Tilbake

Big in Japan – Tokyo, Harajuku, Asakusa & mye mer

Hva er det som er så fascinerende med Tokyo? Byen som sluker deg hel, og samtidig lar deg forsvinne i folkemengden. Byen med enorme kontraster og svimlende mange mennesker. Tokyo er byen som har alt, og med teknologiske nyvinninger hånd i hånd med tradisjon lover jeg deg at du raskt blir forelsket.

Masse lys om natten i Tokyo

Siden barndommen har Japan vært et av mine drømmereisemål, og i mars fikk jeg endelig tatt turen til sushiens hjemland. I denne bloggen tar jeg deg med til Tokyo og deler en liten bit av min drømmereise til Japan.

Kontrollert kaos

Tokyo er stappfull av folk og hver dag ferdes tusenvis av mennesker på kryss og tvers av gatene i byen. Likevel hersker det en herlig ro over menneskene i byen og de store menneskemassene flytter seg kontrollert rundt, om det så gjelder på gaten eller inne på t-banen. Ingen går på rødt lys, alle har respekt for hverandre og gatene er skinnende rene. Søppelkasser må du se lenge etter, ta heller med deg søpla hjem eller til hotellet.

Store folkemengder på vei over Shibuya Crossing i Tokyo
Shibuya Crossing

Dette bør du få med deg i Tokyo

Tokyo er stort og hver bydel i hovedstaden føles som en egen by. Jeg har plukket ut noen av mine favorittbydeler og morsomme opplevelser. Ta på gode sko, utforsk min favorittby i verden og opplev neonlys, robotgalskap, tunfisk i verdensklasse, nydelig mat, tradisjonelle templer, avslappende parker med vakre kirsebærtrær og ikke minst svært sjarmerende mennesker.

Shinjuku
Bydelen Shinjuku har verdens travleste tog- og metrostasjon, høye kontorbygg og hoteller, endeløs trafikk og mennesker som vrimler i alle retninger døgnet rundt. Bydelen er et godt utgangspunkt for å oppleve neonlys, butikker, pulserende uteliv og utallige restauranter, barer, izakayaer og vannhull, eller rolig parkliv med kirsebærtrær. Let etter de små trange gatene, finn deg en plass rundt baren og nyt spennende matopplevelser med en kald Asahi. Fantastiske yakitori, japanske kyllingspyd, ble min favoritt, og er du heldig har de meny på engelsk. Hvis ikke er det bare å peke og håpe på det beste.

Et stopp innom området Golden Gai er også et must i Shinjuku. Området tiltrekker seg lokale, nysgjerrige turister og festglade mennesker med lakenskrekk. Her er over 200 små barer, izakayaer, klubber og spisesteder klemt inn på et lite område som føles mer som et sted i Sørøst-Asia enn i hjertet av Tokyo. Mange av barene har temaer som for eksempel punk-rock, rock’ n roll, klassisk, jazz eller reggae. Noe for enhver smak, og flere av stedene tar ikke mer enn 4-6 personer klemt inn foran baren. Stikkordet er sosial; heng med gjestene i baren og få deg en ny japansk venn.

Asakusa
Et svært sjarmerende område, med litt roligere stemning enn i Shinjuku. Her får du følelsen av hvordan Tokyo var i gamledager. Besøk byens mest kjente tempel, Senō-ji og en av de mange små cafeene og restaurantene her de selger tradisjonell mat og søtsaker.

Shimo-Kitazawa
Hipt område med kule japanere, små butikker, vintageklær, platesjapper, koselige kafeer, barer og izakayaer. Denne bydelen minner om Grünerløkka i Oslo, og er rolig og behagelig uten trafikk i gatene. Avslappet stemning og mange små kneiper å stoppe innom.

Harajuku
Harajuku er området for Tokyos tenåringer, shopping og svært særegen motekultur. Her samles ungdommer, spesielt på søndager, i kostymer, sminke og klær som bærer preg av anime-figurer og fantasy. Området er også kjent for high-fashion, her unge motebevisste kler seg opp for å bli spottet eller tatt bilde av til til de trendy motemagasinene.

