Tilbake

11 tips til hva du kan gjøre neste gang du besøker New York

New York, New York! De fleste drømmer om å besøke det store eplet i løpet av sitt liv. Og mange blir bitt av basillen og bare må tilbake. Men hvilke aktiviteter og severdigheter skal man velge? Her er 11 tips for ditt neste besøk til «The Big Apple».

Travle gater i New York
 1. Sightseeing med lokal guide. Du får sett og opplevd så utrolig mange steder som du ikke kommer til å se på egenhånd, så det er faktisk verdt å betale en liten slant for dette.
 2. Hop On Hop Off. Ja, det er litt turistete, men en slik buss tar deg enkelt til mange av de attraksjonene du vil få med deg mens du er i New York.
 3. Båttur med Circle Line. Denne går rundt Manhattan og gir deg veldig fin utsikt både av Manhattan Skyline og frihetsgudinnen.
 4. Besøke «High Line» ved Greenwich Village. Dette er en nedlagt toglinje som er gjort om til rekreasjonsområde med planter, benker osv. Et populært område i storbyen.
 5. En tur over Brooklyn Bridge. Dette er en veldig fin gåtur som gir deg strålende utsikt til byen og frihetsgudinnen. Stopp gjerne innom de sjarmerende turområdene i Brooklyn ved elven, der kan du også ta båten tilbake til Manhattan.
 6. Spasertur i Central Park og Bryant Park. Byparkene er både hjertet og lungene til denne byen. Gå gjerne innom en restaurant eller café, og ta med maten i parken.
 7. Ground Zero. En viktig del av byens historie, og en sterk opplevelse.
 8. Foodie? Er du fan av mat burde du ta turen innom Chelsea Market, og ikke så veldig langt unna ligger Gansevoort (et ikke fullt så stort matmarked).
 9. Besøke bydelene Brooklyn og Dumbot. Disse bydelene er attraksjoner i seg selv, med masse sjel og sjarme.
 10. Top of the Rock. Et tips om du ønsker å komme litt opp i høyden. Når du bestiller får du et gitt tidspunkt å forholde deg til. På denne måten slipper du å stå i kø slik som ved Empire State Building!
 11. Joggetur på morgenkvisten. Lag deg en løperute på forhånd (eller finn en rute i løpeappen Strava), byen er enorm. Central Park og Brooklyn Bridge kan anbefales som del av ruten. En perfekt start på dagen!