Tilbake

Finn ro og balanse på Bali, Indonesia

Er du på jakt etter ro og balanse, så er Bali reisemålet du bør se mot. En av våre tidligere ansatte har nylig vært på reise til Bali, og i dette gjesteblogger-innlegget kan du plukke med deg gode tips, dersom du vurderer en reise hit!

Mitt navn er Evy Ann og jeg er tidligere ferieekspert på Berg-Hansen sitt kontor i Kristiansand. Jeg har vært på tur til Bali, og vil gjerne dele noen erfaringer og tips med deg.

De tre viktigste gudene i hinduismen er Brahma som skapte verden, Vishnu som opprettholder verden, og Shiva som ødelegger den. Balineserne lever etter filosofien «Tri Hata Karana», som er harmoni med Gud, harmoni mellom mennesker og harmoni med naturen. Over hele øya ser du ofringer, og det er alltid en seremoni eller feiring.

Det er helt fantastisk å oppleve denne harmonien, og er du åpen for det er det mye man kan lære av denne spennende kulturen.

Bali har alltid vært et populært reisemål for unge mennesker, surfere og studenter fra hele verden, og levemåten tiltrekker seg i tillegg yogaelskere og bohemer. De vakre hotellene i den grønne naturen er også helt perfekt for par og bryllupsreiser.

Her finner du fremdeles steder som kan oppleves som uberørte, men også områder som er preget av mye turisme. Det er derfor viktig at du setter deg inn i de ulike reisemålene her, slik at du får den ferieopplevelsen akkurat DU ønsker deg.

Jeg anbefaler noen netter på den nydelige øya, Nusa Penida, for å rekke over de mange spektakulære Instagram-utsiktspunktene her. Gili Trawangan og Nusa Lembongan er mer fredelige øyer med sol og badeliv, enkelt tilgjengelig med ferge. Gili Air er det perfekte valget for en bryllupsreise i rolige og romantiske omgivelser.

Ubud inne i landet med sine templer, risterrasser og utflukter er verdt noen dager. Her finner du mange fine yogasteder, hvor du kan jobbe med harmonien og din indre balanse.

Uluwatu er også verdt et besøk, med sitt store tempel og balinesiske ilddans i solnedgangen. Likeså er grottene og strendene rundt. Her er det også utmerkede områder for den som vil snorkle og dykke, og bølgene her er verdenskjente for sin gode surf.

På Bali er det lett å finne roen. Folkene er hyggelige, harmoniske, og tar livet med ro – selv om ankomsten til Denpasar med køer, immigrasjon og taxisjåfører kan være en prøvelse.

Tips: Bestill gjerne transport og hoteller på forhånd, så blir oppholdet mer komfortabelt.

Veksle gjerne til de millionene du trenger i indonesiske rupies andre steder enn på flyplassen. Det kan også være greit å vite at de har venstrekjøring, smale veier og mye trafikk, så min anbefaling er å ta taxi eller leie en sjåfør. Det er både enkelt, komfortabelt og rimelig.

Frokosten på Bali er fantastisk. Den er rimelig, og med nydelige smoothies og frukter. Denne kan med fordel inntas på en av de mange restaurantene her, istedenfor på hotellene. Maten generelt er godt krydret og minner litt om det indiske kjøkken. Gledelig er det at du får mye god og variert vegetarmat!

Prisnivået er fremdeles lavt på denne kanten av verden. Importerte varer er dog dyre, og det gjelder selvfølgelig også vin og drinker. Men ikke fall for fristelsen for å teste den lokale spriten – den er ikke spesielt god 😉

Reis gjerne utenfor regnsesongen, det vil si i perioden mellom mars og oktober. Men en og annen regnskur må du uansett regne med. Regnskuren kommer gjerne brått på, og gir seg like brått. I varmt vær er det egentlig ganske deilig og forfriskende med litt regn.

Og du, husk å pakk med deg et godt myggmiddel og solfaktor 50.

Tips: Se opp for apekattene som rusler rundt! De er ikke like søte som de utgir seg for å være, og stjeler alt fra mobiler og briller til mat.

Ta kontakt med våre dyktige reiserådgivere, for en skreddersydd reise til vakre Bali!

Riktig god tur 😃

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Risbønder på Bali
21. februar 2020

Bali – Island of the Gods

Drømmer du om å besøke Bali? Den rike og fargerike kulturen, de kritthvite sandstrendene, og den eksotiske naturen får hjertet vårt til å banke litt ekstra.
Gatekunst i George Town
20. desember 2019

Penang – den harmoniske smeltedigelen i øst

Penang er så mye! Her har du vakre strender, tonnevis med kultur og historie, tropisk regnskog, et myldrende storbyliv, og et spennende dyreliv.
Solsenger ved bassenget på Four Seasons, Langkawi
19. desember 2019

Langkawi – den lille øya med det store hjertet

Langkawi i Malaysia er et lite paradis på jord. Nydelige strender, eksotisk regnskog og en varm og avslappet atmosfære er det som møter deg.