På innsiden av Marrakech – en tur med lokalkjent reiseleder

Bli med og opplev autentiske Marrakech med vår egen lokalkjente reiseleder! Samira vil ta deg med på høydepunktene i denne eksotiske, fargerike og smakfulle byen ved foten av Atlasfjellene.

Gjør deg klar for yrende liv i den verdensberømte Medinaen i Marrakech, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Samt vakre hager og oransjeri, fargerik mosaikk, arkitektur og museer med historisk sus, gjestfrihet og matopplevelser du sent vil glemme. Fem dager på et eksklusivt eventyr for deg som ønsker det beste av alt!
Passer for

Høydepunkter

 • Marrakech er verdens nest eldste imperieby, og kjent som Pearl of the South. På denne turen blir du kjent med den fargerike og spennende byen, sammen med en reiseleder som snakker både norsk og marokansk (darija).
 • «Den røde byen» er kjent for sine eksklusive hoteller, restauranter og utesteder. Her får du gastronomi i verdensklasse, muligheten til å gjøre mange shoppingkupp, og en lang rekke unike opplevelser.
 • Opplev historiske steder som Menara Gardens, Koutoubia Minaret og Bahia Palace.
 • Medinaen Djemaa El Fna er i hjertet av Marrakech. Plassen er berømt for sine uendelige rekker med matboder, slangetemmere, gateartister og musikere – et spektakulært sted, perfekt for å oppleve den marokkanske kulturen i sin mest livlige form.
 • Den gamle kasbah er berømt for sin imponerende arkitektur, smale gater og er en historisk bydel full av sjarm. Her finner du også flere av landets mest ikoniske severdigheter, som det kongelige palass og Saadiske graver.
 • Majorelle Garden er kjent for sin karakteristiske blå bygning og hage fylt med eksotiske planter. Like ved er Yves Saint Laurent museum, gitt av motedesigneren som hadde sin kjærlighet og nær historie til Marokko.
 • Vi tilbyr en spennende ekstrautflukt til den nydelige og sjarmerende kystbyen Essaouira. Byen som er fra 1. århundre f.Kr er kjent for sin langstrakte strand og sitt rike kunstneriske og musikalske miljø. Her finner du også en berømt medina med fargerike markeder, håndtverksbutikker og tradisjonelle bazarer. Se frem til smale labyrintgater og en spennende utflukt sammen med Samira.

 

NB! Det er begrenset med plasser på turen! Den er basert på minimum 15 betalende deltagere, og ved færre påmeldte har Berg-Hansen anledning til å avlyse turen. For innreise til Marokko må pass være gyldig i seks måneder fra innreisedato. Visum er ikke nødvendig for norske statsborgere. Det er viktig å ha gyldig reiseforsikring som dekker utgifter til legebehandling i Marokko og eventuelt syketransport til Norge. Mer informasjon finner du på UDs reiseinformasjon.

Overnatting

Stort svømmebasseng foran hotell opplyst om kvelden. Foto
5 stjerner

Savoy Le Grand Hotel Marrakech

Dette luksushotellet ligger midt i hjertet av Marrakech, kun 5 minutter gange fra Jamaa El Fna og sentrum. Vi bor i oppgradert rom i deluxeklassen med hageutsikt. Hotellet har flere lekre svømmebasseng, et utvalgt av flotte barer og restauranter, samt en nydelig velværeavdeling. Frokost og Wi-Fi er inkludert i oppholdet.

Turen i bilder

Din reiseleder

Reiseekspert Samira Bouazza Hæhre

Samira Bouazza Hæhre

Vi har den glede av å ha med Samira som reiseleder på denne turen. Med sin opprinnelse fra Marokko ønsker hun at du skal få ta del i, og smake på den ekte Marokkanske opplevelsen. Hun har over 30 års erfaring i reiselivsbransjen og vært reiseleder på flere turer til Marrakech – byen som ligger hennes hjerte nære. Hun er livsglad og nysgjerrig, noe som gjenspeiler seg i turen du skal få oppleve. Hennes livsmotto er «Å reise er å leve»!

