Tilbake

10 reisefilmer som inspirerer og booster reiselysten

Nå blir kveldene mørkere og temperaturen på gradestokken synker. Høsten er en perfekt tid for å se film, og personlig elsker jeg å drømme meg vekk i reiseinspirasjon på skjermen. Her får du 10 reisefilmer som inspirerer og gir reiselysten en ekstra boost.

Tokyo, Japan

1. Lost in Translation

Tokyo er min soleklare storbyfavoritt, og det var en drøm som gikk i oppfyllelse når jeg kunne gå i Bill Murray og Scarlett Johansson sine fotspor. Lost in Translation byr på masse herlig reiseinspirasjon fra Tokyo, så her er det bare å lene seg tilbake og notere ned navn på karaokebarer, gater og spisesteder flittig.

Mitt tips: Slå på stortromma og unn deg en natt på Park Hyatt Hotel Tokyo, eller besøk restauranten i toppetasjen for et måltid eller en drink.

Railay beach in Krabi Thailand
Krabi, Thailand

2. The Beach

Dette er en klassiker i reisefilm-sjangeren, og ikke uten grunn. Her følger vi selveste Leonardo Dicaprio på en backpacker-reise i Thailand. Vakre hvite strender, azurblått hav og jakten på en bortgjemt strand der en gruppe mennesker lever et bekymringsfritt liv. What’s not to love?

Fargerike hus i Monmartre i Paris, Frankrike
Monmartre i Paris, Frankrike

3. Emily in Paris

Dette er en Netflix-serie (og ikke en film) som mange har et elsk/hat-forhold til – men den må med på lista, for denne serien trigger virkelig reiselysten. Her følger vi Lily Collins, som spiller en ung amerikansk jente som flytter til Paris. Opplev kjærlighetens by gjennom den unge jentas øyne, og få en god dose «feel good» og reiseinspirasjon.

Risbønder på Bali
Ubud, Bali

4. Eat Pray Love

Bli med Julia Roberts på en reise gjennom Italia, India og Bali – der hun leter etter meningen med livet. Filmen kalles klisje, men det får så være. La deg inspirere av den deilige italienske maten, det spirituelle og kontrastfulle India, og et Bali full av varme og kjærlighet. I tillegg til en skikkelig dose reiselysten, så får man gjerne et behov for å revurdere sin egen tilværelse – men det er vel bare sunt?

Og ja, Ubud på Bali er like vakkert i virkeligheten.

En dame tar bilde ut av vinduet på bilen
Roadtrip

5. Thelma & Louise

Denne klassikeren fra 1991 med Susan Sarandon og Geena Davis må du se. Den handler om to venninner som setter ut på sin livs reise – som ikke blir helt som forventet. Her får du spenning, action, humor og skikkelig «Girl Power» i ett, sammen med tidenes roadtrip mot Mexico.

Hvite mursteinsbygninger og blå dører i Skopelos
Skopelos, Hellas

6. Mamma Mia

Alle elsker Mamma Mia – og alle elsker Hellas. Filmen bobler over av energi og humor, og Hellas er det perfekte bakteppet. Her får du bøttevis av gresk øy-romantikk presentert fra Meryl Streep, Pierce Brosnan og Colin Firth. Når filmen kom i 2008 skapte den et skikkelig reiserush til de greske øyene Skiathos og Skopelos, som i filmen har det fiktive øynavnet Kalokairi.

Mamma Mia 2 er også et fyrverkeri av en film, men visste du at denne er spilt inn i Kroatia?

Vakker storslått natur i Denali National Park
Denali National Park, Alaska, USA

7. Into the Wild

Into the Wild baserer seg på en sann historie om Christopher McCandless (spilles av Emile Hirsch), og hans reise alene gjennom villmarken i Alaska. Dette er et godt eksempel på hva som kan skje dersom reisetrangen går litt over styr, men hovedpersonen kan definitivt lære oss et par ting om det å følge drømmene våre. Villmarken, here I come!

Vakker arkitektur i Budapest på kveldstid
Budapest, Ungarn

8. The Grand Budapest Hotel

Denne filmen har vunnet flere prestisjetunge priser, og tar deg med storm med sitt drømmende univers. Hvis du ikke får lyst til å pakke kofferten og sjekke inn på hotell etter å ha sett denne, skjønner jeg ingenting! Det er dessverre ikke mulig å sjekke inn på akkurat dette hotellet, men det fiktive hotellet i filmen er blant annet inspirert av Grandhotel Pupp Karlovy Vary i Tsjekkia, Hotel Danubius Gellert i Budapest og Savoy Hotel i London.

Et stort pluss er listen med skuespillere – Edvard Norton, Adrian Brody, Bill Murray, Tilda Swindon og Jeff Goldblum. YES!

Travle gater i New York
New York, USA

9. You’ve Got Mail

Tom Hanks, Meg Ryan og romantikk i New York – for en uslåelig kombinasjon. Har du ikke sett denne romantiske komedien fra 1998, bør den definitivt settes på lista. Filmen er spilt inn på Upper West Side i New York, og det er helt umulig å stoppe reiselysten som kommer skyllende over deg. Akk, som jeg savner New York!

Utsiden av Churchill Arms i Notting Hill
Notting Hill, London

10. Notting Hill

Det er over 20 år siden Julia Roberts og Hugh Grant satte Notting Hill på kartet, med denne romantiske og supersjarmerende filmen. Her er det «feel good» fra ende til annen, en liten dæsj humor og nydelig skuespill. Og vi blir i tillegg bedre kjent med en del av London veldig mange av oss ikke har vært i, og som absolutt er verdt et besøk!