Tilbake

Våre reiseeksperter tester: Sør-Korea med Korean Air

Mitt navn er Dorothy og jeg har vært på studiereise til Sør-Korea med Korean Air. Busan og Seoul er viktige reisemål for mange jobbreisende, så det er både lærerikt og gøy å få oppleve disse byene på nært hold. Dette er mine råd og anbefalinger, etter 6 dager på tur.

Reisen fra Oslo til Busan går via Amsterdam og Seoul, og til min store glede sendes bagasjen min hele veien. Gjennomgående bagasje får du både med Korean Air og KLM, som er en stor fordel. Heldigvis har jeg også god tid på Amsterdam Airport Schiphol, for som sikkert mange av dere vet er det et godt stykke å gå til langdistanseflyvningene på F-pieren.

Jeg flyr økonomiklasse hele veien, og flytypen over til Seoul er en Boeing 777-300, med 3 x 3 seter. I setet mitt venter pute, teppe, vann og tannbørste. Det blir servert to måltider i løpet av reisen og kvaliteten på maten er helt grei. Til middag får jeg velge mellom en koreansk- og europeisk rett.

Korean Air tilbyr et godt utvalg av filmer og serier via underholdningssystemet om bord, men etter middag slukker de lyset i kabinen og de fleste legger seg til å sove. Nattflyvningen tar 12,5 time.

Incheon International Airport i Seoul er stor, men den føles romslig og er enkel å navigere i. Faktisk har den kun 18 millioner passasjerer årlig, som er ca. 10 millioner færre passasjerer enn Oslo Lufthavn. Jeg går gjennom en passkontroll på vei til ny gate, og det hele er både effektivt og enkelt.

Flyet videre til Gimhae International Airport i Busan er av typen Airbus 220-300, med 3 + 2 seter. Flyturen tar kun 45 minutter, og passkontrollen er effektiv. Her leverer jeg også fra meg et landingskort, som jeg fikk utdelt og fylte ut på flyet.

Tips: kjøp lokalt SIM-kort på flyplassen eller et e-SIM til bruk i Sør-Korea. Du får da billig mobildata under oppholdet. Jeg betalte 300 kroner for mobildata i én uke. Vel verdt pengene.

Busan – landets største havn

Busan er en livlig og moderne by sørøst i landet, som huser landets største havn. Her finner du industriparker innen blant annet skipsbygging, biler, elektronikk og stål. Knutepunktet er et yrende senter for handel, kultur og teknologi, samtidig som du finner historiske nabolag med sterke farger, spennende smaker og massevis av sjel.

Et av mine favoritthoteller i Busan er The Westin Josun Busan, som ligger fint og sentralt, men allikevel ved stranden. Jeg overnatter på Ramada Encore by Wyndham, som også er et helt greit alternativ.

Har du litt tid til overs på jobbreisen din? Ikke gå glipp av:

  • Haeundae Blueline Park: sightseeing med tog langs kysten, og med nydelig utsikt over byen.
  • Busan X the SKY: landets nest høyeste bygg, Landmark Tower, hele 412 meter høyt og 100 etasjer. Besøk observasjonsdekket for en fantastisk utsikt over sjø og by.
  • Gamcheon Culture Village: betegnes som Koreas Machu Picchu, og sammenlignes ofte med Santorini på grunn av se små husene som er bygget oppover i bakkene.
  • Båttur under Gwangan Bridge: ta en båttur på kveldstid og opplev broens daglige lys- og fyrverkerishow.

Seoul – en fusjon av fortid og fremtid

Dagen etter flyr jeg med Korean Air fra Gimhae International Airport i Busan, til Gimpo International Airport i Seoul. En litt mindre, men velfungerende flyplass, og reisen tar under 1 time.

Seoul er hovedstaden i Sør-Korea, og ligger nordvest i landet. Dette er en moderne storby med høye skyskrapere og neonlys, i kombinasjon med templer, gamle hager og historiske attraksjoner. Byen er en av verdens største, og har utrolig mye å by på – uansett hva formålet med reisen er. Her finnes det også store internasjonale virksomheter, som gjør byen til en viktig «hub» for jobbreisende fra hele verden.

