Tilbake

Dette må du tenke på før fotballturen

Drømmer du om å oppleve favorittlaget på nært hold? Det er fullt mulig å realisere denne drømmen, men det krever litt planlegging. En fotballtur kan virkelig bli et minne for livet, og i denne bloggen får du tipsene du trenger for en vellykket tur!

Fotballfans i England

Billetter til fotballkampen

Tradisjonelt sett pleier vi å bestille fly og hotell først, når vi skal ut å reise. Men når du skal på fotballtur må du snu om på rekkefølgen og finne fotballbillettene først. Det kan være både komplisert og dyrt å skaffe billetter til kamp, og hvis du er skikkelig uheldig kan du ha bestilt en reise uten å få tak i kampbilletter.

Når du skal lete etter kampbilletter på egenhånd er det veldig viktig at du ser etter seriøse aktører. Sjekk gjerne klubbens hjemmeside først. Dersom du ikke får napp her, har klubbene offisielle partnere du kan se nærmere på. Et eksempel er de norske supporterklubbene, som kan være spesielt aktuelt dersom du er på jakt etter billetter i England.

Dersom du ønsker hjelp til å skaffe kampbilletter kan du benytte et reisebyrå – som oss. Vi har avtaler med seriøse aktører og kan skaffe kampbilletter til både Premier League i England og La Liga i Spania. Vår leverandør av fotballpakker bestående av kampbilletter og hotell er Reiseshop AS, som er en seriøs aktør med over 20 års erfaring.

Et tips som gjelder alle de store ligaene, er å bestille billetter så fort terminlisten er klar. Terminlisten slippes som oftest i løpet av sommeren. Jo tidligere ute du er, jo større er sjansen for at du får de billettene du vil ha. Prisene vil ofte være lavere da også.

Fleksible flybilletter

Det er alltid en fordel å være tidlig ute, for da har du gjerne flere avganger å velge mellom og prisene er lavere.

En utfordring med fotballtur er at kampene kan bli flyttet på kort varsel, så dersom du har bestilt flybilletter som ikke kan endres er du i en liten knipe. Dette gjelder spesielt kamper om våren når diverse cuper og sluttspill pågår. Følg derfor alltid med på hva som rører seg, da det gjerne går rykter om hvilke kamper som står i fare for å bli flyttet. Hvis laget ditt eller motstanderen er i et sluttspill bør du være spesielt oppmerksom.

Vi anbefaler alltid fleksible flybilletter på fotballtur, eller at du bestiller fra fredag til mandag. Blir kampen flyttet fra lørdag til søndag har du da helgardert deg.

Overnatting nær stadion

Det er en fordel å bo nærme stadion når du er på fotballtur, men besøker du en by med korte avstander og god kollektivtransport er selvfølgelig ikke dette nødvendig. Når du er på fotballtur bruker du sjeldent mye tid på hotellrommet, så beliggenhet har gjerne høyere prioritet enn kvalitet.

Bestiller du en pakkereise med både fly, hotell og kampbillett, er det ofte litt begrenset hvilke hoteller du kan velge mellom. Men en slik pakkereise er ofte å foretrekke, for enkelhetens skyld.

I likhet med fly lønner det seg å være tidlig ute med bestillingen av overnattingen, og det kan også være en fordel å legge inn en dag eller to ekstra, i tilfelle kampen flyttes.

Tilskuere som klapper hendene på fotballkamp

Før, under og etter kampen

Kampdagen bør nytes til det fulle. Stå opp tidlig og gå rundt i gatene i de områdene fansen befinner seg. En av mine beste opplevelser på fotballtur var før semifinalen i Champions League mellom Liverpool og Roma. Det var en helt fantastisk stemning i gatene fra begge lags supportere gjennom hele dagen. Det er sånne opplevelser som gjør at fotballturer er verdt det! Hvis du ikke har vært på kamp eller stadion før, kan det være en fordel å bevege seg til området rundt stadion tidlig. Dette gjør at du kan slappe av i tiden før kampen.

Ha et bevisst forhold til hva du tar på deg. Husk at supporterutstyr egner seg best sammen med likesinnede, og havner du blant motstanderens supportere kan du ved maks uflaks havne i ubehagelige situasjoner. Er du eksempelvis usikker på hvor du skal sitte, kan det vært lurt å ta på seg nøytrale klær.

Forbered deg på lengre køer, flere sikkerhetskontroller og kontrollerte bevegelsesmønstre når du er på fotballkamp i utlandet. Alt tar lengre tid, så vær tidlig ute. Kom mett til kampen og bruk toalettet før kampen starter. Ta også med deg gyldig legitimasjon hvis billettene står på navn – her er ofte passet det beste.

Når du har funnet setet ditt er det bare å lene seg tilbake og nyte! Forhåpentligvis sitter du med ditt lags supportere, men gjør du ikke det så er det lurt å være litt nøytral. Har du en sitteplass så kan du oppleve at de rundt deg forventer at du skal sitte, og ikke stå. Føl deg litt frem og se hva de rundt deg gjør.

På vei ut av stadion er det bare å følge strømmen. Supportere har ofte steder de samles etter kamp for å feire en seier, så les deg gjerne opp på dette og bli med på festen.

Les mer om hva vi tilbyr innenfor fotballtur her!

God tur og kos deg med fotballen 😊

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Vindmølle blant mye mennesker og grønne plener
13. oktober 2022

På togreise i Europa: London – Amsterdam – Brussel

Ønsker du å oppleve flere byer på kort tid i Europa? Da kan vi anbefale deg å ta toget istedenfor å fly! Les om Stine sin togreise her.
Picadilly Circus fra gateplan
19. februar 2020

På fotballkamp i England

For mange fotballinteresserte nordmenn er en Premier League kamp i England noe av det største man kan oppleve. Få gode tips her!
London Bridge i London
15. november 2019

Hoteller, severdigheter og restauranter i London

London er en av verdens mest besøke byer, og en storbyfavoritt med god grunn. Englands stolte hovedstad har en rik historie og utallige severdigheter.