Tilbake

Jambo – vi dro på safari til Afrika!

Det å se rett inn i løvens øyne, ha en flodhest sovende under sengen eller en hel elefantfamilie spaserende mellom teltene gjør noe med deg. Vi har mye å lære av dyrene og det å komme på besøk til dem er en helt spesiell opplevelse.

Storfamilie på tur til Zanzibar

Vi var 18 som dro på tur, store og små, tre generasjoner. Det var en opplevelse som ingen av oss vil glemme. Vi var alle tilstede der og da – i de timene vi var sammen, ble det skapt noe spesielt oss imellom med de opplevelsene vi sammen fikk.

Turen startet da vi satt oss inn i to små fly i Dar Es Salaam. Jeg var ikke spesielt opptatt av å fly små fly, men flyselskapet var heldigvis kvalitetssikret. De har gode rutiner og landingsstripen ble ryddet for elefanter, antiloper og andre dyr som kunne gå i veien.

Familie sitter inne i stråhytte i Zanzibar

Da vi landet, ble vi introdusert til fire fantastiske og kunnskapsrike guider som skulle følge oss de neste to dagene. Først ble vi tatt under tak i skyggen, fikk kluter for å vaske oss med og litt drikke. Vi ble enig om at vi skulle kjøre rundt for å se etter dyr på vei til campen før lunsj.

Det var krokodiller, impala, flodhester, flotte fugler og villsvin før det hadde gått 30 minutter. Det å sitte i komfortable, åpne biler og bare bli kjørt rundt til de ulike dyrene var i seg selv både avslappende og spennende. Barna var i hundre hele tiden – se der, se der!

Safaribil som møter på en liten elefant

Når man drar på safari skal man vite hva man kjøper. Vi valgte et sted som var litt mer eksklusivt, men ikke alt for dyrt. Da fikk vi flere vakter og personlig service hele veien. Vi kunne legge opp hele programmet slik vi ville, i motsetning til større camps hvor man er mer avhengig av andre. Hos oss var det kun 20 personer som kunne bo og de spesialtilpasset alt fra aktiviteter på dagen til hvor man ønsket å spise alle måltider.

Familie sitter og spiser mat under stråtak

Vi ble alle plassert i telt. Det var ikke et vanlig telt. Det var dusj, toalett og fantastiske senger. Det eneste vi måtte passe på var å ikke ha glidelåsen åpen, for da kunne apene komme inn og stjele ting – og så måtte vi bli fulgt av en masai da vi skulle gå fra teltet til samlingsstedet. Vi ropte bare; «Jambo – masai», så fulgte de oss dit vi ville. Masaiene passet på oss hele veien – også om natten.

Den første dagen valgte vi kaffe og kjeks på sengen. Deretter kjørte vi en times tid for å se på de ulike dyrene, før guidene dekket et fantastisk frokostbord mitt ute blant dyrene. I det maten var spist, begynte dyrene å bevege seg nedover mot vannet. «Det er som å se en film, hvor det ene bildet kommer etter det andre». Først var det sebraene, deretter sjiraffene, villsvinene og slik fortsatte det.

Telt på safari i Zanzibar

Etter frokosten var det litt mer kjøring for å se flere dyr; hyenene, elefanter, buffaloer, fugler, løver og slik fortsatte det. Guidene var så kjent og visste hvor de skulle kjøre. Her skiller det seg også fra mange andre steder. Det var bare våre biler og dyrene – ingen andre.

Løve på safari i Zanzibar

Ettermiddagen var det elvesafari. Vi måtte jo også se flodhestene og krokodillene på nært hold. 20 cm over vannflaten i en båt…. Vi var vel alle litt nervøse i starten, men snart ble vi komfortable med å ta båten helt inntil krokodillene.

Elvesafari i Zanzibar

Vi så solnedgang som vi bare ser på reklameplakater, vi satt rundt bålet på kvelden mitt blant dyrene og bare hørte alle lydene, vi så løven jakte og spise, vi så uglen, vi befant oss i et univers som er vanskelig å beskrive, men som gjorde noe med oss alle. Vi fant en slags ro, en slags tilstedeværelse som ga mersmak. Afrika gjør noe med deg enten du liker det eller ikke.

Solnedgang i Zanzibar

Kanskje kan man si som Karen Blixen; «No domestic animal can be as still as a wild animal. The civilized people have lost the aptitude of stillness, and must take lessons in silence from the wild before they are accepted by it.”

Slik kommer du deg dit: KLM har de beste forbindelsene fra Norge både i forhold til flytider og antall mellomlandinger. Du kan velge mellom å fly dag eller nattfly. Vi valgte dagfly på vei ned med en natt i Dar Es Salam før vi dro på safari. På veien hjem fløy vi om natten og landet ved 11 tiden i Oslo.

Tips: Safari kan fint kombineres med noen dager i Zanzibar. Vi hadde seks dager i etterkant på Zanzibar og det var akkurat nok tid. Les om våre Zanzibar-opplevelser her!

Fikk du lyst til å dra på safari? Spør oss – vi har de gode rådene og fikser bestillingen for deg!