Tilbake

Århus – tips til steder å besøke, spise og bo

Som Danmarks nest største by er Århus mest kjent som lillebroren til København, men ikke større enn at du kan rekke over det meste til fots. Byen har en egen stemning og bærer preg av å være en studentby med et pulserende kulturliv.

Strøget i Århus, Danmark

Daglige direkteforbindelser med fly fra Norge gjør Århus til et godt alternativ for oss som synes det er deilig å være norsk i Danmark. Byen byr på utallige museer, gallerier, shoppingmuligheter og knallgode restauranter. Vi har i hvert fall fått en ny dansk favoritt! Her har vår reiseekspert, Ronny Bolle samlet sine beste tips på hva du bør gjøre, hvor du bør spise og hvor du bør bo neste gang du besøker Århus.

Steder å besøke

Åboulevarden er selve symbolet på «kafésjarm» etter en innholdsrik shoppingtur, og definisjonen på et pulserende natteliv når mørket faller på. Atmosfæren ved elven er unik, og den fantastiske beliggenheten gjør at du her finner et av Danmarks mest attraktive restaurant- og nattklubbmiljøer – midt i hjertet av Århus.

Latinerkvarteret er det eldste bevarte nabolaget i Århus, og har sin opprinnelse på slutten av 1400-tallet. Her kan du finne designerklær, håndverksbutikker, nisjebutikker og spennende spisesteder, omkranset av småhus og smale brosteinsgater. Hvis det ikke var for den særegne skandinaviske atmosfæren (og det danske været) skulle man nesten tro vi befinner oss i Sør-Europa.

Stemning ved kaffebar og mann som sykler forbi i Latinerkvarteret, Århus
Foto: Visit Aarhus

Strøget er handelssentrum i byen og her finner du ett godt utvalg av ulike butikker. Midt i strøget ligger Salling Stormagasin hvor de på taket av kjøpesenteret har etablert noe som heter «Salling Rooftop». Her finner du en kafe, chill out- soner og lekeplass, og ikke minst en fantastisk utsikt over byen.

Er du i Århus anbefaler vi at du legger inn et besøk på ARoS Kunstmuseum. Her får du oppleve kunst i verdensklasse. Museet er mest kjent for «Your Rainbow Panorama» av Olafur Eliasson. Vel verdt et besøk!

Your Rainbow Panorama er det mest kjente i ARoS Kunstmuseum. Her ser du utsikten gjennom regnbuefarget glass
Foto: Visit Aarhus

Dokk 1 er byens kultur og multimediehus ved havnen. Ett naturlig samlingspunkt for byens borgere. Her finner du også biblioteket som de sier er blitt bindeleddet mellom havet og byen.

Timm Vladmirs Køkken. Danmarks største matskole som holder kurs for både private og bedrifter. I Århus ligger de fantastisk til ved havnen med sjøen som nærmeste nabo. Det er perfekt å tilbringe noen timer her sammen med gode kollegaer eller venner, og bli inspirert, lage mat sammen og avslutte det hele med en felles lunsj.

Dokk 1 i Århus, Danmark
Foto: Visit Aarhus

Steder å spise

Restaurant V i Comwell Hotel Århus. Ett dansk brasserie med fokus på økologiske og danske råvarer. Dette er ikke en typisk hotellrestaurant, men den er også veldig populær blant byens innbyggere. Samtidig kan du utforske V Bar på samme sted, og som regnes for være en av byens ledende Ginbarer.

Restaurant GÄST, anbefalt i Michelinguiden 2018 og omtalt i White Guide 2017. Stedet er uformelt og har en god og hyggelig atmosfære. Menyen har fokus på tradisjonell italiensk mat, inspirert av det moderne nordiske kjøkkenet. Restauranten finner du på Scandic Hotel The Mayor, men har også en egen inngang.

Bilde at et bord ferdig oppdekket. Med matretter servert og vin som helles opp i et vinglass
Foto: Restaurant V i Comwell Hotel Århus

Ett annet og spennende alternativ er Aarhus Streetfood som ligger i Ny Banegaardsgade 46, like ved bussterminalen. Ett litt kult og avslappende sted hvor du kan kjøpe deg spennende og rimelige retter fra alle verdenshjørner.

Casablanca finner du i Latinerkvarteret. En populær fransk brasserie-inspirert kafè som er fin å besøke for en kortere eller lengre pause når du er på shopping eller bare spaserer rundt i byen.

Salgsbod med kø av mennesker som venter på å bestille mat
Foto: Aarhus Street Food

Steder å bo

Comwell Aarhus, oppført i 2014 og innredet av det danske designfirma HAY – urbant og internasjonalt, sentralt beliggende med kort gåavstand til resten av byen. Hotellet har en rekke møterom og lokaler for små og store møter, og rett ved hotellet finner du Centralværkstedet og Smedien som er historiske industribygg vel egnet for store konferanser, messer og events.

Scandic Hotel Aarhus City, moderne byhotel med egen restaurant og bar. Møtekapasitet opp til 300 personer. Bygget i 2012 og har totalt 228 rom.

Fasadebilde av Radisson Blu Hotel Scandinavia i Århus, ved inngangspartiet
Foto: Visit Denmark

Scandic Hotel The Mayor, midt i hjertet av byen. Hotellet har totalt 4 fleksible og lyse møterom med kapasitet opp mot 80 deltakere. Bygget i 1930 og har i dag 162 hotellrom. Ett veldig fint byhotell.

Wakeup Aarhus, kult, moderne hotel i lavpriskategorien. Like ved hotellet er det utallige restauranter og shoppingmuligheter. 315 rom med det mest nødvendige. Hotellet egner seg for de som reiser på budget men samtidig ønsker det fresht og enkelt, og ikke minst, sentral beliggenhet.

Bilde av fasaden på Scandic Hotel Aarhus City
Foto: Scandic Hotel Aarhus City

Cabinn Aarhus, ligger i sentrum og med 401 rom er det Jyllands største hotel. Hotellet er enkelt, men helt fint til de som ønsker bo rimelig, sentralt i Århus og ikke har de største kravene til komfort.

Radisson Blu Hotel Scandinavia, ligger rett ved ARoS Kunstmuseum , Musikkhuset Aarhus og Scandinavian Congress Center. Ett ideelt hotel for møter og konferanser.

Bilde av forsiden og inngangspartiet av Hotel Cabinn Aarhus
Foto: Hotel Cabinn Aarhus

Kontakt oss

Klar for en tur til Århus? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å skreddersy hele reisen.