Tilbake

Bodil sørger for at de oljerelaterte reisene går som smurt

Bodil har jobbet i Berg-Hansen i 33 år, og har hovedansvaret for flere av våre største oljekunder. Hver dag hjelper hun mannskap med å komme seg trygt hjem fra nordsjøen, og når tåka velter inn mot land fyller hun kaffekoppen og sitter klar ved telefonen. Bli bedre kjent med Bodil her, og få hennes beste tips for din neste offshorereise.

Reiserådgiver og offshore-ekspert, Bodil Tangen

Kan du si noen ord om deg selv, og hva du jobber med i Berg-Hansen?

Mitt navn er Bodil Tangen, er 52 år og har jobbet i Berg-Hansen i 33 år. Det har visst blitt flere tiår det nå – tiden flyr! Min ekspertise ligger innenfor offshorereiser, og jeg har hovedansvaret for flere av våre største oljerelaterte kunder. Hvis du ikke har gjettet det allerede, så bor jeg i oljebyen Stavanger.

Fristedet mitt er på hytta i Sirdal, med flotte skiforhold og idylliske fjellturer. På sommeren elsker jeg å dra til Helles – når det er lov å reise utenlands da. I tillegg er jeg håndballfrelst, og som den gode Stavanger-borgeren jeg er, så er det Viking FK som gjelder!

Hvorfor har dette med offshorereiser blitt en lidenskap for deg?

Det å jobbe med oljerelaterte kunder og frakte mannskap, er både spennende og utfordrende. Man vet aldri helt hvordan dagen blir. Været og vinden påvirker kundene våre i stor grad, og været er vel kanskje det eneste vi i Berg-Hansen ikke kan gjøre noe med 😉 Fra kontoret vårt i Svankevigå ser vi når tåka kommer, og da er det bare å fylle opp kaffekoppen og forberede seg på å bistå. Tåke og dårlig vær generelt, betyr forsinkelser. I slike situasjoner fylles gjerne Sola Flyplass opp med mannskap som ikke kommer seg videre. Da hiver vi oss rundt og holder av hotellrom til kundene våre – man vet jo aldri hvor lenge tåka blir liggende.

Mange av de som er offshore trenger også vår hjelp til å organisere hjemreisen. Forståelig nok gleder de seg til å komme hjem etter uker på havet, og da er det viktig at vi gjør det vi kan for at reisen går så effektivt som mulig. Enkelte ganger må en reise endres opp til flere ganger på én ettermiddag – nettopp på grunn av værforholdene og forsinkelser. Vi jobber ofte med små tidsmarginer, og det dreier seg gjerne om få minutter fra en person rekker eller mister flyet sitt. Mister de flyet, så er det betryggende for den reisende å vite at vi har en ny flybillett i bakhånd. Og klaffer det ikke med fly, så er vi kreative og undersøker hvilke andre muligheter som finnes – for eksempel med leiebil eller tog.

Det føles skikkelig godt å kunne hjelpe folk med å komme seg hjem.

Offshore

Hva er status på reiser og bestillinger hos dere nå for tiden?

Reiser offshore har gått nærmest som normalt under hele pandemien. For vår del, har det vært mer jobb knyttet til reisene, på grunn av strenge karanteneregler, færre flyavganger å velge mellom, og stengte hoteller. Nå begynner heldigvis ting å åpne litt opp igjen, og det gleder vi oss over.

Nå er også havtåka på plass, som er det sikreste tegnet på at vi går mot sommer. Det er med andre ord ingenting som tyder på at det blir mindre å gjøre fremover.

Hvilke fremtidsutsikter ser du for jobbreiser, ett år fra nå?

Det vi ser nå, er at flere og flere av kundene våre velger å bestille flybilletten sin selv via reiseportalen vår Webgate. Men når det kommer til endringer, så er det en mye større andel som foretrekker å ringe, selv om det er fullt mulig å gjøre dette også online. Det har nok noe med tryggheten å gjøre – for det er ingen tvil om at det er mer komplisert å reise nå, enn det var før koronapandemien. Vi elsker å hjelpe kundene våre, og tar imot disse telefonene med åpne armer.

På Berg-Hansen kontoret her i Stavanger så betjener vi som tidligere nevnt en stor andel av oljeselskapene, og denne andelen er også økende. Offshorereiser er spesielle type reiser som vi har spesialisert oss på, og det er ingenting som tyder på at dette markedet ikke vil bestå.

Stavanger er ikke bare landets oljeby, men også energihovedstad. Det er et stort fokus på grønne industriprosjekter i byen, som vi håper å kunne hjelpe med reiser i fremtiden. Med vårt fokus på bærekraft, teknologi og nye konsepter, er vi klare for den «nye» hverdagen som møter oss på andre siden av pandemien.

Offshore

Kan du gi oss 5 tips om offshorereiser?

  1. Pass på at mobilnummeret ditt er registrert riktig i profilen du har hos oss – da får vi opp reisen din umiddelbart, sammen med all annen relevant informasjon. Da slipper du å bruke unødvendig tid på å stave navnet, finne bestillingsreferansen din, eller noe annet. Vi vet at du ofte befinner deg i en hektisk situasjon, og dette er vår måte å gjøre situasjonen litt enklere for deg.
  2. Husk at vi er her 24/7 – og dersom det haster, så er det mye bedre å ringe oss enn å sende e-post. Da får du hjelp med én gang.
  3. Bestill reisen din i god tid. Det er en myte at billettene blir billigere jo nærmere avreise du kommer. Du kan med andre ord spare bedriften for store summer i det lange løp, hvis du bestiller tidlig.
  4. Tirsdager er gjerne den dagen det er vanskeligst å få tak i hotellrom. Husk derfor å være ute i god tid, dersom du trenger overnatting. Husk også å avbestille rommet med én gang, dersom du allikevel ikke treger det – slik at en kollega kan benytte seg av det 😊
  5. Ikke glem at tog er et veldig godt alternativ for fly – spesielt i disse tider, hvor det er betydelig færre fly som går. Toget tar deg ofte «dør-til-dør», så du slipper flere etapper på reisen hjem.

Reisebyråene har hatt et tøft år, men vi i Berg-Hansen er på full fart tilbake. Reiselystne kunder står og tripper ved døren, klare for å reise igjen – så snart myndighetene gir grønt lys. Vi er et stort byrå, proppfullt av dyktige mennesker som også står og tripper – ivrige etter å dele sin kunnskap og erfaring. Hver uke presenterer vi en av reiseekspertene våre, som sitter på et av kontorene våre rundt om i landet. Ekspertene våre har mye på hjertet, og deler i denne faste bloggsaken litt om sitt ekspertiseområde, fremtidsutsikter, og kommer med gode reisetips som du ikke kan Google deg frem til. Følg med!