Tilbake

Våre reiseeksperter tester: London med British Airways

London er og blir en av våre aller mest populære jobbreisemål – både for de individuelle reisende, men også for grupper, konferanser og events. Vi har testet British Airways direkte fra Oslo Lufthavn, samt sjekket ut fem spennende London-hoteller.

Vi er en gjeng med reisetestere fra Berg-Hansen som alle er over gjennomsnittet klare for tur! Ikke bare er London en viktig jobbreisedestinasjon, men det er en helt fantastisk by å bare være i.

Med FastTrack på Oslo Lufthavn går sikkerhetskontrollen som en drøm – den er både effektiv og enkel, og tar betydelig kortere tid når du reiser i tidsrom med mye trafikk.

British Airways (BA) benytter seg av OSL Loungen på Oslo Lufthavn. Den ligger før passkontrollen, og er helt grei med enkel servering som kaffe/te, snacks og litt diverse småretter. Det kan fort bli kostbart med mat og drikke på flyplasser, så det er alltid kjekt med loungetilgang i forkant av en flyreise.

Husk: når du skal fly til London må du ut av Schengen-området, altså gjennom passkontrollen. Det kan være greit å beregne bittelitt ekstra tid til dette.

BA-maskinen vi reiser med er en 12 år gammel A320, med totalt 162 seter. Hele gjengen får seter i Club Europa, som er BA sitt short-haul business konsept, med god plass og ekstra behagelige seter. Skinnsetene er laget av høykvalitetslær – samme som blir brukt i Aston Martin biler. Det er totalt 8 rader i denne kabinen, med til sammen 32 seter.

Vi kan velge varmrett fra menyen «High Life Cafe», og valget står mellom kylling, fisk og vegetar. Menyen til BA er komponert av Michelin-kokken Tom Kerridge, som er et godt kvalitetsstempel. På Club Europa får du faktisk servert flymaten på den gode gamle måten, med porselenservise, stettglass og ordentlig bestikk. Litt luksus i hverdagen.

Økonomiklassen til BA er forøvrig også god – både når det kommer til plass og måltid. Men har du mulighet til å fly Club Europa, så bør du gjøre det.

Vi ankommer Heathrow Airport Terminal 5 etter 2,5 times flytur, og hele gjengen stråler etter en svært behagelig reise. Terminalen er enkel og oversiktlig, med lett synlig skilting for henting av bagasje. Det tar ikke lange tiden før vi er ute i frisk luft.

Til London kommer vi oss enkelt med en Uber – anbefaler deg å laste ned appen på forhånd, dersom du ikke har den fra før. For den som ønsker å ta kollektivt, er Heathrow Express lekende lett og går til Paddington Station i London med jevne mellomrom.

Hvor bør du bo i London?

I London blir du møtt av en skikkelig hotelljungel. Her er det virkelig noe for alle – men felles for stort sett alle sentrale hoteller er en relativt stiv pris.

Med oss på turen er hotellkjeden Millenium Hotels & Resorts, og de skal vise oss fem av deres hoteller i London; Copthorne Tara Hotel London Kensington, Millenium Hotel London Knightsbridge, The Chelsea Harbour Hotel & Spa, The Bailey’s Hotel London Kensington og Millennium Gloucester Hotel London Kensington.

Copthorne Tara Hotel London Kensington

Dette er et 4-stjerners hotell kun 3 minutters gange fra High Street Kensington – et sentralt shopping og museumsdistrikt, og med gode tubeforbindelser rett rundt hjørnet. Hyde Park ligger også innen rekkevidde. Hotellet er et veletablert og nostalgisk førstevalg med mange stamgjester.

Hvorfor dette hotellet?

 • Stort (833 rom) og velholdt hotell med god størrelse på rommene
 • Konkurransedyktig pris og populært blant jobbreisende
 • Fleksible møterom til både små og store grupper
 • Deilig afternoon tea bestående av aperitiff, masse ulike te-sorter, scones, sandwicher og ulike desserter

Tips: Be om rom som ikke vender ut mot toglinjen. Club Rooms har mer plass, fin utsikt og mulighet for connecting-doors.

Millenium Hotel London Knightsbridge 

Millenium Hotel London Knightsbridge er et 4-stjerners lifestyle-hotell beliggende midt i smørøyet for luksuriøs shopping, rett rundt hjørnet fra Harrods. Hyde Park er heller ikke langt unna, og på tuben rett rundt hjørnet finner du den praktiske Piccadilly Line. Hotellet har totalt 222 freshe rom, og er et godt valg for den som vektlegger varm atmosfære og imøtekommende service.

Hvorfor dette hotellet?

 • Sentralt men rolig område utenfor hovedgatene
 • En bar/lobby som oser av god stemning, og som er et naturlig samlingspunkt for gjestene
 • Normalt prisnivå i forhold til andre sentrale hoteller
 • Møterom med plass til 140 deltakere, perfekt for mellomstore grupper

Tips: Velg et superior rom. Disse rommene er plassert høyere opp, for mer ro og fin utsikt. Her får du også litt bedre plass. 

The Chelsea Harbour Hotel & Spa

Dette 5-stjerners suite-hotellet er det eneste av sitt slag i London, og ligger i et av byens mest luksuriøse områder med fenomenal utsikt rett ut på den lille havnen i Chelsea Harbour. Tuben finner du rett utenfor, som tar deg kjapt inn til sentrumskjernen av byen. Hotellet har 154 luksuriøse suiter + 4 penthouse leiligheter, og er perfekt for den som verdsetter luksus, velvære og privatliv.

Hvorfor dette hotellet?

