Tilbake

Celebrity Edge: Cruiset med det lille ekstra

Celebrity Edge er i skrivende stund det nyeste skipet i flåten til Celebrity Cruises. Og for et skip! Her er det lagt utrolig stor vekt på design og finurlige løsninger med et mål for øyet, nemlig å bergta gjestene. Det har de klart – gjør deg klar til en cruiseferie du sent vil glemme!

Dekket på Celebrity Edge

Alt du forventer av en cruiseferie – og mer til!

På Celebrity Edge har du bassenger, treningsmuligheter, spa, casino, aktiviteter, show, nattklubb og utallige restauranter og barer, men det skulle nesten bare mangle. Og du får selvfølgelig oppleve flotte reisemål hver dag. Det er imidlertid andre ting som gjør Celebrity Edge til det unike skipet det faktisk er.

Lyst på cruiseferie? Spør våre cruiseeksperter!

The Magic Carpet på Celebrity Edge

The Magic Carpet

Hengende utenpå skipet finner du glassverandaen med navnet The Magic Carpet. Verandaen beveger seg mellom dekk 2 og 16. Noen ganger fungerer den som champagnebar på dekk 16, mens den andre dager er restaurant. Fantastisk utsikt – og ganske spektakulært!

Når skipet ligger til anker utenfor en havn (altså når det ikke ligger til kai), brukes verandaen som en plattform til å ta gjestene til/fra tenderbåtene. Det funket helt supert!

Restauranten The rooftop Garden Grill på skipet Celebrity Edge

The Rooftop Garden

Ethvert skip med respekt for seg selv, må jo ha en hage? På øverste dekk finner du ulike sittegrupper, godt skjermet av busker og trær. Her vises det også utendørs kino flere ganger i løpet av cruiset.

I tillegg har du også her spesialrestauranten The Rooftop Garden Grill. Denne anbefales på det varmeste, vi koste oss med et godt måltid mens skipet lå til anker i Monte Carlo, Monaco – med flott utsikt til både land og solnedgang!

Magisk i Eden om bord på skipet Celebrity Edge

Eden

Dette er stedet for å la sansene få fritt spillerom. Området består av ulike nivåer, utendørs og inne. Her er både bar og spesialrestaurant, og områder du kan gjemme deg litt bort i.

Straks du nærmer deg Eden, så kjenner du en annen lukt. Her er det naturelementer som mose og grønne planter, effekter med røyk og lys, og underholdning som skjer blant gjestene. Det er også super utsikt med store glassvinduer.

Sky suite på skipet Celebrity Edge

Lugarer og suiter

En lugar må man jo ha. På Celebrity Edge finner du en brennhet nyhet, nemlig Infinite Balkong. Her trykker du på en knapp og vips så åpner vinduet seg slik at «hele lugaren» har blitt en balkong!

På skipet er også antallet suiter doblet, sammenlignet med de andre skipene til Celebrity Cruises. I kategorien Sky Suites (bildene nedenfor) har noen sengen vendt med utsikt mot havet, veldig flott! Andre nyheter er Iconic Suites som har sin veranda over broen (!), og Edge Villas som er suiter over 2 etasjer. Det er lov å drømme seg litt bort!

The Retreat på Celebrity Edge

The Retreat

Dette området er eksklusivt for suitegjestene. Her finner du både soldekk med deilige solsenger, basseng, boblebad og bassengbar – og en innendørs lounge hvor det blant annet serveres ettermiddagssnacks og drikkevarer.

Tips! The Retreat er rett og slett en herlig oase, og vel verdt å vurdere en suite for. Her kan du slappe av på sjødager, og før eller etter du har opplevd kjente og ukjente reisemål i land.

Martini Bar om bord på skipet Celebrity Cruises

Mat og drikke

Du kan velge blant mange restauranter. På cruiseskip er det vanligvis en stor hovedrestaurant, men på Celebrity Edge er det hele 4 hovedrestauranter. Dette gjør at du får en mye mer intim restaurantopplevelse. Gjester i Aqua Class har restauranten Blu. Suitegjester har restauranten Luminae, som er åpen både til frokost, lunsj og middag. Her er det super service og god atmosfære.

I tillegg har du flere spesialrestauranter (pristillegg middag på cirka USD 45,- til 65,- per person, lunsj er rimeligere).

PS: Ta gjerne en drink i Martini Bar, Sunset Bar eller på The Magic Carpet!

Tips! Spesialrestaurantene var veldig populære på vår seiling, og ble fullbooket veldig tidlig. Hvis du ønsker å spise på en av disse, bestill så fort som mulig!

Solarium om bord på skipet Celebrity Edge

Telefonen fikser det meste

Når du reiser med Celebrity Edge, er det utrolig hva du kan bruke telefonen din til. I appen har du full oversikt over alt som skjer om bord, dag for dag, og du kan også reservere bord, bestille utflukter – eller frokost på lugaren gjennom telefonen. Og ikke minst, skru av og på lyset på lugaren, trekke for gardinene, eller bruke telefonen som nøkkelkort.

Du kan også sjekke inn før cruiset i appen, det fungerte meget bra. Smart, ikke sant?

Kveld ved bassenget på skipet Celebrity Edge

PS: Utforsk skipet!

Når du kommer om bord anbefaler jeg at du tar deg tid til å gå på oppdagelsesferd. Gjør deg kjent med skipet, og se alt hva det har å by på. Selv på de siste dagene av et 7-netters cruise oppdaget jeg stadig nye ting – og jeg rakk ikke over alt jeg egentlig hadde lyst til å utforske! Men det er greit å ha noe til gode, er det ikke?

Fun facts om Celebrity Edge

  • Første seiling var i desember 2018
  • Det er plass til 2.918 gjester
  • I 2019/2020 seiler skipet vintersesongen i Karibien og sommersesongen i Middelhavet
  • Edge får etter planen kvinnelig kaptein denne høsten. Kult!
  • Søsterskipet Celebrity Apex har planlagt lansering i 2020

Spør våre cruiseeksperter

Vil du vite mer om Celebrity Edge eller ønsker et tilbud på cruiseferie? Våre cruiseeksperter hjelper deg gjerne!

PS: Lurer du på om cruise er noe for deg? Her er mange gode tips til deg!