Tilbake

Bienvenido a Miami

For meg har Miami alltid vært et etterlengtet og eksotisk reisemål. Mitt første «møte» med byen var gjennom låten til Will Smith der han synger om varmen, smeltedigelen av kulturer og de fine damene. I slutten av november i år fikk jeg endelig muligheten til å reise dit selv.

Turist med koffert i Miami

Miami er stort, og har du kun noen få dager til rådighet, slik som jeg hadde, må du velge noe og vrake noe. Her kan du lese om det jeg sitter igjen med etter min «speed date» med denne livlige byen.

Straka vegen «over Atlanteren»

Miami har aldri vært mer tilgjengelig for oss nordmenn enn det er nå. Med SAS sine nye direkteruter fra Oslo har du nå to konkurrerende flyselskaper som tar deg over til solskinnsstaten i ett jafs. Jeg fikk testet ut SAS Plus på utreisen og SAS Business på returen, og kan med hånden på hjertet si at dette er to fantastiske produkter som jeg kan anbefale på det sterkeste. 9 timer flyr bokstavelig talt avgårde.

Business Class fra Oslo til Miami

The heat is on

27 deilige varmegrader treffer fjeset i det jeg går ut av flyet. Verdens beste følelse! For mange er det de legendariske strendene og det karibiske klimaet som trekker en mot Miami, eller rettere sagt mot Miami Beach og flamboyante South Beach. Jeg forstår hvorfor.

Palmer og grønt i South Beach, Miami

Jeg ble «advart» i forkant av turen mot babes i små bikinier og veltrente menn som tar pushups i sanden, men for min del så jeg rimelig kjapt forbi disse flotte kroppene og rettet blikket mot den helt rå arkitekturen du finner langs hele strandpromenaden. Fantastisk Art Deco fra 1920-årene får deg til å drømme deg tilbake i tid. Dette er det kuleste med hele Miami!

Spennende og fargerik arkitektur i Miami

Miami Beach er i tillegg til kritthvit sand, krystallblått hav og vanvittig kul arkitektur, kjent for sitt eksploderende uteliv og betegnes som «en by som aldri sover». Flere av klubbene er verdenskjente for sine hete DJ’s, og den mest kjente klubben er desidert LIV som hører til det anerkjente hotellet Fontainebleau. Skal du inn her må du kle deg fint og dra ut før midnatt. Få også med deg et Pool Party på et av hotellene langs Ocean Drive.

Miami

Shop til you drop

Vi nordmenn elsker å shoppe! ..og spesielt når vi er i utlandet. Skal du til USA, uansett by, så er det vanskelig å unngå de enorme kjøpesenterne. Vi dro ut til Sawgrass Mills, et gigantisk kjøpesenter en liten kjøretur fra Miami Beach. Her har du alt du kan ønske deg av butikker og det er uten tvil verdt kjøreturen. Ønsker man derimot å holde seg i området rundt Miami Beach er Lincoln Road og Collins Avenue de beste handlegatene, med alt fra kjedebutikker til de store designerne.

Cruise

Miami er også et perfekt utgangspunkt for å dra på cruise i Karibien, med verdens største cruisehavn et steinkast fra Miami Beach. Vi fikk lov til å besøke et av skipene til Celebrity Cruises som lå til havn, og moderne luksus er ingen underdrivelse. Spa, trening, golfbane med ekte gress, underholdning i form av Broadway show, pulserende nattklubber, en rekke restauranter med alt fra Asian Fusion til delikatesser fra det Franske kjøkken.. Neste gang jeg drar til Miami så er det for å cruise nedover i Karibien med dette skipet.

Mine tips til deg

  • Med to konkurrerende flyselskaper blir prisene på strekningen fra Oslo til Miami presset nedover. Bestill i god tid og få flybilletter til svært lave priser.
  • Det er en lang flyreise på 9 timer, så unn deg en oppgradering til SAS Plus eller SAS Business én av veiene (eller begge!!). Det er en drøy tusenlapp opp til SAS Plus og et par lapper opp til Business, men til gjengjeld får du masser av seteplass, gratis WIFI, god mat og drikke, samt 2 kolli bagasje inkludert. På Business får du også flat beds, så mye champagne du vil ha, prioritert ombordstigning og avstigning, bagasjen din kommer først osv. Du reiser rett og slett som en konge / dronning!
  • Unn deg en saftig hamburger på Shake Shack ved Lincoln Road.
  • Benytt deg av Decobikes for å komme deg rundt på Miami Beach. Dette er bysykler som fungerer på lik linje som de i Oslo.
  • Vil du bo i rolige omgivelser og heller oppsøke liv og røre når du selv ønsker det? Bo på Marriott Harbor Beach Resort & Spa i Fort Lauderdale. Det er 25 minutters kjøretur fra Miami og ligger nydelig til nede ved stranden. Hotellet passer perfekt for familier og har en rekke servicetilbud for både voksne og barn.

Berg-Hansen er eksperter på cruise, så ta kontakt med vår ferieavdeling for bestilling av flyreise til Miami og cruise videre nedover i det karibiske hav. Vi vet hvilket cruiseselskap og hvilken båt du bør velge ut fra dine behov, ønsker om reiserute og ut fra hvilket budsjett du har.