Tilbake

En skreddersydd gruppetur med Berg-Hansen

Gjennom jobben hadde vi muligheten til å bli med på tur til Lisboa! Her skulle vi løpe halvmaraton og samtidig bli kjent med nære og fjerne kollegaer. Turen ble en helt fantastisk opplevelse, og vi kom hjem med gode venner og nye minner.

En av våre prosjektledere var ansvarlig for planleggingen av turen. Fra påmelding i tidlig vår og frem til avreise fikk vi hele tiden gode oppdateringer. Reiseprogram og billetter ble sendt ut i god tid, så istedenfor å stresse kunne vi heller gruglede oss til løpet!

Reisen til Lisboa

De fleste av oss ble fløyet fra kontorer over hele landet til Oslo, slik at vi alle kunne møtes på Gardermoen før avreise. Dette var koselig, og gjorde at det ble enkelt å bli kjent med nye kollegaer før vi satte oss på flyet. Flyturen var fin, og siden vi hadde bestilt turen som en gruppereise satt de fleste av oss sammen foran i flyet.

Vakker gate i Lisboa

Et gjennomført opplegg

Når vi ankom Lisboa merket jeg fort at dette var et gjennomført opplegg. Vi ble introdusert for to fantastiske guider og følgesvenner gjennom helgen. Angelica som var guiden vår, fortalte kort om opplegget, før vi ble geleidet til bussen vår som stod klar til å kjøre oss rett til hotellene våre. Vi bodde på to hoteller som lå rett ved siden av hverandre, og tilhørte den samme kjeden; Hotell MyStory Ouro og Hotell Mystory Augusta. Hotellene var fine, renslige og lå midt i sentrum av Lisboa.

Hotelrommet i Lisboa
Hotellrommet i Lisboa

Guidene våre hadde leid inn flere tuk-tuker som tok oss med på sightseeing i vakre Lisboa. I løpet av tuk-tuk turen rakk vi å oppleve store deler av byen, samtidig som guidene og sjåførene delte sin kunnskap. Vi ble tatt med til et utkikkspunkt hvor vi kunne fått en fantastisk utsikt – om det ikke var for et forferdelig uvær som skyldte inn fra Atlanterhavet. Tuk-tukene kjørte videre, og viste oss flere av de fremste severdighetene i byen, blant annet Pantheon og gamlebyen.

TukTuk i Lisboa
TukTuk i Lisboa

Mat som oppladning

Vi ble til slutt kjørt til det vakre hotellet Santiago de Alfama, i gamlebyen Alfama. Dette er den eldste bydelen i Lisboa med antikke bygninger og trange brosteinslagte gater – med andre ord en perfekt avslutning på vår sightseeing. Vi var så heldige at vi fikk nyte lunsjen i en egen del av restauranten. Her ble vi servert en utsøkt 3-retters! Jeg tror at flere av oss ble overrasket over hvor mye mat vi ble servert, og det var flere av oss som tilnærmet trillet ned til byen igjen.

Vel nede i sentrum hadde vi litt egentid. Innsjekkingen på hotellet gikk smertefritt, og bagasjen vår var allerede plassert på rommene våre. Rommene var store, rene og hadde fine bad, så det var deilig å kunne legge seg ned en halvtime for å forberede seg til halvmaratonet.

Koselig gate i Lisboa

På kvelden samlet vi oss alle igjen til middag. Her fikk vi rekognosert deler av løypen. En litt ubehagelig overraskelse under gåturen til restauranten var at vi brukte over 15 minutter på å gå opp en bratt bakke, som vi skulle få møte igjen under løpet dagen etter.

Middagen spiste vi på et sted som heter Guilty By Olivier. Dette er en trendy restaurant og en perfekt energiboost dagen før dagen. Her ble det spilt musikk og tempoet på restauranten var generelt høyt. Vi ble servert mange forskjellige retter til deling, og maten var heldigvis lett! Jeg vil spesielt trekke frem en utsøkt pizza med burrata. Det var flere i gruppen som var trette og nervøse for morgendagen, så etter middagen bar det tilbake til hotellet for en etterlengtet natts søvn.

Gate i Lisboa

Den store løpsdagen!

Vi startet dagen med en god frokost på våre respektive hoteller. Etter frokosten hadde guidene våre arrangert en buss til et nytt hotell for oss. Her var vi rett ved oppmøtepunktet for løpet, så dette gjorde løpsdagen mer behagelig for oss alle! Her ble det servert snacks og drikke. Guidene våre hadde også lagt til rette for at vi kunne legge fra oss sekker og klær her. Dette fraktet de deretter inn til sentrum for oss.

Etter en kort stund beveget vi oss med buss til oppmøtepunktet arrangøren hadde satt. Turen inneholdt mange høydepunkter, men buss i 30-40 minutter uten toalett eller klimaanlegg var kanskje ikke et av de! Heldigvis var utsikten fra bussen fin, og ga oss et fint innblikk i hvordan store deler av løypen var.

Vel fremme på broen Vasco da Gama var det nesten en halvannen time til løpstart. Tiden ble brukt på å mingle med nye venner og kjempe om plasser så langt fremme på broen som mulig. Det skal sies at dette ikke var så enkelt!  Når startskuddet gikk ble det straks lettere å komme seg fremover, men det ble klart at noen av oss muligens startet litt vel langt bak i køen.

21 lange kilometer

Vi startet midt på broen, men det var overraskende mye stigning de første 2 kilometerne. Etter dette var løypen flat og preget av et variert landskap de første 10 kilometerne. Fra 10-15 kilometer tror jeg det var en stor enighet om at løypen ikke var særlig spennende. Fra 15 kilometer og inn til mål var vi i sentrum, og stemningen langs løypen steg betraktelig! De siste 3 kilometerne var en folkefest, og det absolutte høydepunktet i løpet. Det skal sies at bakken vi hadde gått dagen før dessverre ikke hadde blitt noe kortere.

Når vi kom i mål viste det seg nok en gang at opplegget vårt var skreddersydd. Vi kunne dra rett til en restaurant ved navn Aura, hvor det var satt opp en egen avdeling og et telt for oss som deltok på turen. Her fikk vi servert både mat og drikke, og vi hadde to massører som sto klare til å prøve å redde beinene våre. Jeg tror at de 15 minuttene på den massasjebenken var noen av de beste minuttene i mitt liv.

Det var utrolig deilig å kunne slappe av i skyggen og oppsummere løpet med de andre.

Vi avslutter med stil

Etter litt avslapping på hotellet blir vi tatt med på en fantastisk båttur med ærverdige Leão Holandês. Båten var utrolig vakker, og vi fikk se kysten av Lisboa på en måte som vi ikke hadde hatt tid til mens vi løp. Her var det servering og en hyggelig besetning. Båtturen var en flott opplevelse. Vi ankom Cascais når mørket hadde senket seg, og ble tatt med til en nydelig restaurant med utsikt over Atlanterhavet. Restauranten Furnas do Guincho serverte utsøkt sjømat, og hadde en trivelig atmosfære. Vi koste oss i godt selskap og dette var den perfekte avslutningen på en eventyrlig tur.

Bilde fra ankomst på båten

Vil du ta med deg gode kolleger på tur? Kontakt oss, så skreddersyr vi både reise, opphold og aktiviteter for dere 😊