Tilbake

Våre favoritter i og utenfor Los Angeles

Los Angeles er en by som vi kommer til igjen og igjen. Filmens by, musikkens by og byen med det store hjertet. Det er mye å finne på i- og utenfor Los Angeles. Her har vi noen tips til hva du kan gjøre i denne metropolen!

Griffith Observatory Los Angeles
Griffith Observatory

1. Griffith Observatory

På Griffith Observatory har du en spektakulær utsikt over Los Angeles. Ta bilder utenfor observatoriet eller dra innom observatoriet i åpningstiden og se himmelen gjennom teleskoper. Du kan også få med deg spennende utstillinger eller live-show i Samuel Oschin Planetarium.
Tips: Om mulig, styr unna helgen for besøk. Vær tidlig ute ved soloppgang. Parker bilen i bakken nedenfor observatoriet og gå opp. Du får et fantastisk inntrykk av de ulike bydelene som til sammen utgjør Los Angeles.

Walk of fame stjerne i Hollywood
Hollywood Walk Of Fame

2. Hollywood Walk Of Fame

Rakk du ikke å se stjernehimmelen ved observatoriet, kan du se på stjernene på Hollywood Walk Of Fame. De fleste store underholdere har en stjerne her! En must-see når du er i Hollywood. I området finner du også Hollywood Wax Museum som alltid er en morsom opplevelse. Er du sulten kan du stikke innom dineren Mels Drive-in når du har sett nok av stjerner og voksfigurer.

3. Universal Studios

Vil du ha en dag med store opplevelser? Da kan du sette av en dag til Universal Studios Hollywood. King Kong i 360 3-D. Dette er verdens største og mest intense 3D-opplevelse. Revenge of the Mummy – The Ride er også en spektakulær attraksjon! Dette er virkelig morsomt for barn. Dra på studiotur og se kule stunts med spesialeffekter og pyroteknikk.

Paramount Pictures Gate
Paramount Pictures

4. Paramount Pictures

Fortsatt mye moro, men for litt større barn. Hvis du eller barna er interessert i film er dette stedet for deg. Her får du over 100 år med Hollywood-historie. Paramount Pictures er det eneste store filmstudioet som fortsatt opererer i Hollywood. Her får du mye god informasjon om film- og TV-innspillinger. Her kan du få en helt perfekt 2-timers tur hvor du får dra innom et eller flere sound stages (som det er 32 av på området). Netflixserien Grace and Frankie spilles inn i et av dem!

Venice Beach
Venice Beach

5. Venice Beach

Kjenn på stemningen på Venice Beach. Her finner du mange ulike mennesker og karakterer, og det er mye spennende å se på. Det er mange kule butikker langs strandpromenaden. Du kan starte på Santa Monica Pier, gå til Venice Beach mens du nyter sjøbrisen underveis. Du kan også leie deg en sykkel eller et brett og dra på en litt lenger tur langs promenaden. Når du er på promenaden må du se sprekingene som driver utegym på Venice Muscle Beach.

Taket på Erwin Hotell
Taket på Erwin

6. Taket på Hotel Erwin

Hvis du først er ved utegymmen på Venice Beach er du rett ved Hotel Erwin. De har en fantastisk takterrasse med bar. Her kan du ta en Sunset GT og nyte den vakre solnedgangen.

7. Musikkens by

Los Angeles er musikkens by og en smeltedigel for ulike musikksjangre. Fra ferske artister på en lokal jazzklubb, gladjazz som taffelmusikk på din lokale restaurant eller Jonas Brothers på Hollywood Bowl – du finner musikk i alle sjangre. Walt Disney Concert Hall er verdt et besøk, en arkitektonisk perle med akustikk i verdensklasse.

Rett rundt hjørnet fra Rooftop Lounge på Hotel Erwin finner du en av Los Angeles eldste barer; Town House. Den ble etablert i 1915 av italienske immigranter. Dette var tidligere en såkalt «speakeasy» bar under forbudstiden. Baren er kjent for gode cocktails, og den har fantastiske live-konserter.

Disney World i Orlando, Florida, USA
Disney World

8. Disneyland

Når du først er i Los Angeles er det verdt å ta med seg barna til Disneyland. Disneyland er en fornøyelsespark i Anaheim. Dette er cirka en 45-minutters kjøretur fra sentrum. Det var den første av de to temaparkene Disney har i USA. Den ble grunnlagt i 1954 av Walt Disney. Her bruker du enkelt en dag eller to på severdigheter og attraksjoner. Disneyland er alltid en sikker vinner for barn og voksne.

Hollywoodskilt, Los Angeles
Hollywoodskiltet

9. Hollywoodskiltet

Vet du hvor du får de beste bildene av Hollywoodskiltet? Gaten heter Canyon Lake Drive, og du får flotte bilder fra toppen av denne gaten. Her er det populært mange som kommer for et godt bilde, så vær  tidlig ute slik at du får parkert bilen. Om du kommer til fots er det ikke noe problem. 

10. Litt om vin og en «dansk by»

California er kjent for god vin. Hva med å ta en dagstur ut av byen for litt vinsmaking? Fra Venice Beach er det kun 40 minutters kjøring til tasting rooms hvor du kan prøve lokal vin. Du har blant annet Malibu Wines og Cornell Winery som er to fine tasting rooms. Ta en litt lenger tur og dra innom Sunstone Winery. Dette ligger et par timer fra Los Angeles.

Når du først er i disse traktene kan du dra innom en morsom liten dansk by i California: Solvang, med danske veiskilt, hus og wienerbrød.

PS! Husk å bli enige på forhånd om hvem som kjører bilen.