Tilbake

Storbyweekend i Norge

Shopping i London, kultur i Paris eller vennetur til New York? Denne høsten må utenlandsturen pent vente. Men det er ingen grunn til å gråte over spilt melk. Vi har samlet tips til hvordan skape den gode «storbyvibben» – her hjemme!

Amerikalinjen, restaurant Atlas
Restauranten Atlas på hotellet Amerikalinjen i Oslo

Bo på hotell

Du kjenner forventningen når du åpner hotelldørene og går inn i lobbyen. Noen dager pause fra hverdagen venter, med små og store opplevelser foran deg. Sove lenge, spise deilig frokost, sjekke ut hotellets fasiliteter, og oppdage byen på utsiden. Dette får du også på hotell i Norge! De siste årene har det åpnet opp mange kule hoteller, som er vel verdt et besøk. Nå har du sjansen! Ta en overnatting eller to på et hotell i egen by, eller ta turen til en norsk by du har lyst til å besøke.

Amerikalinjen på Jernbanetorget i Oslo har New York-følelse så det holder. Bor du her i helgen kan du oppleve «Friday Night Jazz Journey» – pakken inkluderer overnatting, middag, jazzkonsert og frokost – og gode smittevernrutiner!

Afternoon tea på hotellet Opus XVI
Afternoon tea på hotellet Opus XVI

Den perfekte helgeaktiviteten

Tradisjonen «Afternoon Tea» oppstod i de kongelige kretser i England på 1800-tallet. Formålet med måltidet den gang var å stille sulten mellom lunsj og middag. Nå er dette fenomenet blitt svært populært som en pause på tidlig ettermiddag. Den gode nyheten er at du ikke trenger å reise til London for å oppleve Afternoon Tea på sitt beste. Ta med deg jentene i familien eller venninnegjengen og nyt et par timer blant porselen, høye fat fylt med deilige «delights» og avslappet atmosfære. Spander gjerne på deg et glass med bobler også!

Det er mange steder som tilbyr utsøkt Afternoon Tea. I Oslo kan Theatercaféen, Grand Hotel Oslo by Scandic og Hotel Bristol alle anbefales. I Trondheim kommer du ikke utenom Hotel Britannia, dette staselige og nyoppussede hotellet er midt i blinken for en tekopp med noe til. I Stavanger kan Hotel Victoria, som også er nyoppusset, være verdt et besøk – og i Bergen bør du prøve hotellet Opus XVI, som kan skilte med tekanner og servise fra England.

PS. Det lønner seg å forhåndsbestille bord, dette er populært!

Bestill overnatting her!

Operaen i Oslo
Operaen i Oslo

Få kulturelt påfyll

Ofte går helgene med til vante planer; gullrekka på TV, ukeshandling, ukesvask, barnebursdag, søndagsmiddag hos familien eller tur i skog og mark. Men du verden så hyggelig det er å oppleve noe annet en gang i ny og ne!

Velger du en Oslo-weekend er Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen verdt et besøk. Du bør også ta en rusletur i «Barcode»-området, eller Bjørvika som det egentlig heter, hvor du finner Operaen, restauranter og kafeer, små kanaler og plasser, og ikke minst det nyåpnede Deichman-biblioteket. Her er det hele seks etasjer med litteratur, lese- og studieplasser, scener, kinosal og verksteder for store og små.

Ønsker du deg ut av Oslo-gryta så finner du årets «hit», Kistefos museet, kun en times biltur unna. Kistefos byr på arkitektur i verdensklasse, industrihistorie, kunstutstillinger og en imponerende skulpturpark – alt i naturskjønne omgivelser.

Det finnes utallige faste og midlertidige museer, kunstutstillinger og aktiviteter over hele vårt ganske land. Både i storbyene og på mindre tettsteder. Sjekk ut hva som finnes der du er og ta deg en kulturell lørdag eller søndag!

Restuarant RE-NAA
Foto: restuarantrenaa.no i Stavanger

Unn deg en god matopplevelse

Det er lov å si at Norge er i verdensklasse når det gjelder gode matopplevelser. Vi har de beste råvarene rett utenfor dørstokken, og stadig flere restauranter vet å utnytte dette. I skrivende stund har vi hele 11 restauranter med stjerne i Michelin-guiden – og det i «lille» Norge. Stjernene er fordelt til restauranter i Trondheim, Bergen, Stavanger, Oslo og Lindesnes.

Blant disse restaurantene er det to av de som ligger i tilknytning til hotell. Det er med andre ord kort avstand fra et godt måltid – til en god seng! Speilsalen finner du på Hotel Britannia i Trondheim, mens BARE Restaurant og Bar er i tilknytning til Hotel Bergen Børs, i Bergen.

Men det finnes mange restauranter verdt et besøk, også i rimeligere prisklasser.

Bestill overnattingen din her!

Inspirasjon og gode tilbud

På våre nettsider og blogger kan du finne mye inspirasjon til fremtidige reiser. Sjekk ut våre anbefalte turer eller meld deg på vårt nyhetsbrev og få reiseinspirasjon rett til din e-post!