Tilbake

Drømmen om det magiske nordlyset

Når vi snakker om pyramidene i Egypt eller den kinesiske mur vet vi at disse står på listen over verdens topp ti reisemål. Hvordan kan det da ha seg at nordlyset og ønsket om å se dette har passert disse kjente reisemålene?

Nordlys

Tenk deg å sitte i en slede i et hundespann i urørt natur langt ute i villmarken og nyte stillheten i et vinterrike som vi bare kan drømme om. Her får du guiding i verdensklasse om lokale kulturer og fenomenet rundt nordlyset. Bålet knitrer og den unike atmosfæren virker helt uvirkelig. Det grønne lyset farer over himmelen som store flammer og du skjønner ikke helt hva du er vitne til.

Når vi snakker om pyramidene i Egypt eller den kinesiske mur vet vi at disse på listen over verdens topp ti reisemål. Hvordan kan det da ha seg at nordlyset og ønsket om å se dette har passert disse kjente reisemålene? Det er helt klart noe magisk med dette nordlyset, og det er et fantastisk syn der man ser lyset bare danse over himmelen en kald og klar kveld. Jordens magnetiske polpunkt ligger ved ca. 69 grader nord, altså midt i Troms og nærmere sagt Tromsø.

Nordlys

Tromsø – Nordlysets hovedstad

Tromsø har virkelig blitt satt på kartet gjennom nordlysturismen og er et fantastisk utgangspunkt for å få sett dette magiske lyset. Det at det er enkelt å komme seg til Tromsø gjør ikke noe, og det er ofte god tilgjengelighet hit. Tromsø har også en høy standard på sine hoteller, og er du tidlig ute kan du få en god pris.

Tromsø er full av gode hoteller og vi kan anbefale både Clarion Hotel The Edge og Scandic Ishavshotell som ypperlige fullservice hoteller. Mens de som er mer opptatt av budsjett får mye for pengene på Comfort hotel Xpress Tromsø eller Smart Hotel Tromsø.

Tips til steder å besøke i Tromsø

Når du først er i Tromsø er en tur innom den berømte Mack-kjelleren eller Emmas Drømmekjøkken for kanskje verdens beste fiskegrateng er et must. Byen har to matmarkeder som byr på det beste av hva Nord-Norge har å by på, og her kan du virkelig drømme deg bort for her kryr det av delikatesser!

Tips: Perioden januar-februar er som regel veldig hektiske måneder og prisene derav ofte høye. Men med litt planlegging for november og tidlig desember eller i mars-april så kan man finne veldig gode priser på overnatting.