 • Spa-avdeling med innendørs basseng, treningssenter og ulike behandlinger
 • Fantastisk terrasse med egen bar
 • Møtefasiliteter for eksklusive grupper. Book toppetasjen og få panoramautsikt – perfekt for grupper opp til 100 personer som er på jakt etter dagkonferanse eller en eksklusiv middag
 • Nydelig mat og drikke. Få menyen presentert på papir med bedriftens logo

Tips: Her bor du i utrolig flotte omgivelser, og sentrumskjernen av London når du enkelt og greit med en kort båttur langs Themsen.

The Bailey’s Hotel London Kensington

The Bailey’s Hotel London Kensington er et 4-stjerners high-end hotell som oser av historie, sjel og eleganse. Beliggenheten er i hjertet av museumsdistriktet, med gangavstand til Hyde Park og Kensington Gardens. Det 141 år gamle boutique hotellet har 212 rom i god størrelse, og hver etasje representerer ulike temaer. Dette er et av våre store favoritter!

Hvorfor dette hotellet?

 • Vakkert hotell hvor asiatisk stil kombineres med britisk kulturarv
 • Hotellbar og restaurant av skyhøy kvalitet! Likøren Baileys er faktisk oppkalt etter hotellet. Grunnleggeren av likøren, Tom Jago, satt i baren her og funderte på hva han skulle navngi den nye drikken sin. I og med at han likte hotellet så godt, fikk likøren samme navn
 • Normale priser i forhold til beliggenhet og standard
 • Kan kombineres med møtefasiliteter på konfransesenteret ved siden av

Tips: Spis middag på hotellets restaurant, The Bugis Singapore Restaurant. Dette er en av de beste asiatiske restaurantene i London. Kokkene er fra Singapore, og du kan vente deg en autentisk smakseksplosjon!

Millennium Gloucester Hotel London Kensington

Millennium Gloucester Hotel London Kensington er et 4-stjernes hotell, beliggende vegg-i-vegg med The Bailey’s Hotel. Mange velger å kombinere disse hotellene for store grupper, da Gloucester Hotel er ledende på kurs- og konferansemarkedet i London. Konferansesenteret har totalt 31 møterom, hvor en av bankettsalene er et glasshus med palmetrær. Her er mulighetene mange!

Hvorfor dette hotellet?

 • Stort hotell med 611 nyoppussede, moderne rom
 • Hyggelige ansatte som tilbyr kaffe/te ved innsjekk og som hjelper deg med bagasjen
 • Tilsvarende pris som andre hoteller sentralt i London, men vår vurdering er at du får mye for pengene her med tanke på beliggenheten og servicen
 • Svært mange spennende muligheter innen kurs- og konferanse for grupper i alle størrelser

Tips: Gloucester Road Tube Station ligger rett rundt hjørnet, som knytter deg til London via flere sentrale linjer. Det er kun 10 minutter å gå fra hotellet til South Kensington Station, hvor du kan ta tuben rett til Heathrow Terminal 5 (Piccadilly Line).

Retur etter én natt i London

Vi velger å ta maxi taxi fra Copthorne Tara Hotel til Heathrow Airport. Turen koster GBP 110.

Flyet tilbake til Oslo Lufthavn går fra Terminal 3, og hele innsjekkingsprosessen med selvinnsjekk og bag-drop går unna i en fei. Vi har FastTrack på returen også, og ventetiden i sikkerhetskontrollen er ikke mer enn 5 minutter.

Vi tilbringer tiden før avreise på BA sin lounge. Den er utrolig stor, lekker og behagelig, med dempet belysning og helt uten støy. Serveringstilbudet er også bra, med kaffe/te og en rekke ulike drikkevarer, et godt utvalg av matretter, scones og andre bakevarer. To-tomler-opp!

Hele gjengen har seter i Club Europe på vei hjem også, så returreisen er like behagelig som reisen ned. Heldige oss!

Konklusjon: BA fungerer helt ypperlig når du skal til London, uansett formålet med reisen. Flyseskapet har to flyvinger fra Oslo til London hver dag. Visste du forresten at BA skal oppgradere sine gamle Austin Marin-flyseter til nye nå i mai? De venter også på 28 nye A329 Neo maskiner.

London er proppfull av flotte hoteller, og beliggenheten på hotellet har gjerne mye å si når du ønsker en effektiv jobbreise. Millenium Hotels & Resorts tilbyr gode hoteller som du kan bestille i onlineportalen vår, Webgate, eller via våre reiseeksperter og prosjektledere. Vi bistår gjerne med å finne riktig hotell til akkurat din reise, konferanse eller event.

Som bedriftskunde i Berg-Hansen kan du enkelt booke fly og hotell i Webgate.

Ønsker du en en skreddersydd firmatur med både reise, opphold og møtefasiliteter? Kontakt våre dyktige prosjektledere for tilbud.

God tur til London 😊

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Storby beliggende ved vannet. Foto
8. april 2024

Våre reiseeksperter tester: Seattle, USA

Seattle er en viktig jobbreisehub blant våre kunder. Vi har testet fly, hotell og utflukter, og kommer her med våre beste råd og anbefalinger!
Mennesker bader i varm kilde. Foto
23. februar 2024

Våre reiseeksperter tester: Island med Icelandair

Island er eksotisk og perfekt for de som ønsker å bygge lag. Våre reiseeksperter har testet Island og her kan du lese om opplevelsen!
Lilla blomster med høye hus i bakgrunnen. Foto
30. januar 2024

Våre reiseeksperter tester: SAS tur/retur New York

Fra Oslo Lufthavn tar SAS deg direkte tur/retur New York – en rute som er viktig for både jobb- og feriereisende. Vi har testet produktet for deg!