Bydelen byr også på mange spennende kafeer og spisesteder, og vi besøkte en ugle-cafe, her vi fikk hilse på ugler i alle størrelser og fasonger. I stor kontrast til galskapen anbefaler jeg en tur i parken og til Meiji-jingu tempelet i nærhet til t-banestoppet Harajuku. Tempelet er dedikert til den nå avdøde keiseren som åpnet Japan mot vesten på 1800-tallet.

Moteriktige tenåringer i Harajuku

Syng morgenen inn med karaoke
Du kan ikke dra til Tokyo uten å synge karaoke. Tokyo har en karaokebar på hvert hjørne og mange av disse er åpne 24 timer i døgnet. Men vær forberedt på noe annet enn den brune karaokepuben hjemme, her er det høy standard. Om ikke på syngingen, så i alle fall på lokalene. Her sjekker du inn som om du er gjest på et hotell, og pent kledde resepsjonister ønsker deg velkommen og tar deg med til ditt private karaokerom. Hvis du vil kan du akkompagnere syngingen din med instrumenter og kostymer. Du får ikke mer moro enn du lager selv.

Robotshow
Hvis du vil oppleve noe helt utenom det vanlige: dra på Robotshow i Shinjuku. Dette finner du garantert bare i Tokyo. Dra med åpent sinn og forventing om at hva som helst kan skje. Denne opplevelsen er det merkeligste og samtidig morsomste jeg noen gang har opplevd. Lys, farger, roboter, dansing, musikk, sang og crazy historier som ikke henger helt på grep. Enjoy the freakshow!

Tunfisk til frokost
Det berømte fiskemarkedet i Tokyo, Tsukiji markedeter verdens største og mest travle. Her kan du se, lukte og oppleve alt fra havets bord, og de merkeligste skapninger i havet finner du garantert her.

Hvis du har jet-lag etter turen ned, kan du møte opp i fire-femtiden på morgenen og håpe på å få billetter til tunfiskauksjonen. Det skal visstnok være en særs spesiell opplevelse. Men det er rift om plassene og du må belage deg på mye venting fram til auksjonen starter klokken ni. Høyt tempo og japansk hurtighet til fingerspissene selger tunfisk i millionklassen. Tidligere i år ble det solgt en 200 kilos Bluefin Tuna til hele 14 millioner yen.

Avslutt morgenøkten med en tur innom en av de mange sushi-restaurantene. Fersk tunfisk til frokost – en fryd for ganen.

Sushiekspressen
Tokyo er et matmekka uten like. Maten er variert, smakfull, sunn og til tider svært annerledes enn det vi er vant til hjemmefra. Husk å se opp i høyden. En bygning med ti etasjer kan ha tre restauranter i hver etasje, og det du ser fra gateplan rettferdiggjør ikke det du nødvendigvis finner oppover i etasjene. Du kan velge og vrake i grillmat, enkle spyd, nudler, ramen og ikke minst sushi.

God sushi finner du overalt. En kul opplevelse er å få med seg en restaurant med sushi-train. Vi var på Genki Sushi ved t-banestasjonen Shibuya. Her får du din egen skjerm der du bestiller maten– og sushien kommer i ekspressfart på løpende bånd og stopper foran deg. Sushi-kjeden byr på en symfoni av ulike sushi-varianter; klassisk laks og tunfisk, ruller med små sardiner, ansjos eller abbor og natto (fermenterte soyabønner, for de som tør).

Kontakt oss

Tokyo er en av de kuleste og rareste stedene jeg har vært. Og en ting er helt sikkert; jeg skal tilbake! Arigatō gozaimasuSayōunara, Tokyo!

Frister det med en reise til Japan? Snakk med en av våre reiseeksperter og få de beste tipsene til en magisk reise! Fortell oss hva du ønsker å oppleve og vi fikser resten!