Tilbake

Tog vs. fly fra Oslo til Stockholm

I går dro jeg og flere av mine kolleger i Berg-Hansen på konferanse i Stockholm. For å bestille reisen logget jeg meg inn i reiseportalen Webgate, og fikk presentert to alternativer; tog og fly.

Visste du at som kunde i Berg-Hansen har du tilgang til å bestille hurtigtog til Stockholm online, i vår reiseportal Webgate? Det går flere avganger mellom Oslo og Stockholm hver dag. Men det går også et hav av flyavganger. Den svenske hovedstaden har aldri vært mer tilgjengelig.

Så hva velger du? Tog eller fly? Jeg trengte arbeidstid til forberedelser og kontorarbeid, og gikk derfor om bord morgentoget på Oslo S. Når jeg ser tilbake på gårsdagens togtur er jeg strålende fornøyd med valget – dette er hvorfor:

Tid

Avgang kl. 05:56 og med ankomst i Stockholm kl. 11:14. Det betyr at det tar drøye 5 timer fra sentralstasjon til sentralstasjon. Jeg trodde det skulle ta lengere tid, men det er absolutt mulig å reise raskere med fly.

Så hvis du kun er opptatt av å bruke kortest mulig tid. Ta fly. I tillegg er det greit å legge til at avgangene ikke er uendelig mange mellom hovedstedene, og jeg vet at det for mange er for sent å ankomme destinasjonen etter kl. 11 på formiddagen.

Score: Fly 1 – Tog 0

Komfort

Tog er vel per definisjon et av de mest behagelige fremkomstmidlene som finnes. Det var enkelt å finne mitt forhåndsbestilte sete og utsikten ble ganske god når tunellene ble færre. Det var brede seter med bord. Frokosten var både god og inkludert, og WIFI-tilgangen akseptabel. For å strekke litt på beina var kafevognen et passe mål. Alt i alt – veldig behagelig med gode arbeidsforhold og mulighet for å konsentrere seg i opptil flere kvarter av gangen.

Score: Fly 0 – Tog 1

Stress

Å benytte ett fremkomstmiddel i stedet for tre, er i seg selv beroligende. Hvis du legger til bortfallet av sikkerhetskontroller, gater, boardingprosedyrer, bagasje i hattehyller og det å komme seg ut av flyet, fremstår en togtur som rene idyllen.

Score: Fly 0 – Tog 1

Pris

Og så har vi prisen, som selvfølgelig varierer både på toget og hos flyselskapene. Denne gangen betalte jeg ca. 700 kroner for togbilletten fra Oslo S til Stockholms Centralstation. Den prisen inkluderer både frokost og WIFI, og tilsvarer omtrent det jeg måtte betalt for flytoget på begge sider av flyturen. Prisen for flybilletten kommer da i tillegg.

Score: Fly 0 – Tog 1

Det er med andre ord ingen tvil. Det ble en klar 3-1 seier til toget i dag 😊

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Forretningsmann ser på mobilen i det han går ut av toget. Foto
18. november 2022

Hvordan kan du og dine ansatte reise grønnere?

Det vil alltid være behov for å reise i jobb, men det finnes flere grep bedriften kan ta, for at de ansatte skal ta gode og grønnere valg.
Skinner på togstasjon. Foto
14. november 2022

SJ gjenopptar hurtigtog mellom Oslo og Stockholm

Fra 11.desember kan du igjen ta hurtigtoget mellom Oslo og Stockholm! Det er gode nyheter for de som ønsker et grønnere reisealternativ.
Raumabanen
28. juni 2022

Norske togstrekninger på topp i europeisk kåring

Lonely Planet har kåret Europas topp 10 mest naturskjønne togreiser for 2022, og Norge stikker av med hele to av tre pallplasseringer!