Tilbake

5 grunner til hvorfor Oslo er verdens beste by

Oslo er verdens beste by. Jeg er kanskje ikke helt nøytral i vurderingen min, men jeg er hundre prosent overbevist. Som reisemål er Oslo hottere enn noen gang. Det er nemlig ikke bare vikingskip og balsaflåter som lokker besøkende til byen – miljøsatsing, ny arkitektur og et serveringstilbud i full blomst får mye oppmerksomhet blant internasjonale medier.

La meg gi deg 5 gode grunner til hvorfor du bør besøke urbane Oslo:

1. Oslo ble kåret til Europas miljøhovedstad i 2019. Bærekraftig byutvikling, grønne parker, marka og øyene, 3 kilometer med elveløp tvers igjennom byen, bilfritt sentrum og et bredt nettverk av kollektivtransport er bare noen av innsatsene som Europakommisjonen har lagt merke til. Spis grønt, bo grønt, ta grønn transport, delta på grønne arrangementer og shopp grønne produkter. Heia miljøet og heia Oslo!

2. Oslo har verdens lengste sammenhengende by-havnepromenade. Promenaden strekker seg over hele 9 kilometer, fra Sørengkaia til Frognerkilen. Siden 2000 har Oslo kommune jobbet iherdig med sin Fjordbyplan, og vi har fått flere flotte havneområder og bademuligheter midt i sentrum. Perfekt på en varm sommerdag!

3. Oslo er en skikkelig gjennomført musikkby! Vanligvis finner du faktisk over 5000 konserter her i året, noe som gjør Oslo til den byen i Europa med flest konserter per innbygger. Uansett sjanger så finner du en musikkscene som passer for deg. Oslo huser også en rekke store musikkfestivaler i løpet av året. by:Larm, Musikkfest, Piknik i Parken og Øyafestivalen er soleklare favoritter blant både musikkelskere og bransjefolk.

4. Oslo er en by som er spekket med aktiviteter for absolutt alle. Kombinasjonen av storby, sjø og mark gjør at enhver besøkende kan storkose seg. Fra de tradisjonelle museene på Bygdøy, til urbant byliv og arkitektur i Barcode, shopping i Karl Johan, uteliv på Løkka, zipline i Holmenkollen, offentlige badstuer langs fjorden. Vi kan nevne i fleng, men dere skjønner tegningen.

5. Oslo byr på mat- og drikkeopplevelser på nivå med de store verdensmetropolene. Her finner du smaker for enhver gane – fra Michelin restauranter som Maaemo og Kontrast, til Street food baserte mathaller som Vippa og Torggata Bad. Amerikalinjen midt på Jernbanetorget har også fått mye omtale i internasjonal media. Check it out!

Oslo er fantastisk, og for å sitere det amerikanske nettmagasinet The Manual;
– Located between the Oslofjord and the Marka Forest, this metropolitan hub may be the jewel in the crown of Scandinavia.