Tilbake

Zanzibar – Dra dit pepper’n gror!

Hvite sandstrender og en spennende historie er nok til å dra til Zanzibar. Byens hovedstad, Stone Town, står faktisk på UNESCOs liste. Her finner du fortsatt strender uten turisme og er du glad i aktiviteter, trenger ikke dette å bli en rolig strandferie.

Det er nok av ting å ta seg til på Zanzibar. Kryddertur, dykke for å finne korallrev og svømme blant fiskene, besøke Stone Town eller hva med en Dhow-tur?

Det er ikke mange steder man kan være alene på stranden og ikke møte turister, men det kan du altså på Zanzibar. Det var fascinerende å se hvordan lokalbefolkningen syklet langs stranden, kjørte moped eller bar pinner. På ettermiddagen spilte vi volleyball og da kom de lokale løpende for å være med.

Barn ved bassenget på ferie i Zanzibar

En av dagene valgte vi å dra på heldagsbåttur. Dette kan anbefales for store og små. Det å svømme blant fiskene er ikke noe vi gjør på Sørlandet om sommeren, så dette var en unik opplevelse. På Zanzibar er det en drøm for barna å finne skjell, men man kan ikke ta det med hjem. Likevel var det en obligatorisk skjelltur hver morgen.

Vi bodde på østsiden og langs stranden var det ingen store ferieresorter, men små private hoteller med inntil 7 rom. Mellom hotellene lå landsbyene. Det gjorde at vi virkelig følte på det Zanzibarskeliv. Det er jo ofte slik at når man bor på store resort, kunne det vært hvor som helst i verden, men dette ble unikt. Her kan vi blant annet anbefale Zanzibar House.

Det er mange flotte steder å spise i Zanzibar. Med små barn, falt valget fort på å spise hjemme og det er klart at dette var noe annet enn «Godt levert» på døren. Zanzibarmat er fantastisk godt. Grønnsakene og frukten bar en helt annen smak enn det vi får hjemme. Nydelig fisk og kyllingretter med rødbeter og selvfølgelig pepper fra Zanzibar.

Overnatting i hus på Zanzibar

En dag gikk vi til en kjent hummerrestaurant. Fantastisk mat og nydelig atmosfære.

Jeg valgte selv å være mest på stranden og ved bassenget. Nesten daglig fikk jeg massasje og dette kan anbefales for å hente litt energi! Blir man rastløs på ettermiddagen kan man løpe langs stranden eller dra på kryddertur. Det anbefales også å ta en dag i Stone Town, både for å oppleve selve livet, kjøpe krydder og se på arkitekturen. Barna fikk en sterk innføring i slavehandelen, da de blant annet fikk se hvordan slavene bodde på Zanzibar. Du kan lese mer om byen her.

Moped langs strandkanten i Zanzibar

Zanzibar anbefales å gjøre i kombinasjon med safari. Her er vår safariopplevelse!

Hvordan kommer du deg dit?
Turkish Airlines har begynt å fly til Zanzibar, og fra Oslo betyr dette kun ett stopp. KLM har også et godt samarbeid med Precision Air og flyr til Zanzibar fra Dar Es Salaam. Våre reiseeksperter kan hjelpe deg å finne riktig reiserute og også sette sammen hele turen for deg. Spør oss gjerne!