Tilbake

Hoteller, severdigheter og restauranter i London

London er en av verdens mest besøke byer, og en storbyfavoritt med god grunn. Englands stolte hovedstad har en rik historie og utallige severdigheter. Et yrende folkeliv og en gjestfri befolkning legger grunnlaget for en flott tur. Her får du noen av våre beste tips til din neste Londontur!

London Bridge i London

Transport i byen

Transportmulighetene er gode i London. Det er enten Heathrow eller Gatwick du lander på når du flyr fra Norge.

På Heathrow har du flere alternativer. Flytoget Heathrow Express er det raskeste alternativet og tar rundt 15 minutter. Heathrow Connect er et rimeligere alternativ, men bruker til gjengjeld 30 – 40 minutter. T-banen tar cirka 35 – 40 minutter, og er det rimeligste alternativet. Hvis du tar Piccadilly-linjen vil den stoppe på mange populære steder på veien.

Du kan også ta en taxi, som kan ta alt fra 30 til 60 minutter avhengig av trafikk. Jeg har selv tatt taxi som har tatt over 1 time. Mine to personlige favoritter er Heathrow Express og t-banen.

Ekspresstoget fra Gatwick tar cirka 30 minutter, og er det raskeste alternativet fra Gatwick. Buss er også et alternativ, men dette tar halvannen time. En taxi fra Gatwick til sentrum vil ta i overkant av en time litt avhengig av trafikk.

Når du først har kommet deg inn til sentrum i London, er byen fin å bevege seg til fots i. Du har også metro, buss og taxi som gode alternativer.

Picadilly Circus fra gateplan
Picadilly Circus

Hoteller i London

Det er mange fine bydeler i London, og det er derfor utallige områder og hoteller du kan bo i. Vi har funnet frem til noen av våre favoritthoteller her:

Radisson Edwardian Mercer Street
Er et fint og stilig hotell rett ved Covent Garden. Det ligger ikke langt unna Piccadilly Circus, så dersom du vil bo sentralt er dette et godt alternativ.

Hotel Cavendish
Et helt greit og rimelig hotell, beliggende mellom Hyde Park og Leicester Square. The Cavendish ligger i eksklusive St. James’s. De rimeligste rommene kan være litt små, så et tips er å gå en eller to romkategorier opp.

The Marylebone Hotel
Dette er et litt finere hotell. Det har en veldig fin beliggenhet med kort gangavstand til Oxford Street og Regent Street. Standardrommene her er ikke alltid like store, så det kan også her være lurt å gå opp en romkategori.

Kimpton Fitzroy London Hotel
Kimpton Fitzroy er et veldig fint hotell. Dette historiske hotellet gjennomgikk også en oppussing i 2018. Hotellet ligger under 2 minutters gange fra Russell Square og har med andre ord en fantastisk beliggenhet.

Lobbyen på hotel Kimpton Fitzroy
Foto: Kimpton Fitzroy London

Severdigheter i London

Det er vanskelig å peke på noen severdigheter i London som du bare «må» se. Det finnes såpass mange ting å gjøre, og det er sjeldent man har tid til å se alt. Jeg har likevel noen forslag til hva du bør få med deg.

London Eye
London Eye er et stort pariserhjul, som har blitt en av byens største turistattraksjoner. Besøker du London Eye får du fantastisk utsikt over hele London. På en dag med fint vær kan du se 40 kilometer i hver retning.

Tower of London
Tower of London er en sagnomsust borg. Dette var tidligere en borg for monarker, men er i senere tid kjent som et fengsel. Borgen ble påbegynt allerede i 1078. Borgen har flere interessante utstillinger, en spennende historie og kronjuvelene til monarken oppbevares her. Tower of London er spennende for både den historieinteresserte, men også de yngre.

Utsikt over Themsen til London Eye
London Eye

Churchill War Rooms
Dette er et kjent museum som var tilholdssted for den britiske regjeringen under andre verdenskrig. Museet gir i dag et innblikk på andre verdenskrig og livet til Winston Churchill. Museet bruker mye audiovisuell teknologi slik at det blir morsomt og spennende for alle besøkende.

Madame Tussauds
Dette er et verdenskjent vokskabinett, og en av byens mest kjente attraksjoner. Her finner du voksfigurer av kjendiser og historiske personer. Det er også flere figurer av kjente film- og tv-karakterer. Madame Tussauds passer for hele familien.

Westminster Abbey
Kirken er den tradisjonelle kroningskirken for landets monarker og deres siste hvilested. Kirken er bygget i en gotisk stil, ble påbegynt i 1045 og innviet i 1065. Westminster Abbey er virkelig verdt et besøk med sin rike historie, og kjøper du billetter online får du både en rimeligere pris og du slipper store deler av køen.

