaver og instrukser om tau som skulle dras i og seil som skulle håndteres. Dette var ingen avslappende tur på sjøen, men en morsom tur hvor vi fikk et innblikk i seiling og hvor mye kunnskap som kreves om vær og vind. Det var også en god øvelse på samarbeid og kommunikasjon – perfekt til teambuilding.

Alicantes landemerke; borgen Castillo de Santa Barbara er virkelig et venue som setter spor. Byggingen av denne borgen startet i år 900, og har vært gjennom mange erobringer. Om disse veggene kunne snakke, hadde den hatt svært mange spennende historier å fortelle. Hit kommer du ved å gå til topps langs de gamle bymurene, ved hjelp av en heis, eller ved å kjøre opp på baksiden av Benacantilfjellet. Her oppe kan du leie deler av områdene til alle type arrangementer og events. Utsikten er helt fantastisk og rammene er noe unikt som gjestene dine vil bære med seg i lang tid. Vi hadde æren av å avslutte kvelden vår i borgens restaurant – La Ereta Restaurant, hvor vi fikk servert en nydelig 3-retters meny. Den ene retten overgikk den andre, og drikken som ble servert til var også helt «on point». Herfra har du utsikt over Middelhavet og Alicante by. Anbefales på det sterkeste!

Videre til Benidorm

Etter to fine dager i Alicante drar vi videre med buss til Benidorm. Dette er en by som har fått et noe fortjent men samtidig ufortjent stempel som en sliten charterdestinasjon. Ja, byen bugner over av turisttilbud, men Benidorm er mye mer enn kun strandpromenaden i sentrum.

Reiser du litt i utkanten av byen finner du vakker natur, spennende historie, flotte hoteller og et stort spenn av morsomme aktiviteter for bedriftsgrupper på tur.

Fra Alicante flyplass tar det kun 35 minutter med shuttlebuss til Benidorm. Kommer du fra Valencia flyplass, som også er et alternativ, tar shuttlebussen 1 time og 40 minutter.

Konferansefavoritter i Benidorm

Asia Gardens Hotel & Thai Spa er et eksklusivt 5-stjernes hotell beliggende 15 minutters kjøretur fra Benidorm sentrum. Vår omvisning startet med en yogatime i disse rolige og avslappende omgivelsene. Er du på jakt etter ro i sjelen, er dette riktig sted. Det store uteområdet er bygget opp som en oase, med tropiske hager og over 160 arter hentet fra Sørøst-Asia. Her har visjonen vært å gjenskape et lite «asiatisk paradis» og det har de definitivt klart.

Dette hotellet har totalt 309 rom, og ikke mindre enn åtte svømmebasseng og ni restauranter.

For møter, konferanser og events er det nok av plass. Her er det godt tilrettelagt for store konferanser, messer og events med hele 3.000 kvadratmeter som kan justeres og tilpasses. Her kan du få fra to til ni rom, med kapasitet fra 30 og opp til 1.000 deltakere. Denne fleksibiliteten gjør stedet til et perfekt valg – uansett om det er en liten gruppe på tur eller det skal avholdes en stor bilmesse med hundrevis av deltakere.

Melia Villaitania Hotel er et annet alternativ, som er et flott og nyrenovert hotell med store, generøse rom. Hotellet har hele 455 dobbeltrom, hvor 99 av disse er i kategorien «Level». Ved å oppgradere til kategorien «Level» får du tilgang til private områder som lounger, basseng og restauranter.   

Dette hotellet har et stort område tilgjengelig for messer og arrangement av alle størrelser. Med 19 møterom som kan tilrettelegges basert på dine behov, har de en kapasitet på 20 til 900 personer.

Bor du på Melia står golfbilene rett utenfor hotelldøren, klare til å frakte golfere til to 18-hulls golfbaner. Hotellet kan også skilte med fotballbane, paddel tennisbaner og hele seks svømmebasseng.

Aktiviteter i Benidorm

Det mangler ikke på aktiviteter i Benidorm. Dette er virkelig en underholdningsby!

Vi dro på sightseeing med elsykler, hvor turen gikk opp i høyden i deler av fjellkjeden og nasjonalparken Sierra Helada, og ble avsluttet i gamlebyen i Benidorm. Dette er en veldig fin måte å se byen på, som jeg varmt kan anbefale videre.

Selv om ikke gamlebyen er så stor, er den viktig å få med seg. Den er full av sjarmerende arkitektur, smale brosteinsbelagte gater og livlige torg. Legg inn et stopp på Plaza Santa Ana, som er hovedtoget. Få også med deg de smale gatene bak torget, hvor fiskerne en gang bodde. Benidorm er nemlig en gammel fiskelandsby, som du finner små spor av her og der.

Vi var også på en luftig Jeeptur til Sierra Cortina, hvor vi fikk oppleve en fantastisk utsikt over Benidorms skyline. Turen ble avsluttet med middag på La Falua Restaurant.

Legg din neste firmatur til Spania

Ja vi elsker Spania – temperaturen, maten, aktivitetene og stemningen legger de perfekte rammene for en firmatur med gode kolleger.

Har du planer om å ta med deg avdelingen eller bedriften på tur? Da anbefaler jeg Alicante og/eller Benidorm!

Send oss en forespørsel her 😊

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Historiske bygninger med spir og kupler beliggende vakkert til ved en kanal
18. november 2022

Historiske Praha – perfekt for din neste firmatur

En av våre prosjektledere har vært på studiereise til historiske Praha, og i denne bloggen kan du lese om hans opplevelser.
Fargerike hus i Villajoyosa
6. mars 2020

Reiseperlene i og rundt Alicante-regionen

Spania er og blir én av våre store feriefavoritter, og i Alicante-området finner du drøssevis av de litt mindre kjente reiseperlene.
Yoga på stranden i Alicante
5. juni 2019

Alicante – mer enn bare en flyplass

Alicante ligger på solkysten av Spania og er absolutt verdt et stopp. Visste du at byen kan tilby en rekke spennende aktiviteter, spesielt for firmaturer?