Tilbake

3 grunner til at pakkereisens tid ikke er over

Verdens eldste reisebyrå, Thomas Cook, er konkurs. Det er lett å tenke at folk heller vil pakke reisene sine selv og at pakkereisens tid er forbi – slik er det nødvendigvis ikke.

Familie på stranden

Ving i Norden er lønnsomt! I 2018 hadde Ving Norge et resultat på 155 MNOK før skatt. Det var også dette som reddet dem fra å bli dratt med ned i konkursen. Nå jobbes det i kulissene og flere vil ha del av lønnsomheten i Ving. Det blir spennende å se hvem de nye eierne blir.

Men hvorfor er Ving lønnsomt? Jeg tror årsaken kan summeres i disse tre områdene:

1. Folk vil ha hjelp

Ja, det finnes de som synes det er gøy å sette sammen turer selv på nett. Men vi opplever også at folk ønsker hjelp til å finne de skikkelig gode reiseopplevelsene, da fra ekspertene som daglig sitter med dette.

Når folk kontakter oss har de ofte lett på nett først, og kommer med spørsmål og ønsker. Det gjør det enklere for oss, og vi kan guide de videre i jungelen av tilbud. Samtidig får vi mange henvendelser fra de som ønsker at vi setter sammen en fullstendig pakke, for å sikre at de får en sømløs reise og de beste opplevelsene.

Du skal være langt over snittet interessert i reiser, om du får bedre opplevelser enn det reiseekspertene kan tilby deg.

2. Folk ønsker bedre priser

Vi har ofte priser som er bedre enn de du finner i markedet. Det er ikke så rart, for som stor innkjøper vil man stort sett alltid kunne forhandle seg til bedre priser. De prisene du får av Ving på fly, hotell og mat, er med andre ord vanskelige å skaffe på egenhånd. Det sier seg litt selv, når Ving bestiller opp hele hoteller av gangen.

3. Folk vil ha trygghet

Når du er på reise i utlandet er det trygt og godt å ha noen å kontakte, uansett når på døgnet det måtte være. Våre undersøkelser viser at folk ønsker denne tryggheten, som en form for forsikring.

Bestiller du selv fly, hotell og transport hver for seg, har du ikke de samme garantiene som når du bestiller alt gjennom et reisebyrå. Når alt bestilles i en pakke hos et reisebyrå som er medlem i Reisegarantifondet, vil du ved konkurs få hjelp til å komme deg hjem eller få pengene tilbake.

Vi konkluderer..

På 50-tallet gikk de første pakkereisene fra Norge, med oppmøte i Domkirken i Oslo. Utviklingen gikk i én retning, nemlig å gjøre reisene billigere for folk flest. Nå går pakkereisene over i en ny fase. Innholdet blir mer unikt, det er fokus på råere opplevelser og også mer bærekraftige reiser.

Men kjernen er den samme: Du er garantert fantastiske opplevelser til gode priser, på en enkel måte! Pakkereiser vil aldri gå av moten!

I august lanserte vi en ny digital løsning, der du finner våre anbefalte turer på nett. Vi har solgt pakkereiser «over disk» i en årrekke, og opplever at folk fortsatt etterspør dette. De digitale turene våre er satt sammen av våre eksperter, og er både inspirerende, kule og annerledes.