Tilbake

10 ting å gjøre i Los Angeles

Drømmer du om å besøke Hollywood eller Beverly Hills? Det går direktefly fra Oslo til Los Angeles, så hvorfor ikke la drømmen gå i oppfyllelse? Her får du 10 tips til hva du burde gjøre når du besøker Los Angeles.

Hollywood-skiltet

1. Dagskort i Los Angeles

Dagskort i L.A koster 7$. Denne er fin å ha for å komme seg til Hollywood Boulevard og Rodeo Drive. Dagskortet inkluderer all metro service (også det de kaller metro bus). Les mer på www.metro.net. Med dagskort kan du enten ta ting litt på sparket eller planlegge nøyaktig hvor du vil reise og hva du vil se.

2. Los Angeles hop-on hop-off

Los Angeles hop-on hop-off-bussbillett kan kjøpes på nett. Dette er et veldig fint tilbud til de som vil se mest mulig, på kortest mulig tid. Turen kommenteres på ni språk og lar deg utforske Beverly Hills, Downtown Los Angeles og Santa Monica Pier i en rød dobbeltdekker med god utsikt. Turen gir mulighet til shopping i Rodeo Drive, se det ikoniske Hollywood-skiltet og du kan hoppe av og på bussen så mye du vil på alle de 100 bussholdeplassene. Turen starter på Chinese Theater i 6925 Hollywood Boulevard. Billetten koster fra kr 410,- for voksne. Les mer på www.citysightseeinglosangeles.com

3. Hollywood Boulevard

Hollywood Boulevard er et must å oppleve når du er i Los Angeles. Her kan du se Hollywood Walk of Fame – et system av terrazzofliser nedfelt i fortauene langs Hollywood Boulevard. Flisene består av rosa stjerner med navn og fungerer som utmerkelser innen ulike underholdningsbransjer. I denne lange gaten kan du også ta bilde av Hollywood-skiltet, besøke Madame Tussauds, Hollywood Museum eller shoppe på Hollywood & Highland. Hollywood Highland er et kompleks med butikker, spisesteder og underholdning. The Hollywood Roosevelt Hotel ligger midt i hjertet av boulevarden. Et flott og historisk hotell, hvor Marilyn Monroe bodde i to år, akkurat da karrieren hennes begynte å ta av.

4. Hollywood Museum

Hollywood Museum har den største kolleksjonen av rekvisitter, kostymer, fotografier, manuskript, bilsamlinger, personlige gjenstander, plakater og så videre – alt fra Hollywoods berømte filmer, serier og skuespillere. Museet består av fire etasjer med ikke mindre enn 10.000 autentiske skatter fra show biz. Her kan du for eksempel se Marilyn Monroe sin kjente million dollar-kjole og badekåpen til Elvis. I underetasjen finner du Hannibal Lecters fengselscelle fra filmen «Nattsvermeren».

5. Universal Studios

Universal Studios er verdens største filmstudio og temapark, fullspekket av attraksjoner og underholdning for små og store. Høydepunktene i parken er blant annet show med Hollywoods dyreskuespillere, studioturen (en tur gjennom Hollywoods filmverden), House of Horror og forskjellige kinofilmer i 3-D og 4-D. Parken har selvsagt også en stor samling med autentiske rekvisitter fra Hollywoods filmverden.

6. Venice Beach

Venice er et distrikt i kanskje den mest spennende delen av L.A. Her finner du bohemene, de spesielle vintage-butikkene, skatepark og Muscle Beach. Selv om Hollywood på mange måter er hjertet i L.A, så vil nok mange være enige i at Venice er forkammeret. Absolutt verdt å ta seg en tur hit!

7. Santa Monica

Santa Monica er en kystby med 5,6 km lang strand. Et populært sted for de som liker strandliv og vannaktiviteter. Stranden er godt vedlikeholdt og har god og myk sand. Stranden har også kort vei til de populære hoteller, butikker og forskjellige attraksjoner. Du finner attraksjoner som strandtrening, sykling, surfing, paddleboarding, sjakk-park og karusell-park. California blir kalt for solskinnsstaten, på grunn av den jevne varme temperaturen og et høyt antall solskinnsdager. Det er altså ikke så rart at L.A ble valgt som stedet for innspilling av filmer. Når du er i L.A, kan du regne med at temperaturen ligger på mellom 20 og 28 grader og at solen skinner. Perfekt for filmskaperne, men også for strandløvene!

8. Rodeo Drive

Rodeo Drive er en kjent handlegate i Beverly Hills. Her kan du «bade» i verdens mest eksklusive merkevarebutikker som for eksempel Chanel, Burberry, Versace, Gucci, Fendi, Bally, Lanvin, BVLGARI, BALENCIAGA, Dior, Dolce&Gabbana, Hermes, Cartier og Louis Vuitton. Hvis lommeboken ikke er så tykk, så finnes det selvsagt rimeligere butikker og merkevarer rundt omkring i området. Husk å ta bilder av de kjente luksusbilene som står parkert. De står foran luksusbutikkene året rundt for å bli beundret.

9. Galerie Michael

Galerie Michael er et flott galleri som ligger i Rodeo Drive. Her kan du kose deg gjennom mesterverk av Dali, Miro, Picasso, Matisse, Chagall og mange flere. Det er gratis inngang og et deilig avbrekk fra shoppingmaniaen. Her er det kunnskapsfulle og engasjerte ansatte som gjerne forteller mer om kunsten og kunstnerne. Her er det bare å nyte de flotte lokalene, den smukke kunsten og virkelig kjenne smaken av god smak.

10. The Cheesecake Factory i Beverly Hills

The Cheesecake Factory i Beverly Hills er et perfekt sted å spise når du blir sulten etter shopping. Her har de det meste, som for eksempel deilige kaker og desserter, småretter, salater, super foods, pizza, lunsjretter, hamburgere, pasta, grillmat, fisk, sjømat, skinnylicious-retter (for dem som må ha det kalorifattig). Av drikke har de et hav av ulike sorter milkshake, frozen drinks, kaffe, te og juicer – og alkoholholdige drikker som cocktails, øl og vin. Egentlig bare alt du kan ønske deg!