Tilbake

Utvid horisonten med en firmatur til Wales – UK’s skjulte perle!

Når vi reiser til UK, er det gjerne til veletablerte reisemål som London. Men er det ikke på tide å utvide horisonten litt? Vi tenker det er på høy tid å prøve noe nytt og spennende, derfor har vi vært på studietur til Wales for å se hva som er mulig for grupper, konferanser og events!

Våre navn er Gjertrud Skage Myhre og Brit Skailand, og vi jobber med gruppereiser, konferanser og events på kontoret i Stavanger. Vi har utforsket hvilke muligheter som finnes i Wales – både sør og nord, og vil gjerne dele våre erfaringer med deg.

Sør-Wales

Sør-Wales består av flere større og mindre byer, som Cardiff og Newport. Dette området egner seg for både store og små grupper, og i Newport finner du faktisk Wales’ største konferansesenter. Hovedstaden Cardiff byr på varierte attraksjoner, og herfra er det kort vei opp til nasjonalparken Brecon Beacons, hvor enestående natur står i fokus.

Hit kommer du deg enklest med fly til Bristol eller Cardiff, alternativt med tog fra London Heathrow. Direktetoget til Cardiff tar 2 timer og 47 minutter.

Golf og kongresser i Newport 

Wales er full av golfbaner, og er derfor et utmerket reisemål for golfentusiaster.

Bo på det ærverdige golfresortet Celtic Manor, som i 2010 var vertskap for den prestisjefylte golfturneringen Ryder Cup. Dette er et 5-stjerners resort 15 minutter utenfor sentrum, med hele 3 golfbaner, 2 spa/gym, 5 barer og 6 restauranter. En destinasjon i seg selv! Hotellet har fått flere priser for beste konferansehotell i UK, med sine 9 konferanserom som rommer opp til 1.200 gjester.

Coldra Court Hotel (4 stjerner) og splitter nye Tŷ Newport Hotel (3 stjerner) ligger også i samme område, som begge er fine og litt rimeligere alternativer for grupper.

Er du på jakt etter et spennende «blankt lerret» for arrangementet, er ICC Wales stedet for deg. Dette er nærmeste nabo til Celtic Manor, og senteret kan huse små og store samlinger opp til 4.100 personer. Senteret er hyppig brukt til kjente filmer og TV/reklame-opptak, og de har også møterom med flott utsikt mot Woodland. 

Cardiff – en by full av historie

Hovedstaden Cardiff er full av historie, og er samtidig en hyggelig og moderne by med spennende arkitektur, flott havnepromenade, butikker med kjente merkevarer og koselige kafeer. Cardiff Bay er absolutt å anbefale, som kan sammenlignes med «et lite Aker Brygge».

Midt i sentrum ligger Cardiff Castle, som er et 2.000 år gammelt landemerke. Slottet kan leies til arrangementer, og har blant annet huset NATO’s ledere. Principality Stadion (Millenium stadium) er et annet landemerke i byen, som i tillegg til å være en populær konsertarena også er den nasjonale rugbyarenaen i Wales. Noen av årets høydepunkter på scenen er Taylor Swift, Foo Fighters og Bruce Springsteen. Arenaen har flere konferanselokaler som kan leies, dersom du er ute etter konferansefasiliteter i litt annerledes omgivelser.

Nærmeste nabo til stadionen er The Parkgate Hotel. Beliggenheten er perfekt dersom du ønsker å bo midt i smørøyet, i nærheten av shopping, puber og nattklubber. Dette er et 5-stjerners hotell med historisk atmosfære, som er smakfullt innredet og tilbyr lekre rom, restaurant/bar, et flott spa, samt flere møterom for opp til 360 deltakere.

Ønsker du å bo ved Cardiff Bay, kan vi anbefale Voco St. David’s Hotel. Hotellet ligger i ene enden av bukta, kun få minutter fra den livlige bryggekanten. Dette er et 5-stjerners hotell med fine rom, og flere møterom for opp til 400 deltakere. Et stort pluss er terrassen med utsikt over elvemunningen, samt restauranen, treningsrommet, spaet og bassenget.  

Funfact: Visste du at Wales er et syngende land, kjent for sin kor-kultur? Vi har gode kontakter innen miljøet og kan organisere treff, dersom koret ditt ønsker å synge med andre.

I landlige omgivelser

Ønsker du å komme deg ut av byene, og heller samle gruppen i landlige omgivelser?

Hensol Castle er et koselig slott omringet av vakker natur, kun 15 minutter fra Cardiff. Her har de 23 smakfulle gjesterom, og alt er moderne pusset opp med lekkert interiør. Slottet tilbyr totalt 7 møterom som egner seg til alt fra konferanser til bryllup. Slottet har i tillegg sitt eget gin-destilleri, hvor du kan arrangere ulike aktiviteter. Her kan du til og med lage din egen gin som du får tilsendt hjem med egen etikett.

Llangoed Hall er en sjarmerende herregård, beliggende 1,5 time nord for Cardiff. Dette stedet har huset store navn som Hillary Clinton, Johnny Depp og den britiske kongefamilien. Herregården består av 23 lekre rom, og som du sikkert kan forestille deg er prisen litt stiv. Men WOW for en overnattingsopplevelse!

Tips: I samme område ligger The Royal Mint Experience, som er verdens ledende eksportør av mynter. De produserer mynter og medaljer til minst 60 land hvert år. Her kan du blant annet få en innføring i hvordan OL-medaljene blir til. 

