Tilbake

Alt dette kan du gjøre i Cape Town på kun 48 timer

Er det mulig «å gjøre» Cape Town på to døgn? En gjeng fra Berg-Hansen, sammen med KLM og Marriott, ville teste ut dette. Her kan du lese om alle våre opplevelser!

Cape Town, Sør-Afrika

Litt om flyreisen

Vi fløy med KLM begge veier, noen på business class og noen på økonomiklasse. God service var det uansett, med mat og drikke jevnt over hele turen. Med hver sin tv-skjerm og tilgang til utallige filmer gikk flyturen strålende (og jeg satt på økonomi). Et lite tips er å oppgradere til «Economy Comfort». Setene er i samme kabin som økonomi og har mer helling og større benplass.

Vi hadde dagfly, så vi ankom samme kveld. Det er ingen tidsforskjell fra Norge, så neste morgen våknet vi uthvilte og klare for nye opplevelser!

Gjengen fra Berg-Hansen som dro til Cape Town
Gjengen fra Berg-Hansen som var på tur

Hvorfor dra til Cape Town?

Det er så mange grunner! Jeg elsker denne byen, den overrasker fordi man ikke forventer en slik flott by på sydspissen av Afrika.

Her kan du kose deg med god mat og god vin – til et prisnivå som er langt under det vi er vant til. Jeg vil påstå at selv de enkleste restauranter i Cape Town serverer fantastisk mat. Vinen kunne jeg nok skrevet en egen blogg om.

Kontrastene er store i Cape Town, høy fattigdom og ufattelig rikdom. Fattigdommen gjør at det er noen områder man ikke bør bevege seg i på kveldstid. Et sikkert område er Waterfront, i hjertet av sentrum. Her finnes mange flotter hoteller i ulike prisklasser. I Waterfront ligger også uterestaurantene på rekke og rad. Her er også det største kjøpesenteret, samt mange butikker som selger lokalprodusert håndverk. Det ligger også en stor utendørs scene hvor det ofte er konserter og andre eventer.

Waterfront i Cape Town, Sør-Afrika

Vil du ha litt mer partyfaktor, så er det Longstreet som gjelder. Her er det noe for enhver smak.

Camps Bay er en populær og nydelig strand utenfor sentrum, med mange hotell, barer og restauranter. Skulle jeg feriert litt lengre i Cape Town så ville jeg valgt å bo her. For en weekend, så er det sentrum som gjelder.

Hva MÅ en gjøre i Cape Town?

Et must i Cape Town er en tur opp til Table Mountain, et majestetisk fjell som ble utnevnt som et av verdens syv nye underverker i 2011. Det står selvsagt på UNESCOs verdensarvliste og er hjem til 1470 ulike plantearter. Det beste med turen er uten tvil utsikten! Her ser du Cape Town fra alle kanter.

Ut av byen

På disse 48 timene rakk vi også over Chapman’s Peak, Simon’s Town, Kapp-pingvinene og litt av vindistriktet. Det er ikke så store avstander her, selv om veiene til tider kan være litt heftige for de som har høydeskrekk.

Vi rakk ikke innom Cape Point og «Kapp det gode håp» denne gangen fordi vi hadde en god del hotellvisninger i tillegg. Men ettersom jeg har vært her før vil jeg anbefale deg som er på ferie å legge inn et stopp der også – det er fullt mulig på en dagsutflukt.

Simon’s Town

Det er Sør-Afrikas eldste by. Ikke store byen, men her finnes en del butikker som selger lokalt håndverk til gode priser.

Hovedgrunnen til å besøke byen er pingvinene. Fascinerende fugler som ikke flyr, men desto raskere i vann. Det er verdens eneste landhekkende pingvinkoloni. De slo seg ned i 1982 og siden det er rikelig med mat tilgjengelig her så finnes det nå ca. 3000 pingviner.

Mitt tips her er å følge stien sørover, ca. 15 minutt gange. Da kommer du til en strand der det er fullt mulig å bade med pingvinene!

Chapman’s Peak

Chapman’s Peak kan ta pusten fra deg – enten fordi du klarer å nyte den fantastiske utsikten, eller fordi du har fryktelig høydeskrekk.

Chapman’s Peak er oppkalt etter John Chapman. I 1607 sendte kapteinen av Contest, det britiske skipet som fant veien inn til det som i dag kalles Hout Bay, en fra mannskapet med navn John Chapman i en robåt inn til land i håp om å finne proviant. Senere registrerte han navnet på stedet som Chapmans Chaunce og dette ble da det offisielle navet.

I Chapman’s Peak kan du se både delfiner og hval. Og om du ønsker så kan du være med en av de lokale fiskebåtene ut på tur.

Utsikten herfra er ubeskrivelig. Bildene klarer ikke fange det du ser. Må oppleves!

Utsikt fra Chapmans Peak, Cape Town, Sør-Afrika

Lunsjstopp på Harbour House Kalk Bay

Jeg har tidligere nevnt at du får utsøkt mat uansett hvor du spiser i Cape Town. Men det er spesielt et sted jeg må fremheve som ligger like ved Fish Hoek, et naturlig sted på veien om du besøker Simon’s Town: Harbour House Kalk Bay.  På utsiden ser det ikke særlig tiltalende ut. Et sted man lett kjører forbi, men ikke gjør det! De har helt fantastiske retter i omgivelser som du bare må oppleve!

Harbour House, Cape Town

Utflukt til vindistriktene

Jeg er nok over gjennomsnittlig glad i vin. Jeg har hatt utallige vingårdsbesøk rundtom i Europa, men jeg må si at Sør-Afrika har seiret når det gjelder opplevelsen av å besøke en vingård.

Det finnes mange muligheter for utflukter fra Cape Town til vindistriktene. Jeg har ikke rukket over så mange, men den som har imponert meg mest er Warwick. Legg besøket inn i lunsjtider, slik at du bestiller piknik-lunsj ved elven etter vinsmakingen. Da får du en privat «lounge» hvor all mat og vin som blir servert er fra vingården. Passer perfekt for et romantisk måltid.

Et annet tips, om du har mer enn 48 timer til rådighet, er å bo en natt eller to på Babylonstoren som er en av de eldste gårdene utenfor Cape Town. Her snakker vi kvalitet fra A til Å!

Og sist men ikke minst, så må du beregne plass i kofferten til en del flasker vin!

Konklusjon: Var 48 timer nok?

Vi var alle enig om at det gikk helt fint med en weekendtur til Cape Town. Spesielt siden det ikke er noe tidsforskjell.

Samtlige var også enig om at vi skal tilbake sammen med venner og/eller familie, så de får oppleve denne utrolig vakre byen!

Hvis du har mer enn 48 timer til rådighet

Ønsker du å kombinere Cape Town med andre ferieopplevelser?

Da vil jeg som nevnt ta noen netter på en vingård, bruke litt tid på stranden, og ikke minst dra på safari.

Vi i Berg-Hansen hjelper deg gjerne med dette. Vi har full oversikt over muligheter som finnes i dette fabelaktige landet! Ta kontakt med våre reiseeksperter og veiledning og bestilling.