Utsikt til solen gjennom trær i Hyde Park
Hyde Park

Hyde park
Hyde park er en utrolig fin park, som er både livlig og vakker. Det er utrolig deilig å tusle rundt i parken, mens du nyter omgivelsene og ser på alt som skjer rundt deg. Det finnes også flere ting du kan gjøre i parken – både sykling, løping og en tur i robåt. Om vinteren kan du også gå på skøyter her. Parken er verdt et besøk enten du vil ta en kaffe i hyggelige omgivelser eller bare vandre rundt.

Natural History Museum
Dette museet er kjent for sin arkitektur, og er verdenskjent innenfor naturhistorie. Her finner du skjelettet til en 25 meter lang blåhval, en stein som er like gammel som solsystem og en av de mest komplette dinosaurene i Storbritannia. Museet har også flere utstillinger som ofte endres, som er utrolig bra og lærerike. Museet er veldig interessant for både voksne og barn, og det tilbyr en rekke barnevennlige aktiviteter.

Buckingham Palace med masse mennesker utenfor
Buckingham Palace

Buckingham Palace
Buckingham Palace er hovedsete til den britiske monarken, og her får du et godt innblikk i hvordan familien lever. Turen er forholdsvis omfattende og selvguidet. Likevel er det godt organisert og de har en veldig god lydguide. Rommene er vakre, det er mye flott kunst og en fascinerende historie!

Tate Modern
Dette er Storbritannias nasjonale museum for moderne kunst, og museet er en attraksjon i seg selv. Her finner du mange ulike utstillinger, men de har også en permanent kolleksjon som er ordnet etter tema. Her er 60.000 verker i konstant rotasjon. Tate Modern er absolutt verdt et besøk, enten du er interessert i kunst, arkitektur eller bare vil se noe litt annerledes. Museet er gratis for besøkende.

British Museum
British Museum er det største museet i Storbritannia, og er også et av de fineste og eldste du vil komme over. Her finner du utstillinger som dekker den greske antikken, det gamle Egypt og Romerriket. Museet har også flere kjente og interessante gjenstander, eksempelvis Rosetta-steinen. Rosetta-steinen gjorde at man klarte å tyde hieroglyfer.

Afternoon tea i London
Afternoon Tea

Fish and Chips eller Afternoon tea?

London er en av verdens beste byer om du er på jakt etter utsøkte restaurantopplevelser. Her finner du et fantastisk bredt og spennende utvalg av restauranter, og kjøkken fra alle verdens hjørner. Det vanskeligste med et opphold i London, er for meg å velge restauranter. Først må du velge kjøkken, så må du velge lokasjon, og så må du velge restaurant. For å gjøre det litt enklere, presenterer jeg her noen av våre restaurantfavoritter:

Novikov – er faktisk to restauranter. En italiansk og en asiatisk. Jeg har bare vært på den asiatiske, men dette var en god matopplevelse. Det er god stemning, høyt under taket og et godt kjøkken. Maten er i hovedsak asian fusion. Restauranten ligger i Mayfair.

Daphne’s – er en moderne italiensk restaurant. Den er uformell og har veldig hyggelige lokaler. Maten er god. De har mange gode italienske spesialiteter, men også noen litt mindre tradisjonelle retter med en vri. Det er et flott sted for en hyggelig lunch. Restauranten ligger i Chelsea

Berners Tavern – Tar utgangspunkt i det britiske kjøkken. Det har en moderne tolkning av det britiske kjøkken, og noen veldig stilige lokaler. Berners Tavern ligger i Fitzrovia.

Noura – Er en bra og uformell Libanesisk restaurant. Jeg har besøkt både Noura i Mayfair og Belgravia. Synes begge restaurantene hadde utrolig god mat i behagelige omgivelser, men jeg foretrekker nok restauranten i Mayfair.

Interiør på Zuma restaurant
Foto: Zuma restaurant

Zuma – På mange måter en av mine lunsjfavoritter i London. Dette er en japansk restaurant med gode råvarer og en spennende meny. Det er en god stemning her, og de har også en innholdsrik vinliste. På Zuma er de ofte behjelpelige med å sette sammen en meny for hele selskapet slik at man kan sitte og dele de mange spennende rettene. Restauranten ligger i Knightsbridge.

Coya – Dette er en peruansk restaurant i Mayfair. Her er kjøkken basert på det peruanske med en del innflytelse fra det japanske, spanske og kinesiske kjøkken. Dette er på mange måter en spennende restaurant. Coya ligger i Mayfair.

The Barbary – Tar utgangspunkt i det nord-afrikanske kjøkken. Her finner du mye spennende med mat inspirert av midtøsten. Restauranten ligger i Covent Garden.

