Tilbake

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu..

..og det er det heller ingen som gjør. Bahia de las Aguilas i den Dominikanske Republikk – øde, uslåelig vakkert og uberørt av turisme. Glem hoteller, restauranter og kortterminaler. Reisen er lang, ukomfortabel og fullstendig verdt hver eneste svettedråpe.

Jakten på det urørte

Vi reiser mye, og det blir vanskeligere og vanskeligere å finne reisemål som ikke er «besudlet» av turisme. Vi ønsker oss autentiske og urørte opplevelser, for det er ingen hemmelighet at turismens to ankepunkter er negativ innvirkning på lokalsamfunn og slitasje på natur- og kulturminner. Vi ønsker oss enestående bilder til Instagram, uten et hav av irriterende turister i veien. Vi ønsker å være alene, midt i noe vakkert, og føle at vi var den første i verden som var der.

Når jeg sier «vi», så mener jeg «jeg». Men jeg tror det er mange som føler på det samme..

Den eneste gangen jeg har opplevd akkurat dette – altså følelsen av å være helt alene på jordkloden, var på Bahia de las Aguilas i den Dominikanske Republikk.

Veien til paradis

Bahia de las Aguilas er et 8 km langt kritthvitt strandområde i Nasjonalparken Jaragua, på grensen mot Haiti. Reisen hit fra hovedstanden Santo Domingo foregår i 3 etapper – buss, bil og båt, og tar rundt én dag.

Første etappe går enkelt og greit med buss fra Santo Domingo til endestasjonen Barahona. Du er nå halvveis. Resten av turen må gjennomføres ved hjelp av alternativ transport, og det er dette som skremmer vekk alle turistene.

Alternativ 1 er å leie bil, som er komfortabelt nok hvis du har litt is i magen og er god på å lese kart. Alternativ 2 som vi valgte å gå for, er den festlige lokalvarianten «Guagua».

Her stuer de 15 mennesker inn i en 9-seter, mens en lokal henger ut av sidedøren og roper ut hvor bilen har sin endestasjon. Håpet er å få trykket inn enda flere. Guaguaene kjører kortere strekninger, så du må belage deg på bilbytte underveis. Denne formen for transport er en opplevelse i seg selv (den første timen).

Etter noen lange timer på humpete veier og svette skinnseter tar bilveien slutt, og vi har ankommet Cabo Rojo. Her skal vi bo de neste to nettene. Følelsen vi får når vi går ut av bilen er ubeskrivelig. De ukomfortable timene blir glemt i det sekundet vi ser hvilke omgivelser vi har havnet i.

Telting på stranden

Overnattingsmuligheten i dette området består kun av ett alternativ, og det er telt. Via Instagram kom vi over en liten lokal geskjeft ved navn Eco del Mar, som driver med teltutleie i Cabo Rojo til eventyrlystne globetrottere.

Bahia de las Aguilas

Vi slo oss til ro med at det umulig kunne bli vakrere enn ved Cabo Rojo, men var allikevel fast bestemte på å sette oss i båten og se hva Bahia de las Aguilas kunne by på. Båtturen går gjennom ødemark og krystallblått hav, og tar i overkant av 30 minutter.

Vi blir sluppet av midt på stranden og forlatt. Vi ser oss rundt og innser at vi er helt alene. Stillheten i kombinasjon med de vakre og øde omgivelsene, gjør dette til et helt unikt sted. Det kan ikke beskrives med ord, det må faktisk bare oppleves. Finere sandkorn og klarere vann har jeg aldri sett noe annet sted. Det finnes ingen kiosker, ingen strandselgere, ingen solsenger, ingenting.

Det er umulig å spå hvor lenge dette området forblir en skjult perle, men jeg føler meg utrolig heldig som har stått på stranden og kjent på stillheten.. Det kan virkelig anbefales 😉

Mine tips til deg:

  • Reis hit så fort som mulig.
  • Ha med deg godt med snacks, mat og drikke når du reiser ut til Bahia de las Aguilas.
  • Sørg for å ha med deg hyggelig reisefølge da sannsynligheten for å møte andre er lav.
  • De lokale snakker lite engelsk, så du må kommunisere på spansk, fransk (hvis du møter noen fra Haiti), eller du må klare deg med kroppsspråk.
  • Husk myggmiddel og solfaktor med HØY styrke.
  • Du må ha med deg kontanter når du reiser i denne delen av landet, det finnes ikke minibanker eller kortterminaler i området.
  • Glem alt som heter WIFI – ta med deg en god bok istedenfor.

Er du eventyrlysten og har lyst til å oppleve noe helt unikt? Ta kontakt med våre ferieeksperter, så skreddersyr de drømmereisen din.