Tilbake

Inspirasjon til din neste aktivitetsreise

Det finnes utallige muligheter innenfor aktivitetsreiser, enten det er med familien, med vennegjengen, for nybegynnere eller viderekommende. Drømmer du om å prøve en ny aktivitet, eller har du allerede en favorittsport? Her er litt inspirasjon til din neste aktivitetstur.

Fottur

Vi har allerede mange flotte steder i Norge som er helt perfekte til fotturer, både for turvandte og nybegynnere. For familievennlige turer utenfor egne landegrenser anbefaler vi Dorset i England eller Brecon Beacons i Wales. Disse turene er ikke alt for bratte, men byr likevel på fantastisk utsikt.

For en vennetur med de som nyter naturbildet rundt seg, og i tillegg er flittige brukere av bildetjenesten Instagram, anbefaler vi Island eller Romania. Island har ikke så mange høye topper, men er perfekt for fotturer på blant annet Snæfjell.

Er du erfaren og ønsker deg en større utfordring, er det mange som drømmer om å gå Pacific Crest Trail i løpet av livet. Det er blant annet denne turen Reese Witherspoon sin rolle i filmen Wild prøver å komme seg gjennom. Turen er en utfordring på over 420 mil, men tar deg til gjengjeld gjennom vakker villmark i 7 ulike nasjonalparker over California, Oregon og Washington.

Surfing

Det finnes utrolig mange kystlinjer i verden, og det finnes mange magiske surfesteder. Mange av de største og mest kjente ligger ganske så langt unna – vi snakker blant annet om Canggu i Bali, Waikiki på Hawaii og utallige steder i Australia. Interessant nok har det også begynt å vokse frem en surfekultur i New York, blant annet på Rockaway Beach.

Om du ikke vil dra så langt, finnes det selvfølgelig flere flotte surfeområder i Europa. Du har blant annet Hoddevik her i Norge, som ligger på topp 10 lista til The Guardian. Ønsker du noe litt mer eksotisk i Europa, kan Lagos langs Algarvekysten i Portugal anbefales. Her finnes det steder for alle nivåer, enten du aldri har surfet før eller du er på høyt nivå allerede. Meia Praia passer bra for nykommere, mens Zavial er et kjent sted for proffene. Så er du gira på litt surfing, finner du gode muligheter der.

Sykkel

Når det kommer til sykkel, har Italia noen av de fineste sykkelstiene i Europa, spesielt i Toscana. I tillegg til vakkert landskap får du også tid til å nyte god mat og vin de stedene du velger å ta pauser.

Et annet flott alternativ som kan passe for hele familien er Bodensjøen rundt, der du både sykler innom Tyskland, Østerrike og Sveits. Med et ganske så flatt terreng, passer den fint for barn og du trenger kun én uke for å komme deg igjennom.

Leter du etter sykkelferie utenfor Europa, kan Cape Town og Sør-Afrika være en perfekt destinasjon. Du får et flott eksotisk naturbilde, og terrenget er ikke altfor bratt, men har litt stigning på seg. Dessuten får du også her nyte deilig mat og vin på reisen.

Trenger du en større utfordring? I Bolivia ligger «Camino de la Muerte» eller Dødens vei som den heter på norsk. Dette regnes som en av verdens farligste sykkelruter, med trange løyper bare meter fra bratte stup. Men om du tør prøve deg på turen vil du bli belønnet av det vakre eksotiske synet som møter deg; den mektige Amazonas-regnskogen.

Dykking

Enten du liker snorkling eller dypvannsdykking så finnes det en magisk verden å oppleve under vann – fra sunkne skip, til vakre korallrev og eksotisk dyreliv. De spektakulære drømmedykkene er nok ikke å finne i Europa, men på steder som Hawaii, Egypt og Australia.

På Hawaii finnes blant annet det kjente konseptet «Manta Ray Night Dive», hvor lys blir satt ned i sjøen får å tiltrekke seg plankton, som igjen tiltrekker seg de fascinerende kjemperokkene. Det er et spektakulært syn ifølge de som har prøvd det og en helt spesiell opplevelse da du kommer så nært innpå rokkene.

I Egypt finnes mange flotte dykkesteder rundt i Rødehavet, både for de som liker seg litt i overflaten med snorkling eller for de som er mer interessert i dypet. Du har blant annet «Thistlegorm», hvor et skipsvrak fra 2.verdenskrig ligger rundt 29 meter ned på dypet, eller Ras Mohammed hvor det finnes flere kjente dykkesteder som Shark og Yolanda Reef, Jackfish Alley og Anemone city. Her er det også flotte alternativer for snorkling med fargerike koraller og spennende, fargerike fisker.

Og så har du «The Yongala» i Australia, som også er et skipsvrak på 109 meter. Her vil du kunne få selskap av både kjemperokker, tigerhai, skilpadder og blekksprut. Dette var bare få steder på en veldig lang liste over fantastiske dykkesteder!

Golf

For deg som vil ha mindre ekstremsport, men fortsatt masse spenning, finnes det utallige drømmesteder å spille golf på. På Golf Digest sin rangering over de 100 beste stedene i verden, finner du Royal County Down i Nord-Irland på toppen. Her kan du spille golf omgitt av Mournefjellene på én side og Dundrum Bay på den andre.

Ønsker du deg lengre ut i verden, befinner flere av de beste golfbanene seg i USA, med blant annet Augusta National i Georgia, Pine Valley i New Jersey og Cypress Point Club i California. På samme liste av Golf Digest finnes også flere golfbaner i Sør-Afrika.

Ble du inspirert?

Vi i Berg-Hansen heier på aktive ferier, og hjelper deg gjerne med planleggingen av din neste feriereise. Ta kontakt med våre ferieeksperter, så kommer vi tilbake til deg med et uforpliktende tilbud.