Tilbake

4 forslag til den perfekte klasseturen

Klasseturen er en arena for læring, vennskap og nye opplevelser. Det er derfor viktig at man er nøye med både destinasjon, opplegg og læringsutbytte for elevene. Her kan du lese om våre fire klassetur-favoritter!

Brandenburger Tor i Berlin
Brandenburger Tor i Berlin

Klassetur til Berlin

Berlin er blitt en ettertraktet destinasjon for klasseturer de siste årene, og det skjønner vi godt. Tilgjengelighet er et av stikkordene her, for du kan fly direkte fra de fleste store byene i Norge. Det er også et bredt utvalg av både hoteller og hosteller i byen.

Berlin har vært i sentrum for mange historiske begivenheter, og er derfor et fantastisk utgangspunkt for å lære om viktige historiske hendelser. Det er mange læringspunkter som kan være aktuelle for klassen. Eksempelvis andre verdenskrig, den kalde krigen og Holocaust.

Aktiviteter som er både lærerike og morsomme for elevene, kan være sykkeltur med guide for å utforske byen samtidig som man lærer om de historiske severdighetene man passerer. Et besøk på det jødiske museum er også å anbefale. Her kjenner man tett på kroppen ondskapen og uretten jøder ble utsatt for. Et besøk på riksdagen er også spennende. Dette kan hjelpe elevene med å forstå opptakten til og turbulensen i Tyskland før andre verdenskrig. Elvecruise, Checkpoint Charlie og minnesmerket etter Berlinmuren er andre relevante severdigheter for en klassetur.

Kort reisevei, massevis av aktiviteter og relevante severdigheter for elevene! Vi gir Berlin to-tomler opp, og garanterer at elevene vil storkose seg!

Send oss en forespørsel på klassetur her!

Utsikt fra Santa Barbara borgen i Alicante
Utsikt fra Santa Barbara borgen i Alicante

Klassetur til Alicante

Alicante er en litt annerledes destinasjon for klasseturen, og kan inneholde både strandliv og mye historie. Det finnes flere spennende og lærerike attraksjoner for elevene her. Det er en lenger flytur enn Berlin og Krakow, men du kan fortsatt fly direkte fra Oslo.

Den spanske borgerkrigen er et tema som kan være relevant for elevene. Man kan velge å ha søkelys på forskjellige politiske regimer eller se på hvordan borgerkrigen la grunnlaget for den moderne staten Spania. Både Reconquista og maurerne er også to temaer som kan fungere fint som et historisk bakteppe for turen.

I Alicante er det mange fine og spennende aktiviteter for elevene. Canelobre grottene kan fort bli en favoritt. Grottene befinner seg nesten 700 m.o.h og er fint lagt til rette for besøkende. Her kan man se vakre formasjoner i berget som er godt opplyst med spotlights. Grottene har en spesiell akustikk, og de ble benyttet som tilfluktssted under den spanske borgerkrigen. Santa Barbara Borgen er også verdt et besøk. Der beveger man seg i Maurernes fotspor. Borgen ble brukt flittig under «den spanske gullalderen», og du finner flere forskjellige utstillinger der inne.

I Alicante har man også MARQ, som er det arkeologiske museet i Alicante. Dette tar med elevene på en tidsreise gjennom 100.000 år, og museet er spesielt bra på Romerriket og middelalderen. Museet har et formål, og det er å formidle kunnskap. Med flere interaktive utstillinger og bruk av ny teknologi lykkes MARQ med dette på en formidabel måte.

Hvis du er på jakt etter en klassetur til en litt uventet destinasjon, der elevene kan kombinere historie og læring med morsomme aktiviteter på stranden, så er Alicante en vinner!

Send oss en forespørsel på klassetur her!

Markedsplassen i Krakow
Markedsplass i Krakow

Klassetur til Krakow

Krakow er for mange kjent som «klasseturen». Dette med god grunn. Det er mulig å fly direkte til Krakow fra de fleste store byer i Norge og prisnivået er lavt. Her finner du enkelt både flybilletter og hoteller/hosteller til en rimelig pris.

Krakow gir et unikt innblikk i Europeisk krigshistorie, og gir elevene en mulighet til å lære om andre verdenskrig og se konsekvensene av Holocaust på nært hold. Et besøk til Auschwitz blir ofte hovedfokuset på turen, og besøket vil virkelig gjøre et inntrykk på elevene. I tillegg er det gode muligheter for å lære mer om polsk kultur og historie.

St. Maria basilikaen på markedsplassen i Krakow er fantastisk og fascinerende selv for elever på ungdomsskolen. Saltgruvene rett utenfor Krakow er også interessante og et morsomt avbrekk fra all grusom historie. 125m under bakken finner man både postkontor og suvenirbutikk. Her kan man også se nattverden utformet i salt.  På kvelden er det gode muligheter for å flette inn litt polsk kultur i et av måltidene, som for eksempel polsk folkedans for og med elevene.

Krakow er et sikkert valg for klasseturen! Læringsrikt, givende og et minne for livet på godt og vondt.

Send oss en forespørsel på klassetur her!

Taubane som henger i luften
Foto: Visit Rjukan

Klassetur i Norge

Finse: Finse ligger like ved Geilo, rett utenfor Hallingskarvet nasjonalpark. På Finse kan man ha en aktiv klassetur som skiller seg fra de tradisjonelle klasseturene. Det er mulig å sykle Rallarvegen med elever, og dette regnes som en av Norges fineste sykkelveier. Det er gode muligheter for flotte fotturer og brevandring på en av Norges største isbreer. Finse er vakkert både om sommeren og vinteren, og et supert valg for klasseturen.

Rjukan: Rjukan ligger i Telemark, og her har du både Gaustatoppen og Vemork som trekkplaster. Her får man oppleve både norsk krigshistorie og norsk natur på nært hold. For å koble av etter læringsrike og aktive dager kan man ta en tur på Rjukanbadet hvor elevene kan kose seg i et av Norges mest moderne badeland.

Sjoa: Sjoa ligger like ved Jotunheimen, og en klassetur hit vil være en morsom opplevelse for elvene. Sjoa som destinasjon passer best for en aktiv klasse. Hovedfokuset her blir naturlig nok på rafting. Det er også muligheter for juving, brudpendling, rappellering og gåturer i fantastiske omgivelser. Sjoa er en veldig spennende destinasjon dersom klassen ønsker en aktiv klassetur.

Send oss en forespørsel på klassetur her!