Tilbake

Klassiske og vakre Wien

Velkommen til Østerrike og til vakre Wien. Wien er klassisk, stilren, historisk og rett og slett nydelig! Her gjelder mozartkuler, hest og vogn, arkitektur og klassiske konserter. Er du glad i mat og shopping vil du heller ikke bli skuffet.

Wien er et reisemål du ikke kommer utenom, hvis du interesserer deg for arkitektur, historie, god mat og drikke, søtsaker, klassisk musikk eller kunst. Byen er med andre ord flittig besøkt, og vi skjønner hvorfor. Her får du våre anbefalinger, etter å ha besøkt denne fantastiske byen.

Stefansdomen

Den vakre Stefansdomen (Stephansdom) er en romersk-katolsk domkirke på Stephansplatz i Wiens sentrum. Kirken har en imponerende størrelse, og det høyeste tårnspiret på 139 meter ruver langt over de omliggende bygningene.

Kirken er viet til Sankt Stefan og er i hovedsak gotisk, men har også noen romanske trekk. Det opprinnelige bygget ble oppført i 1147, men er ombygget en rekke ganger, og ble først innviet 23. april 1340.

Dette er et utrolig flott byggverk som må oppleves, både innvendig og utvendig.

Sjekk ut vår inspirasjonspakke til Wien her.

Griechenbeisl og Pilsner Urquell

Det er mange steder å velge mellom når du skal ha deg en kaffe, litt vin eller en matbit. I forhold til Norge er prisnivået også relativt behagelig, med middag og drikke til mellom €10 og 20 (alt etter standard og beliggenhet på restauranten).

Vil du oppleve noe litt spesielt, kan vi anbefale Griechenbeisl, som har sin historie helt tilbake til 1447. Denne restauranten er et kjent møtested for prominente gjester. Blant annet har både Beethoven, Mozart, Schubert, Wagner, Strauss og Brahms spist her. De har alle skrevet på veggene i restauranten, og dette er selvfølgelig spennende lesing for oss gjester.

Maten er god og den serveres på en tradisjonell måte, med mye kjøtt og saltet mat. Maten passer utmerket sammen med en deilig pilsner. I 1852 var det faktisk akkurat her den populære pilsen Pilsner Urquell fikk sitt gjennombrudd. Det var datidens innehaver Leopold Schmied, som valgte dette ølet til sin restaurant.

Mozartkuler og konfekt

Wien er kjent for sin sjokolade og du finner små søte butikker med konfekter i fleng.

Et av de stedene vi falt pladask for var Leschanz – Wiener SchokoladekönigDe tilbyr sjokolade med alle mulige smaker, i alle ulike former og fasonger. Lokalet er flott og har den gamle klassiske stilen over seg. Damene som jobbet der var veldig hjelpsomme og hyggelige, som gjorde dette til et stort høydepunkt.

Der Hundertwasserhaus

Der Hundertwasserhaus er et unikt bygg, skapt av kunstneren Friedensreich Hundertwasser og arkitekten Joseph Krawina. Dette er et kult fotomotiv, som kun ligger 20 minutters gange fra hovedgaten. For de som ønsker å ta kollektivtransport, er det bare å hoppe på trikken. Bak den kule fasaden er det faktisk helt vanlige leiligheter.

I tillegg til de fargerike veggene ligger det et galleri her, en kafé og noen suvenirbutikker.

Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn ligger like utenfor Wien sentrum, og er et av byens aller mest kjente attraksjoner. Det enorme palasset består av 1141 rom, og har en imponerende historie å vise til.

Den første utgaven av Schönbrunn ble bygget av Keiser Leopold I og stod ferdig på slutten av 1600-tallet. Det ble senere på 1700-tallet totalforandret av keiserinne Maria Teresia, som var regjerende erkehertuginne av Østerrike, dronning av Ungarn, dronning av Böhmen og statsoverhode av en rekke andre områder. Hun var en av de mektigste herskere i Europa i sin levetid, og var svært populær blant folket.

Mozart spilte faktisk en av sine aller første konserter her, i en alder av 4-5 år, og palasset har siden 1996 vært en del av UNESCOs verdensarvliste.

Sammen med inngangsbilletten får du en elektronisk guide, slik at du kan lære om den spennende historien til palasset. Det er også et barnemuseum her, hvor barn kan kle seg ut som kongelige.

Shopping

Er du glad i å shoppe, så er det fint å ta turen til Kärtner Str. 19. Her finner du shoppingsenteret Steffl, med kjente luksusmerker. I underetasjen er det mulig å gjøre skikkelige kupp, ofte til 50-70 prosent lavere pris. I den øverste etasjen finner du både kafé og restaurant, og til måltidet får du en flott utsikt over hele Wien.

Ellers er handlegatene i Wien utrolig flotte, spesielt ved juletider når gatene dekoreres med hvite lys.

Våre anbefalte hoteller i Wien

Byens eldste hotell fra 1600-tallet heter Hotel Stefanie, og er helt unikt og veldig spesielt. Hotellet har bevart klær, klokker og gullskrin gjennom århundrene og det føles nesten som å være på et museum. Alt av interiør er i gull, og frokosten er storslått med alt du kan ønske deg (selv med allergier). Hotellet er ikke overpriset og befinner seg i sentrum av byen, ikke mange minutter fra Stefansdomen.

Vi kan også anbefale deg å sjekke ut hotellene NH Wien CityK+K Hotel Maria Theresia Vienna eller Radisson Blu Style Hotel, Vienna.

Drømmer du om en reise til vakre Wien?

Sjekk ut vår inspirasjonspakke til Wien her, eller kontakt oss for skreddersøm.