Hvor du bør bo i byen avhenger av hva du skal. Jeg bodde på Seoul President, som ligger sentralt i Jung-gu området. Et fint hotell med store rom og god frokost. Kan også anbefale Lotte Hotel Seoul som ligger like ved, som er et elegant og sentralt alternativ. Her kommer vi gjerne med anbefalinger basert på dine behov.

Har du litt fritid mens du er her, bør du ikke gå glipp av:

  • Gyeongbokgung Palace: et kongelig palass fra 1394, beliggende i Insa-dong. En av byens største turistattraksjoner, vel verdt et besøk. Få med deg vaktskiftet, som er en fin seremoni.
  • Bukchon Hanok Village: gamle tradisjonelle hus i små fine gater. Opplev te-hus og en atmosfære slik byen var for 600 år siden.
  • HiKR Ground: moderne museum som fronter K-pop kultur og koreansk mediekunst.
  • Shopping: hvis du er glad i shopping, se mot det moderne shoppingsenteret Hyundai Shopping Center, hvor du finner luksuriøse butikker. Asias største underjordiske kjøpesenter, COEX Mall, er også verdt et besøk.
  • Matkulturen: maten i Seoul er noe helt eget. Ta deg tid til å teste spesialiteter som Kimchi, Samgyupsal, Bibimbap, Jiimdak og Hotpot.

Tips: t-banesystemet i Seoul er omfattende, og du kan nå det aller meste med denne. Det er overraskende logisk bygget opp, og ikke minst billig å benytte. Trafikken i byen er heftig, så med t-banen unngår du å havne i kjedelige trafikkorker.

Ønsker du å bo i nærheten av Incheon International Airport, kan jeg anbefale INSPIRE Entertainment Resort. Dette er et nytt resort med store konferansefasiliteter, badeland og landets største casino. Utrolig elegant hotell med flotte rom, og en destinasjon i seg selv.

Funfact: Incheon Chinatown er den eneste offisielle Chinatown på den koreanske halvøy, og ble opprettet i 1884. Her finner du masse gode spisesteder, og flere spennende ting du kan se og gjøre.

Retur etter en liten uke på tur

Retur tilbake til Oslo går fra Incheon International Airport i Seoul, via Amsterdam. På flyplassen er det mulig å få seg en dusj, og en høneblund i deres «Nap Zone». Det finnes også et godt utvalg av restauranter og butikker her, hvis du trenger å slå av litt tid.

Korean Air sin business lounge er romslig og med komfortable sitteplasser. Her er det også ulike matretter og et variert drikketilbud.

Jeg reiser hjem med samme flytype som på utreisen, og i økonomiklasse igjen. Denne gangen får jeg servert tre måltider, ettersom reiser foregår på dagtid. Reisen går strålende!

Konklusjon: Sør-Korea er et flott land å besøke, og særlig godt likte jeg hovedstaden Seoul. Korean Air fungerer utmerket på denne lange strekningen, uansett formålet med reisen. Anbefales!

Som bedriftskunde i Berg-Hansen kan du enkelt booke fly og hotell i Webgate.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Bar med rosa bardisk og lekre detaljer. Foto
21. mai 2024

Våre reiseeksperter tester: London med British Airways

London er en av våre mest populære jobbreisemål. Vi har testet både fly og hoteller, og her får du våre anbefalinger!
Storby beliggende ved vannet. Foto
8. april 2024

Våre reiseeksperter tester: Seattle, USA

Seattle er en viktig jobbreisehub blant våre kunder. Vi har testet fly, hotell og utflukter, og kommer her med våre beste råd og anbefalinger!
Lilla blomster med høye hus i bakgrunnen. Foto
30. januar 2024

Våre reiseeksperter tester: SAS tur/retur New York

Fra Oslo Lufthavn tar SAS deg direkte tur/retur New York – en rute som er viktig for både jobb- og feriereisende. Vi har testet produktet for deg!