På innsiden av Marrakech – en tur med lokalkjent reiseleder

 • Pris per person
  Fra kr 26.995,-
 • Reiselengde
  5 dager
 • Reisedato
  22. oktober 2024
 • Avreise fra
  Oslo
Hva er inkludert?
 • Fly Created with Sketch.
  Fly Oslo-Marrakech tur/retur
 • Icons/Bagasje ferie Created with Sketch.
  2 kolli innsjekket baggasje á 20 kg
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Transfer mellom flyplass og hotell
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Transport under reisen
 • Hotellbygning Created with Sketch.
  Overnatting i delt deluxe dobbeltrom
 • Kaffe frokost Created with Sketch.
  Frokost alle dager
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  1 lunsj
 • restaurant copy 3 Created with Sketch.
  3 middager
 • tickets copy Created with Sketch.
  1 show under en av middagene
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Inngangsbillett til museer og monumenter
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Guidet tur gjennom Marrakech
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Norsk reiseleder
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Offesiell engelsktalende guide

Dagsprogram

DAG 1: ANKOMST
Reiseleder møter deg på Oslo Lufthavn.
Ankomst Marrakech
Ved ankomst på flyplassen i Marrakech blir gruppen møtt av lokale representanter og transportert til hotellet.
Hotel Savoy Marrakech
Vi sjekker inn på Hotel Savoy Marrakech. Etter at alle har funnet seg til rette på rommet, blir det felles middag på hotellet. Middag er inkludert i prisen, mens drikke betales utenom.
DAG 2: OMVISNING I MARRAKECH
Etter frokost vil dagen brukes til omvisning i Marrakech. Byen ble grunnlagt av Almoravidene på slutten av 1100-tallet. Det blir besøk på historiske steder som Menara Gardens, Koutoubia Minaret og Bahia Palace.
Menara Gardens
Menara Gardens er en historisk offentlig park og frukthage som ble etablert på 1100-tallet av Almohad-kalifatets hersker Abd al-Mu'min. Denne står oppført på UNESCOs verdensarvliste.
Koutoubia
Koutoubia Moske og Minaret er Marrakesh's største moske - hele 77 meter høy, og bygget i rød sandstein.
Bahia Palace
Bahia Palace er et av de vakreste palasser i Marrakesh. Det ble bygget på slutten av 1800-tallet og planen var å bygge det mest imponerende palasset gjennom tidene.
Lunsj på Terrasse des Epices
Felles lunsj på den populære og trendy restauranten Terrasse des Epices. Her er det uteservering på taket med panoramautsikt mot Atlasfjellene og minareten til Koutoubia. Det serveres nydelig marokkansk- og middelhavsmat, inkludert de mest kjente spesialitetene fra Marrakech. Fra terrassen nyter vi et fredelig og avslappende øyeblikk i autentiske omgivelser. Lunsj er inkludert i prisen, mens drikke betales utenom.
Djemaa El Fna
På ettermiddagen besøker vi den berømte plassen Djemaa El Fna og en souk med stort håndtverksområdet.
Middag på egenhånd
Middag organiserer du på egenhånd. Vi kommer gjerne med anbefalinger.
DAG 3: NY DAG I MARRAKECH
Majorelle Garden
Etter frokost på hotellet besøker vi Majorelle Garden, som er designet av den franske arkitekten Jaques Majorelle. Med sin karakteristiske blå bygning og botanisk hage med eksotiske planter, er dette en av de mest mystiske hagene i Marokko. Inngangsbillett er inkludert.
Yves Saint Laurent Museet
Yves Saint Laurent og Pierre Berge kjøpte Majorelle Garden i 1980 for å redde det fra ødeleggelse. Yves Saint Laurent museum er viet motedesigneren og ligger like ved hagen. Det blir tur hit også, og inngangsbillett er inkludert.
Lunsj på egenhånd
På formiddagen blir det lunsj og tid på egenhånd.
Middag på Comptoir Darna
Felles middag på Comptoir Darna Restaurant. Dette er en perle og blant de beste restaurantene i Marrakech. Marokkansk tradisjon møter elegansen til en moderne klubb. Det serveres nordafrikansk mat som er en fest for sansene. Middag er inkludert i prisen, mens drikke betales utenom.
DAG 4: VALGFRI DAG
Utflukt til Essaouira
Etter frokost på hotellet drar de som ønsker det til Essaouira - en idyllisk fiskelandsby kjent for sitt treskjæringshåndtverk. Vi besøker medinaen og Scala the Kasbah, som ble bygget i 1765 som forsvarsverk mot angrep fra havet. Om du har sett Games of Thrones vil du kanskje kjenne deg igjen her. Utflukten er ikke inkludert i prisen. For de som ikke ønsker å delta på utflukten, kan dagen benyttes på egenhånd i Marrakech.
Lunsj på egenhånd
På utflukten til Essaouira kan du hygge deg med lunsj på en av de lokal restaurant ved sjøen. Dette måltidet er ikke inkludert i prisen.
Middag på Mamma Mia
Felles middag på restauranten Mamma Mia, hvor de tilbyr fersk pasta, pizza, desserter og et stort utvalg av marokkanske, franske og italienske viner. Her kan du vente deg Marokkos beste italienske retter, i en koselig klassisk trattoria-stil. Middag er inkludert i prisen, mens drikke betales utenom.
DAG 5: AVREISE
Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og blir transportert til flyplassen for avreise til Norge.