Nobu –er en kjent restaurant som finnes flere steder i verden. Dette er en innovativ japansk restaurant. Du har et utsøkt japansk kjøkken med spennende tvister. Nobu ligger blant annet i Mayfair.

Bento Box på Engawa
Engawa

Engawa – En tradisjonell japansk restaurant. Utrolig god sushi, og du kan også bestille forskjellige bokser med mange forskjellige retter. De har ofte temaer på restauranten, og har i høst blant annet hatt mye Kobe tilgjengelig. Restauranten ligger i Soho.

The Botanist – Er basert på det europeiske kjøkken. The Botanist bruker hovedsakelig kortreiste og bærekraftige leverandører. Kjøkkenet her har alt fra en burger til en utsøkt pasta. The Botanist har noe for alle og enhver. The Botanist ligger i Chelsea.

Circolo Popolare – Er et livlig italiensk trattoria. Kjøkkenet er inspirert av det sicilianske kjøkken. Dette er en litt annerledes italiensk restaurant hvor de også har mange spennende tvister. Restauranten ligger i Fitzrovia

Hutong Shard – Tar utgangspunkt i det kinesiske kjøkken. Her har du et spennende og variert kjøkken. Her finner du flere kinesiske favoritter som dumplinger og flere typer Dim Sum. Hutong ligger i 33 etasje på The Shard.

Bilde av The Shard
The Shard London

Sushi Samba – Har et spennende kjøkken som strekker seg fra Japan til Sør-Amerika. Her får du utsøkt mat som du enkelt kan dele med resten av reisefølget. Sushi Samba er blant annet lokalisert i Heron Tower som har en fantastisk utsikt over byen.

Aqua Shard – Har fokus på å gjøre det britiske kjøkken innovativt. Her finner du utsøkt mat med en fantastisk utsikt. Aqua ligger i 31 etasje på The Shard som ligger rett ved London Bridge.

Shochu lounge – Er en japansk restaurant. Her finner du både sushi og utsøkt mat fra Robata grillen. Shochu er en uformell restaurant, hvor du får like god drikke som mat! Shochu ligger også i Fitzrovia.

Bubbledogs – Er du litt lei av de tradisjonelle restaurantene? Da kan du vurdere å ta en tur på Bubbledogs. Her får du utsøkte pølser med en annerledes tvist. Her har de også et fantastisk utvalg av Champagne. Denne morsomme restauranten ligger i Fitzrovia.

Skyline over London

Noen siste tips før du drar til London:

Bo sentralt i London – Du kan se flere severdigheter på kortere tid, samtidig som du er i trygge omgivelser.

Du kan ikke se alt – Hvis du skal kombinere oppholdet med shopping og god mat, rekker du ikke innom alle severdighetene på en helg. Finn derfor ut hva du helst vil se!

Bestill billetter online – Hvis du skal se mest mulig vil jeg anbefale deg at du booker billetter online. Dette vil spare deg for tid og gjøre reisen billigere.

Beveg deg til fots – Hvis du velger å bevege deg til fots i London vil du få sett store deler av byen. Både av severdigheter og andre ting.

Book bord tidlig – London er en stor by. På mange av restaurantene er du nødt til å booke et bord for å være sikker på at du får spise der.

Husk adapter – Det er ikke samme stikkontakter som hjemme i Norge. Kjøp med deg adapter hjemmefra eller på flyplassen. Du kan ofte låne et på hoteller også.

Fotballkamp – London er tilholdssted for flere Premier League lag. Hvis du har tid og lyst kan er dette verdt et besøk!

Shopping – London er perfekt for shopping. Sjekk ut Harrods, Oxford Street, New Bond Street, Regent Street og Camden Market.

Er du klar for en reise til London?

Ta kontakt med våre reiseeksperter, så hjelper vi deg med både fly, overnatting og restauranter.

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Vindmølle blant mye mennesker og grønne plener
13. oktober 2022

På togreise i Europa: London – Amsterdam – Brussel

Ønsker du å oppleve flere byer på kort tid i Europa? Da kan vi anbefale deg å ta toget istedenfor å fly! Les om Stine sin togreise her.
Fotballfans i røde jakker snakker sammen. Foto.
29. august 2022

Dette må du tenke på før fotballturen

Skal du på fotballtur? Kunne du tenke deg å se Premier League? En fotballtur kan enkelt bli et minne for livet, men det krever god planlegging
Picadilly Circus fra gateplan
19. februar 2020

På fotballkamp i England

For mange fotballinteresserte nordmenn er en Premier League kamp i England noe av det største man kan oppleve. Få gode tips her!