Tilbake

Slik sparer du penger på feriereisen i 2024

Vi har dårligere råd, og for tiden er «alt» dyrt – også feriering. Undersøkelser viser at reiselysten blant nordmenn er stor, så hvordan får vi lommeboken til å spille på lag med årets feriebudsjett? Her er 5 tips!

Fargerike luftballonger svever over naturlandskap. Foto
Cappadocia, Tyrkia

1. Unngå reising i fellesferien

Kanskje det mest innlysende tipset? Men allikevel ekstremt effektivt. Når du reiser i fellesferien må du i flere tilfeller regne med nesten doble priser sammenlignet med lavsesong.

For de med barn i skolealder er det vanskelig å unngå fellesferien – men for de som har mulighet, bør ukene i juli unngås så langt det er mulig.

2. Bestill reisen i god tid

Det er en myte at reisen blir billigere jo nærmere avreise du kommer. Med mindre du går for en restplass selvfølgelig. For den spontane kan en restplass fungere ypperlig. Men mange har gjerne konkrete ønsker til reisemål, hotell, standard etc. For å få mest mulig ut av pengene dine, bør du derfor bestille så tidlig som overhode mulig.

Ønsker du deg en utenlandstur til sommeren, er du egentlig allerede for sent ute med bestillingen.

3. Velg reisemål ut fra valuta

Gjør research og finn reisemål med en valuta som står seg godt mot den norske kronen. Akkurat nå er den norske kronen svak mot flere valutaer – som den amerikanske dollaren, euroen, den danske kronen og det britiske pundet.

Hvis du ikke tenker over valutakursen, kan du få deg en skikkelig kalddusj når Mastercard-regningen dukker opp.

4. Se mot billige ferieland

Én ting er valutaen, men velger du i tillegg et land som generelt er billig, kan du både bo- og spise godt på reisen uten å bekymre deg for feriebudsjettet. Tyrkia er et eksempel på et ferieland der du får ekstremt mye for pengene. Det samme gjelder eksotiske perler som India, Thailand, Vietnam og Malaysia – hvor prisnivået er blant de laveste i verden. Sjekk ut dette elvecruiset på Mekong, og se hvor mye du får for penge!

Er du fast bestemt på eksempelvis Hellas, bør du se mot de mindre øyene og ikke turistgiganter som Rhodos og Kreta.

5. Kombiner ulike hoteller

Er du et luksusdyr som elsker å bo godt på 5-stjerners hoteller? Ta noen netter på et billig hotell først, og så booker du deg inn på et skikkelig flott hotell de siste nettene.

Gjør du god research på forhånd finnes det mange billige overnattingsperler der ute – hvor rene fasiliteter og et varmt vertskap står i fokus, istedenfor svømmebasseng og 24 timers roomservice. Hotellopplevelsen kan dog være vel så bra! Da går totalbudsjettet ditt ned, og du avslutter allikevel ferien med stil.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Tre personer med tursekk som går i vakker natur. Foto
6. februar 2024

Spoiler alert! Dette er trendene du bør se opp for i 2024

Nytt år betyr nye muligheter – og hva betyr det for eventåret 2024? Stikkord er mer fokus på bærekraft og et høyere andel av bleasure-reiser.
Wat Arun Temple lyser vakkert opp i skumringen. Foto
24. januar 2024

Flyselskapene lanserer flere spennende direkteruter i 2024

I 2024 lanserer flyselskapene flere spennende direkteruter ut i verden – ikke bare fra Oslo Lufthavn, men også ellers i landet!
Fargerike hus i Villajoyosa (Seville), Spania
9. januar 2024

Hvordan påvirker økonomien ferieplanene våre i 2024?

Prisvekst på varer og tjenester, økte boliglånsrenter og svak kronekurs har preget 2023. Hvordan påvirker dette ferieplanene våre?