Tilbake

Bli med til den karibiske drømmeøya Puerto Rico

Opplev en fargerik og historisk gamleby, verdens vakreste strender, regnskog og selvlysende plankton – alt på en dag om du vil!? På den karibiske øya Puerto Rico vil du aldri gå tom for opplevelser. Tullete vakker er den også!

De aller fleste som reiser til Puerto Rico lander i San Juan – øyas største by og hovedstad. Dette er et fint utgangspunkt for de fleste utflukter, og ikke minst så har byen en hel del spennende attraksjoner selv.

Flotte store hoteller for de ferieglade turister finnes på Isla Verde. Populære Condado gir en følelse av å være i trendy Miami, mens den vakre gamlebyen Viejo San Juan er et helt unikt syn i seg selv. Hvilket område du bør bo i kommer helt an på hva du er ute etter og ønsker deg. Jeg valgte selv å bo i Condado, i nærheten av stranda, og heller ta taxi inn til gamlebyen de gangene jeg ønsket det.

Viejo San Juan er det store trekkplasteret i Puerto Rico. Her finner du smale, sjarmerende brosteinsgater, vakker arkitektur i alle regnbuens farger og flere hundre år gammel historie. Her går du lett rundt i flere timer og er nysgjerrig på hva som venter deg rundt neste hjørne.

Verdt et besøk er også de majestetiske fortene El Morro og Castillo de San Cristobal, som har voktet over byen i lang tid og som for lengst er på UNESCOs verdensarvliste.

Etter mye vandringen kan du glede deg over et spekter av gode restaurantopplevelser. I Puerto Rico tilbyr de mat fra alle verdens hjørner, så det er helt umulig å gå sulten. Beveg deg mot Calle Fortaleza for de beste spisestedene i byen. Prøv deg på den lokale retten Mofongo, som er Puerto Ricos nasjonalrett. Hovedingrediensene i denne retten er plantain, som er en matbanan like viktig i Karibien som potet er for oss nordmenn.

For de av dere som er glad i å danse salsa så er Puerto Rico et lite dansemekka. Salsamusikk kan høres fra vinduer og biler overalt, og det finnes flere steder hvor du kan vise frem dine flotte hoftebevegelser. Alternativt bestiller du deg en Pina Colada og nyter synet av de som virkelig vet hvordan det skal gjøres.

For å oppleve hvordan de lokale fester, så er La Placita i Santurce stedet å være. Her finnes det flere barer og utesteder, men de fleste ender faktisk opp med å danse ute i gatene, og lage musikk og sang selv. Det er helt umulig å ikke bli smittet av dansegleden!

Det er ikke bare San Juan som fortjener et besøk, og den enkleste måten du kommer deg rundt på øya er ved å leie bil og kjøre selv. Jeg anbefaler deg å stikke innom byen Ponce, perlen i sør, som er øyas nest største by. Her finner du igjen vakker arkitektur og flere spennende museer.

Ta turen til The Museum of Puerto Rican Music, hvor du kan lære mer om den fascinerende musikalske historien til øya. Dans og musikk er nemlig en utrolig stor del av øyas historie. Det er selvfølgelig mye karibiske rytmer, men også mye innflytelse fra afrikansk musikk under slavetiden og spansk musikk under kolonitiden.

Er du mer interessert i «hippie vibe» og surf skal du vende snuten vestover på øya – nærmere bestemt Rincón. Med sine vakre strender og gode atmosfære, kan du nyte et stressfritt liv og de vakreste solnedganger. Her kan du surfe på bølgene og snorkle én dag, og ha late hvetebrødsdager en annen.

Her fant jeg en søt liten foodtruck som serverte kaffe og deilige smoothies, og jeg ble helt hektet på deres hjemmelagde bananbrød. Har du tid ville jeg også stukket innom San Sebastian for et avkjølende bad i de vakre fossefallene.

Et besøk til Puerto Rico vil ikke være komplett uten en tur til en av de små øyene Culebra og Vieques. Disse to øyene har tidligere vært en del av Jomfruøyene, og er definitivt noe av det vakreste du vil se på turen.

Culebra er utrolig sjarmerende. Her blir du tvunget til å ta livet med ro – ingen på øya har dårlig tid og livet er rimelig enkelt. Det finnes hverken store hoteller eller kjøpesentre. Kun urørt natur, flotte vandringsmuligheter og en av verdens vakreste strender – Playa Flamenco. Her er det bare å hoppe på en Jeep og starte utforskingen!

Vieques har mye av den samme atmosfæren. Lite trafikk, flott natur og vakre strender. Men det som gjør denne lille øya magisk er den verdensberømte Puerto Mosquito. Puerto Mosquito ble i 2006 kåret til den lyseste bioluminescerende bukten i verden. Dette magiske fenomenet med glødende plankton finnes ikke mange andre steder i verden (men derimot tre steder i Puerto Rico!), så sørg for å sette av tid til å dra hit.

Har du ikke tid til å overnatte på Vieques, anbefaler jeg å dra til havnebyen Fajardo for mye av den samme opplevelsen. Husk å være tidlig ute med booking av disse utfluktene, da de ofte blir fullbooket.

Dersom du spør de lokale i San Juan hva du bør se før du drar hjem, vil de aller fleste si El Yunque. For ja, denne øya har det meste – til og med en regnskog! Og for et syn det er! Lei en bil, husk kameraet og ta med deg en regnfrakk om du har – du skal jo tross alt til en regnskog. Her vil du være omgitt av frodig, grønn natur, de mest fascinerende dyrelyder og vakre fossefall.

Sørg for å ta en tur opp i Yokahu Tower for panoramautsikt over skogen.

Dette er mine beste tips

  • Mat: Mofongo
  • Drikke: Pina Colada og Medalla (lokal øl)
  • Festivaler: San Sebastian Street Festival i januar
  • Når bør du dra: Desember til april er de tørreste månedene
  • Shopping: Plaza Las Americas eller Viejo San Juan

Mine anbefalte hoteller

I Condado anbefaler jeg deg å sjekke ut følgende tre hoteller: AC Hotel by Marriott San Juan CondadoBest Western Plus Condado Palm Inn og Serafina Beach Hotel

Dersom du ønsker å bo i vakre Viejo San Juan, anbefaler jeg disse tre: Hotel El ConventoDecanter og Villa Herencia

Ønsker du å bo i området rundt Isla Verde, kan jeg varmt anbefale disse to hotellene: Courtyard by Marriott Isla Verde Beach Resort og The Ritz Carlton San Juan.

Frister det å legge ferien hit?

Jeg håper det! Puerto Rico er eksotisk, vakker, lokal og vennlig 😊 Dessverre ble øya hardt rammet av orkanen Maria i 2017, men ikke la dette stoppe deg. De har jobbet iherdig med å gjenoppbygge seg siden den gang.

Skal du på cruise med utreise fra San Juan? Hvorfor ikke kombinere cruise med noen dager ekstra på øya? Du vil ikke angre.

Ta kontakt med våre ferieeksperter – de hjelper deg med hele reisen ❤