Tilbake

Aktiv ferie på Mauritius

Mauritius er en eksotisk, grønn perle midt i hjerte av Det indiske hav. Destinasjonen forbindes for mange mest med luksus og vakre strender for forelskede par på bryllupsreise. Mitt navn er Vivian, og min opplevelse av denne øya er at den kan tilby så mye, mye mer enn kun bryllupsreiser!

Dame ved bassengkant
Vivian Wedde på tur

At Mauritius byr på flotte naturopplevelser er ingen hemmelighet, men visste du at øya også har et stort aktivitetstilbud som kan gi deg den ultimate ferieopplevelsen? Hvorfor ikke kombinere ferien med late dager på nydelige strender og deretter sprudle det opp med litt aktivitet enten til sjøs eller til fjells. Vår reiserådgiver, Vivian Wedde, har selv akkurat vært på Mauritius i samarbeid med Blixen Tours. Her gir hun deg noen tips til hva en aktiv ferie på Mauritius kan inneholde:

Reiseruten til Mauritius fra Oslo via Dubai med Emirates er behagelig på alle måter. Jeg fikk testet både økonomi og business– og uansett hvilken klasse du flyr på kan det virkelig anbefales – reisen er som en lek!  Det beste med det hele, du slipper jetlag med kun 2 timer tidsforskjell fra Norge.

Strand på Mauritius

Black River Gorges

En av de store attraksjonene på Mauritius er fossetfallet Chamarel i nasjonalparken Black River Gorges, sørvest på Mauritius. Chamarel har et fall på over 80 meter og er omkranset av frodig og vill natur. I området finner man også «Chamarel Seven Colored earth» som er som er et sjeldent naturfenomen med jord som inneholder syv forskjellige farger.

Nasjonalparken er et glimrende utgangspunkt for mange spennende fotturer og ønsker man litt mer puls og spenning er dette også et perfekt område for å leie el-terrengsykler og blant annet ta seg nedover til en av kulpene under et av de mange fossefallene.

Skog og jordlandskap
Chamarel Seven farget jord

Bel Ombre

Heritage naturreservat i Bel Ombre, sør på Mauritius strekker seg over 1.300 hektar og er et nydelig sted for naturelskere. Vill og bevart natur med masse dyreliv. Utforsk området enten til fots, ta deg en piknik eller lek deg rundt på en firhjuling. Ønsker du også å lære litt ekstra om naturen har du også mulighet til bli med på en 4×4 opplevelsestur med guide.

Grønt landskap med safaribil
Heritage Nature Reserve

Til vannsport-elskere

Mesteparten av Mauritius` kyst er omkranset av korallrev som gjør øya til et eldorado for alle vannsport-elskere og selvsagt dykkere. Vannaktiviteter som vannski, seiling med katamaran, padling i kajakk er ofte aktiviteter som du har tilgang til ved de større hotellene. Undervannsbildet blant koraller og fisker i alle farger gir og mulighetene for dykking og snorkling

Det finnes flere alternativer for flotte båtturer, og seiling med Katamaran

Når det gjelder kiterne har jeg hørt rykter om at Le Morne halvøya er et velkjent sted for de som driver sporten og det er flere kule spotter for bølgesurferne, blant annet ved Le Morne Brabant. Tamarin Bay skal være veldig bra for de mer erfarne.

Strand med surfebrett

Et av verdens beste golf-destinasjoner

For å ikke glemme golf entusiasten anses Mauritius som en av verdens beste golf-destinasjoner. Det er mange berømte baner å velge mellom hvor flere av de store turneringene spilles. Er du kanskje ikke en av de store golfspillerne, er det uansett verdt å prøve. Selv fikk jeg et lite introkurs som var veldig moro på Heritage Golf Club Course som er en 18-hulls bane – anlagt ved en gammel sukkerplantasje sør på Mauritius.

Instruktør på golfbane
Heritage Golf Club

Takk for nå Maurtitus, jeg kommer tilbake!

Etter et kort møte med Mauritius finnes det ingen tvil om at øyen er eksotisk. Du vil møte på gode temperaturer året rundt – deilige strender og grønne, frodige omgivelser. Ikke nok med det, øyen bærer preg av en lang og spennende historie som i dag utgjør et utrolig herlig, gjestfri og multikulturelt samfunn, som gjenspeiler i maten. Nydelig sjømat, frukt og grønt. I et og samme måltid kan du få servert både indiske og kinesiske smaker, med egen mauritisk vri.

Mauritius er virkelig noe for alle og enhver, og en ting er sikkert; jeg skal tilbake og da med storfamilien!

Vil du vite mer om Mauritius eller ønsker et tilbud på andre spennende destinasjoner? Våre ferieeksperter hjelper deg gjerne!