Nord-Wales

Nord-Wales består av litt mindre byer og mer «dramatisk» natur – blant annet Wales’ høyeste fjell, Yr Wyddfa (Snowdon) som ligger i nasjonalparken Snowdonia. Her finnes det mange muligheter for teambuilding og utendørsaktiviteter, og i tillegg byr kjente byer som Bangor, Llandudno og Wrexham på mange spennende muligheter.

Hit kommer du deg enklest med fly til Manchester eller Liverpool, og så tog eller buss videre derfra.

Dolgarrog – konferanse og naturopplevelser

Dolgarrog er ved første øyekast et sted man lett kan kjøre forbi, men dette er en perfekt base for fotturer i Snowdonia. Bo på Hilton Garden Inn Snowdonia, et flott 4-stjerners hotell hvor du kan kombinere konferanse med aktiviteter. Her blir du møtt av lekre hotellrom, flere møterom med hyggelig atmosfære, spa-avdeling, og en restaurant med veldig god mat. Du befinner deg nå midt i smørøyet for fotturer i vakker natur, og hotellet har også sykkelutleie for den som ønsker å utforske området på hjul.

Zip World er en aktivitetsleverandør med 5 eksisterende lokasjoner i Wales, som i disse dager etablerer en ny avdeling ved siden av hotellet. En av aktivitetene de vil tilby her, er et stort bølgebasseng for surfere. 

Vi testet ut et par av aktivitetene til Zip World i LLechwedd, som ligger 15 minutter fra Dolgarrog og 10 minutter fra Conwyn. Det var en utrolig gøy og nervepirrende opplevelse, med Zipline i kombinasjon med Via Ferrata inne i en nedlagt gruve. Vi kan med hånden på hjertet anbefale dette!

Funfact: Visste du at Wales har tre nasjonalparker, og at disse dekker rundt 20 prosent av hele landet? Wales er den perfekte lekeplass for utendørsaktiviteter. Vi fikk blant annet oppleve juvvandring langs elvestryk og fossefall. Magisk!  

Llandudno og Conwy – vakre og sjarmerende

Llandudno er en vakker liten kystby omfavnet av klipper på begge sider av byen. Her finner du Viktorianske hus, strender og en lang pir bygget i 1878. Byen er kjent for «The Great Orme Tramway» bygget i 1902, hvor de originale vognene fortsatt er i bruk.

Bo på Llandudno Bay Hotel ved strandpromenaden, et steinkast fra konferansesenteret Venue Cymru. Hotellet er sjarmerende innredet og har en svært hyggelig restaurant.

15 minutter fra Llandudno finner du den koselige landsbyen Conwy med det ruvende Conwy Castle fra 1200-tallet. UNESCO anser Conwy som et av de fineste eksemplene på militær arkitektur i Europa, og stedet er oppført på verdensarvlisten. Vi var kun kjapt innom her, men falt pladask for den pittoreske arkitekturen og den lille størrelsen.

Funfact: I Conwy finner du Storbritannias minste hus.  

Welcome to Wrexham 

Wrexham ligger kun 45 minutter fra Manchester flyplass, og oser småbyfølelse. Historien her strekker seg tilbake til middelalderen, men her skjer det mye og ekspanderingen er i full gang. Du føler den positive stemningen på kroppen, og utviklingen skyldes i stor grad den populære dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

Serien sendes på Disney+ og handler om oppkjøpet av fotballklubben Wrexham AFC. I 2021 kjøpte nemlig skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney opp klubben, med et formål om å ta den til nye høyder. Lagets hjemmekamper spilles på Racecourse Ground, som er en av de eldste fotballstadionene i verden som fremdeles er i bruk.

Bo på Ramada Plaza by Wyndham Wrexham, som er et velegnet hotell for grupper i utkanten av sentrum. Hotellet har 4 stjerner, og tilbyr smakfulle rom og konferanserom med plass til 200 deltakere. Herfra går du til fotballstadion på 13 minutter, så hotellet er perfekt å kombinere med fotballkamp!

Tips: Stikk innom The Bank, som er et koselig spisested med veldig hyggelig atmosfære. Eieren Alex er kjent for å ta vare på gjestene sine, og slår gjerne av en prat ved bordene

Kontakt oss

Kunne du tenke deg en firmatur til Wales? Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi den perfekte turen for akkurat deg og dine kolleger.

Telefon: +47 810 56 810
E-post: grupper@berg-hansen.no

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
En gruppe mennesker padler på en elv. Foto
11. januar 2024

Slovenia – den perfekte lekeplassen for din neste firmatur

Ytterst få tenker på Slovenia som et reisemål til firmaturen, så her får du 5 grunner til hvorfor dette bør være neste jobbreisedestinasjon!
Båt ligger forankret på en sjø med turkis farge. Foto
6. desember 2023

Én firmareise – tre sjarmerende byer

Ønsker du å få mest mulig ut av neste års firmareise? Sjekk ut dette programmet med opplevelser i Genève, Chamonix og Annecy!
Fasade på fotballstadion med skjerm som viser hvilke lag som spiller kamp. Foto
12. september 2023

Fotballtur til London – kamp, stadium tour og rappellering

Les om fotballturen min til London, hvor jeg så Tottenham Hotspurs – Manchester United, på nye og topp moderne Tottenham Hotspur Stadium.