Tilbake

5 foredragstrender for 2020

Tross teknologiske tider, blir foredrag fra ekte og engasjerte mennesker viktigere og viktigere. Her er 5 foredragstrender for 2020, som du bør ha i bakhodet det kommende året.

Kvinnelig foredragsholder

1. Mindre festlig, mer faglig

Det vil bli økt etterspørsel etter foredrag med faglig innhold, og det er flere årsaker til dette. På interne arrangementer ønsker ledelsen at foredragsholderen skal hjelpe virksomheten å nå de mål som er satt. For å få til dette må de ansattes kompetanse ofte økes.

På arrangementer med kunder og andre eksterne gjester, er en faglig profil nødvendig for at deltakerne skal prioritere å bruke verdifull arbeidstid på det. Terskelen for å takke ja til fjas og fest har blitt høyere, og man må kunne forsvare overfor seg selv og sjefen hvorfor man skal delta.

Kjente og dyktige navn fra TV, nyheter og humorscener vil fortsatt ha gode tider som konferansierer, debattledere og underholdere.

2. Høyere krav til kvalitet og relevans

Kravene til leveransen fra foredragsholdere som leies inn vil bli høyere. Publikum har opplevd Broadway-show, TED Talks og standup-stjerner. For 30-40 tusen i honorar holder det derfor ikke å gi forutsigbare råd med en tettpakket power point-presentasjon bak.

Foredragsholderen må fange interessen fra start, formidle smart innhold med engasjement og energi og gjerne bruke humor. En overraskelse, eller det som «Talk like Ted»-forfatter Carmine Gallo kaller hakeslepp-øyeblikk, vil løfte bidraget. Som arrangør bør du forvente at innholdet er tilpasset deg og dine. Foredragsholderens forberedelser blir derfor viktigere.

3. Historiefortellerens time er kommet

Foredragsholdere som er gode historiefortellere vil øke i popularitet. Fakta kan enkelt søkes opp av alle, men unike og relevante historier formidlet fra fortellers munn vil bli helt sentralt. Dette kan være foredragsholdere som forteller ulike historier for å få frem sine faglige poeng, eller helhetlige og spennende historier andre kan lære noe av.

Merk deg at historien bør være svært godt fortalt, og helst kunne fremkalle både gapskratt, grubling og gåsehud. Proffe foredragsholdere må derfor jobbe mer med historiene sine i 2020, og som arrangør bør du stille høye krav til formidlingsevne.

4. Vil bli bedre på bærekraft

Bærekraft blir årets store tema. Alle har forstått at kloden har feber og at vi sammen må bidra for å dempe den.

Foredragsholdere vil derfor ikke leies inn for å fortelle hva som skjer, men for å fortelle hva virksomheten må gjøre- og hvordan. De bør kunne inspirere, kommentere og problematisere rundt temaer som forbruk, sirkulærøkonomi, havforurensing, kosthold og fremtidens transport. Det bør også legges vekt på hvordan ny teknologi kan få fart på bærekraftige ideer.

5. Kvinner vinner

Kvinnelige foredragsholdere vil bli mer etterspurt. Dette fordi menn har dominert norske konferanser for lenge, og talentfulle kvinner er nå mer synlige og frempå enn noen gang før. De vil snakke om arbeidsglede, digitalisering, ledelse, gründerskap og psykisk helse – og stiller grundig forberedt.

Ønsker du hjelp til å finne en foredragsholder til ditt neste arrangement? Ta kontakt med oss.
Sammen med vår dyktige samarbeidspartner, Talerlisten, finner vi den perfekte foredragsholderen basert på dine ønsker og behov.