Tilbake

Aktiv i New York – en guide til fine turmuligheter

New York er gjerne forbundet med shopping, show på Broadway, god mat og høye skyskrapere, og du går sannsynligvis en god del skritt når du er på besøk i denne metropolen. Men hva med å ta noen av skrittene litt vekk fra støyen i byens flotte parker og grønne lunger?

Central Park sett fra oven

Central Park

Det er umulig å komme utenom Central Park, som ligger som en vakker oase midt på Manhattan. Uansett om du velger å spasere, sykle eller jogge, er alt tilrettelagt i vakre omgivelser. Selv grytidlig på morgenen er det mange morgenfriske mennesker å se i parken. Syklistene og joggerne holder seg stort sett til egen oppmerket løype, mens alle som lufter hundene sine ser du på småveiene. Jeg foretrekker å benytte småveiene uansett om jeg jogger eller går, for å oppleve flere inntrykk og skjønnere natur på veien. Et stykke inni parken er det også en egen joggeløype rundt Jackluine Kennedy Onasiss Reservoir på cirka 2 kilometer.

Du kan også ta deg en rotur, spille tennis eller utøve hvilken som helst idrett i denne vakre parken. Når det er tid for en pause – slå deg ned på en av de utallige benkene, eller unn deg en lunsj på The Loeb Boat House som ligger vakkert til ved The Lake.

The Highline

Jeg synes alltid det er like koselig å ta en spasertur på The Highline, denne gamle jernbaneskinnen som er gjort om til park- og friluftsområde. Her går du litt i høyden og kan se byen fra en annen side helt fra 14. til 34. gate. En herlig måte å komme seg noen gater sørover eller nordover på, eller rett og slett for å ta en spasertur vekk fra støyen i gatene. Du kan se en og annen jogger også, men jeg anbefaler å spasere da det kan være nokså folksomt i perioder. Det er forbudt både med sykler og hunder, så fotgjengere kan føle seg helt trygge her.

Bilde fra midt på Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

Å spasere over Brooklyn Bridge står gjerne langt oppe på listen over severdigheter når man besøker New York for første gang. Det som er så fint er at dette kan du gjøre gang på gang! Gå gjerne hele veien over til Brooklyn, og tilbake igjen. Styr unna sykkelfeltene, spesielt når de lokale skal hjem fra jobb er det mange syklister på broen.

Når du kommer over til Brooklynsiden, ta en pause på The Ice Cream Factory før du beveger deg tilbake. Bygningen som opprinnelig var et gammelt båthus, ligger helt inntil Hudson River og du har flott utsikt over til Manhattan.

Hudson River

Det er også fint å spasere langs Hudson River på vestsiden mot New Jersey. Har du vært i Battery Park og kanskje til og med ute på Liberty Island og frihetsgudinnen, kan det være en koselig spasertur å rusle langs elven et stykke nordover igjen.

Mennesker som løper

New York Marathon

Er du en av de som trenger større utfordringer, må vi jo ikke glemme New York Marathon som arrangeres hvert år i november. Dette kjente løpet trenger vel ingen nærmere beskrivelse, men gruser selvfølgelig de andre aktivitetene langt ned i støvlene hvis du deltar her. Jeg kommer nok fortsatt til å holde meg til Central Park, Highline og Brooklyn Brigde – i tillegg noen titusener av skritt i selve gatene.

Frister det med en aktiv weekend i New York?

Bestill din neste reise på www.berg-hansen.no eller send oss en forespørsel.