Tilbake

Sommerfest – en arena for samhold og motivasjon

Sommerfest er en undervurdert arena. Mange glemmer at dette er mer enn bare en fest. Vi spør deg heller; har du egentlig råd til å droppe sommerfesten?

Samhold mellom kolleger, og mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, er en dyrebar investering. Men når kostnader skal reduseres, er det ofte sosiale arenaer som sommerfest, julebord og kickoff som ryker først. Men hvor mye tjener man egentlig på dette, i det lange løp?

«En gjennomtenkt og godt organisert sommerfest er i mine øyne en svært god investering. Vi blir kjent med hverandre utenfor kontorets fire vegger, kommer tettere på hverandre, og skaper mer tillit mellom oss. Tillit, humor, latter og det å ønske hverandre vel, styrker fellesskapet, lagfølelsen og bidrar til et enda bedre arbeidsmiljø. Et trygt og godt arbeidsmiljø gjør oss bedre rustet til å møte høye krav på jobb. Vel så viktig, er å feire oss selv og den innsatsen vi legger ned i arbeidet vårt hver eneste dag.» – Monica Kinn Larsen, HR-leder i Berg-Hansen.

Et av årets sosiale høydepunkter

Forrige uke var det duket for Berg-Hansens sommerfest i Oslo. Det skjer mye sosialt i Berg-Hansen i løpet av året, men dette er et av høydepunktene. Festen er et samarbeid mellom HR, Kommunikasjonsavdelingen og Meetings & Events. Det ble (som alltid) et fantastisk arrangement, fylt med god stemning, tettpakket dansegulv og engasjerte medarbeidere.

Lokasjon: Taket, Steen og Strøm i Oslo
Underholdning: Artisten Jonathan Floyd og DJ
Servering: Enkel og sommerlig fingermat

Med strålende Oslo-vær ble Taket på Steen og Strøm den perfekte lokasjonen for årets sommerfest. På menyen stod sommerfrisk fingermat, og fra scenen kom det løs og ledig stemningsmusikk fra den unge og fremadstormende artisten Jonathan Floyd. Det var rett og slett umulig å ikke bevege føttene på dansegulvet. En DJ tok etter hvert over, og sørger for topp stemning under åpen himmel.

Det er mange nye medarbeidere i Berg-Hansen, og hovedformålet med årets sommerfest var å bli bedre kjent med nye kolleger på kryss og tvers av alle avdelinger. Ved hjelp av morsom teknologi, la vi opp til en mingleaktivitet, hvor man fikk poeng for egne mingleprestasjoner. Dette ble en kjempesuksess som bidro til nye bekjentskaper, latter og engasjement.

5 tips for en vellykket sommerfest

  1. Gjennomfør den! Det trenger ikke koste skjorta, så lenge den planlegges lang tid i forveien og organiseres på en god måte. Be oss gjerne om hjelp, så kan du i tillegg være like mye tilstede på sommerfesten som alle dine kolleger.
  2. Lokasjonen er viktig. Forhåpentligvis er det fint vær, og da ønsker deltakerne å være ute. Tenk takterrasse, hager, bakgårder. Kanskje du har en takterrasse på kontoret som kan transformeres til et festlokale?
  3. Server lett og god sommermat. Når det er varmt i været orker man ikke store, varme måltider. Tenk fingermat i form av grill, sjømat, friske salater, frukt og bær.
  4. Legg opp til mingling og gjerne en aktivitet som kan være en «icebreaker».
  5. Underholdning må til – men den trenger ikke være avansert eller dyr. Hva med en up-and-coming artist? Eller en DJ? Det viktigste er å sørge for god stemning på dansegulvet.


Ta kontakt med våre dyktige prosjektledere, dersom du ønsker å komme i gang med planleggingen av neste års sommerfest allerede nå!

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Fire mennesker kledd til fest står og spiller blackjack. Foto
14. mars 2023

5 tips som sørger for et vellykket julebord

Hva med å ta årets julebord til nye høyder, og skape noe som virkelig setter spor hos gjestene dine? Her får du 5 gode julebordtips!
Tre personer på en scene, hvor den ene intervjuer de to andre. Foto
24. januar 2023

Berg-Hansen kickoff 2023: «Stolt»

Hvert år arrangerer Berg-Hansen kickoff for alle ansatte. Her kan du lese om årets kickoff, og hente inspirasjon til ditt neste event.
Artist Kim i Need Sax
21. mai 2021

Sommeravslutning med de ansatte – på den hybride måten

Selv om vi ikke kan møtes som før, trenger vi en sommeravslutning med gode kollegaer. En hybrid variant vil garantert engasjere på hjemmekontor!