Tilbake

Kurer reisefeberen din med en tur til vakre Stockholm

Jeg elsker å reise. Nye steder, nye opplevelser og nye smaker er det beste jeg vet. Når jeg planlegger reiser frem i tid, har jeg en tendens til å tenke flytur med mellomlanding og lang fraværsmelding på e-posten. Men jeg har nylig funnet ut at man ikke må reise veldig langt for å få bukt med reisefeberen.

Gamlebyen i Stockholm

I løpet av mine 30 år her på kloden, hvorav halvparten har vært med kronisk reisefeber, innså jeg at Stockholm fortsatt stod på listen over storbyer i Europa jeg ikke hadde besøkt. Litt rart, men jeg tror byen har blitt nedprioritert fordi den har vært «for nære» Oslo. I sommer satte vi oss i bilen og fulgte været, og været tok oss til Stockholm. FOR en kul by! Jeg ble bitt av basillen og dro tilbake igjen to måneder etter.

Hvorfor byen traff meg midt i hjertet finnes det flere grunner til, men jeg skal prøve å fatte meg i korthet. Her er 3 av grunnene til at jeg DIGGER Stockholm:

Berns Restaurant i Stockholm
Berns Asiatiske

1. Fantastiske matopplevelser i alle former og fasonger

Berns Asiatiske har lang fartstid som byens første kinesiske restaurant, etablert i 1940. I tillegg til fantastisk mat har de utrolig flotte og ærverdige lokaler, som er en opplevelse i seg selv. På to turer til Stockholm har jeg rukket å spise her hele tre ganger. Liker du sushi så må du prøve Berns egen makirull – den er himmelsk.

Tapas på Supper Gården er også en matopplevelse jeg sent vil glemme. Vi snublet over dette stedet helt tilfeldig, da restauranten har en beliggenhet like i nærheten av sentralstasjonen. Her får du servert deilige tapasretter inspirert fra det sydamerikanske kjøkken – hver eneste rett var en smakseksplosjon.

På Svartklubben serveres du god svensk husmannskost av blinde servitører i stummende mørke. Du får ikke vite hva du skal spise på forhånd, men smaksløkene skjerpes i det du fratas synet og du skjønner kjapt hva du sitter og tygger på. En morsom utfordring, og en matopplevelse jeg vil anbefale på det sterkeste.

Gröna Lund i Stockholm
Gröna Lund

2. Den perfekte arena for lek og moro

Jeg har et stort indre barn som elsker å leke, og Gröna Lund er derfor et perfekt avbrekk fra shopping og sightseeing i Stockholm. Kombinasjonen av glade mennesker, is og magevrengende attraksjoner er vanskelig å slå.

Det er mer enn 80 ulike museer i byen, så her har du mye å velge mellom. Skal du kun velge ett, så anbefaler jeg Vasamuseet. Vasaskipet sank utenfor Stockholm i 1628, men ble hentet opp drøye 300 år etter. Dette er det eneste bevarte skipet fra 1600-tallet, og er sådan et viktig stykke historie.

Alle som har vokst opp med Pippi Langstrømpe og Alfred Åberg på TV-skjermen, bør besøke Junibakken. Dette er en park hvor Astrid Lindgrens fantastiske univers våkner til live. Her finner du alt fra teaterforestillinger, utstillinger og massevis av aktiviteter for både store og små.

Trange gater i gamlebyen i Stockholm
Trange gater i gamlebyen

3. Sightseeing i nydelige omgivelser

Det å kunne rusle rundt i en by uten mål og mening, omgitt av flott arkitektur og spennende historie er alfaomega. Gamlebyen i Stockholm, Gamla Stan, er en av de fineste bydelene jeg har vært i. Uansett hvor lenge man går der inne virker det som det alltid dukker opp nye smågater man kan utforske.

Drottninggatan strekker seg gjennom hele sentrum av Norrmalm, og helt opp til Vasastaden. Her finne du massevis av butikker og cafeer. Dette er en ypperlig gate å spankulere i, for å få litt oversikt over byen.

Ta deg en pust i bakken i Kungsträdgården, som er en utrolig flott park. Denne er spesielt vakker på våren, når alle kirsebærtrærne står i blomst.

Er du glad i arkitektur og historie, bør du også få med deg perler som det Kungliga SlottetSkansen og Stadshuset.

Etter et par dager i Stockholm er det lett å forstå hvorfor den omtales som nordens vakreste by.

Tre jenter på sightseeing

Jeg får Stockholm-abstinenser av å skrive denne bloggen, så jeg er ganske sikker på at det ikke blir lenge til neste tur igjen. For de av dere som ikke har prøvd hurtigtoget fra Oslo til Stockholm, så kan det absolutt anbefales. Det tar deg raskt og smidig rett inn til sentrumskjernen, og du slipper etappereiser med fly, venting, og de dyre billettene på Arlanda Expressen.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Skinner på togstasjon. Foto
22. mars 2023

Tog vs. fly fra Oslo til Stockholm

Velger du tog eller fly når du skal besøke den svenske hovedstaden? Her kan du lese om Petter sin vurdering; tog vs. fly til Stockholm.
Skinner på togstasjon. Foto
14. november 2022

SJ gjenopptar hurtigtog mellom Oslo og Stockholm

Fra 11.desember kan du igjen ta hurtigtoget mellom Oslo og Stockholm! Det er gode nyheter for de som ønsker et grønnere reisealternativ.
Solnedgang med koselige lys og blomster på takterrassen
25. mai 2022

Hotel At Six – moderne luksus i hjertet av Stockholm

Midt i Stockholm sentrum, på Brunkebergstorg, ligger det moderne luksushotellet Hotel At Six. Her kan du lese om mitt hotellopphold!