Tilbake

Covid-19: Slik blir du kvitt reisefeberen

Reisefeber er noe mange av oss har blitt litt ekstra godt kjent med det siste året. Hvem hadde trodd at 2020 skulle bli holde-seg-hjemme-året? Heldigvis finnes det ting vi kan gjøre for å bli kvitt reisefeberen – eller i hvert fall deler av den.

Har du lest bloggen om hvor vi reiser, når landegrensene åpner opp igjen? Der blir vi kjent med fem av våre reiseeksperter, som deler litt om sine reisedrømmer. For det er lov å drømme, og det er lov å planlegge fremtidige reiser selv om vi må holde oss hjemme akkurat nå.

..og mens vi venter på at landegrensene åpner igjen, finnes det flere ting vi kan gjøre for å få bukt med noe av reisefeberen, i følge våre fem reiseeksperter.

Tips 1, fra Vivian i Oslo:

Som den reiseglade og eventyrlystne person jeg er, sitter jeg selvsagt igjen med mange gode reiseminner som jeg faktisk klarer å dra nytte av.  Jeg har mye film og bilder fra turene mine som jeg til stadighet drar frem, og mimrer tilbake på – og det hjelper faktisk ❤

Det å høre på musikk du liker, unne deg et deilig måltid med noe godt å drikke til, kan fort bli en veldig god trøst i hverdagen. Og så bor vi i et vakkert land, med utrolig flott landskap – så det er egentlig ikke så mye som skal til før man kan skape de gode tur- og reiseopplevelsene i nærområdet.

Bruk denne rolige tiden sammen med de nære og kjære. Snart vil nok dette også bli en tid man kan se tilbake på og kanskje til og med savne litt?

Vivian i Colombia
Vivian tar masse bilder på tur

Tips 2, fra Marit i Bodø:

Dra på spa med partneren din eller en kompis/venninne. Ta et varmt boblebad, massasje, badstu eller «regndusj». For de fleste av oss er dette langt fra hverdagskost, så det vil føles både eksotisk, spennende og avslappende. Nyt et glass prosecco eller et alkoholfritt alternativ. Spis deretter en god lunsj eller middag, for å avslutte det hele.

Tips 3, fra Hilde i Kristiansand:

Når jeg er ute og reiser tar jeg alltid masse bilder – det er min form for suvenir. Når reiselysten melder seg (og det gjør den jo stadig) tar jeg frem bildene og drømmer meg bort. En perfekt ting å gjøre nå i mørketiden er å lage album, gjerne med små historier fra turen. Da har du en minnebok lett tilgjengelig, som du i tillegg kan dele med andre for å spre litt reiseglede.

Dele reisebilder på sosiale medier er også en form for «terapi», nå når det er reisetørke for de aller fleste. Da sprer du litt reiselyst og glede – som er godt for deg selv og for følgerne dine 😉

Når det kommer til reising, så er mitt beste råd å aldri la en tur gå fra deg! Det har jeg tenkt mye på dette året. Selv om det kanskje ikke har vært ideelt for hverken kalenderen eller lommeboken, så har jeg alltid takket ja til de turene som har kommet min vei. Det er jeg uendelig glad for i disse tider!

Reisemagasin sett gjennom brilleglass
Reisemagasin

Tips 4, fra Catharina i Tønsberg:

Jeg leser reisemagasiner, altså trykte magasiner, ikke på nett. Det er det jeg liker aller best, og da drømmer jeg meg vekk i alle de spennende reisemålene. Jeg lager også lister over hvor jeg ønsker å reise, når muligheten åpner seg igjen.

Et tips er å huske å spare penger også nå, og ikke bruke alt på oppussing (selv om det fortsatt er en stund til vi kan reise igjen). Det er viktig å verne om «reisekontoen» 😊

Tips 5, fra Jan i Oslo:

Jeg planlegger fremtidige reiser! Leser meg opp på hva som finnes av spennende reisemål, og hva jeg absolutt ikke må gå glipp av på de ulike destinasjonene. Følger blogger, leser innlegg og egentlig alt jeg finner av interessant lesestoff som er reiserelatert.

Det har blitt noen kvelder med tapas, meksikansk mat og annet for å ha litt reisefølelse i hverdagen, og ikke minst huske og fokusere på hva som venter når jeg igjen kan sette meg på et fly til en destinasjon jeg ønsker å besøke.

For meg er det å reise en svært viktig del av livet mitt. Å få oppleve nye steder, kulturer, mat, drikke, og møte mennesker i andre deler av verden. Man lever kun en gang, og mitt motto er å oppleve så mye som mulig så lenge jeg er her 😊