Tilbake

Velg neste reisemål ut fra interessene dine

Er du litt usikker på hvor du skal reise neste gang? For å gjøre det enklere for deg har vi satt opp noen forslag til hvor du kan dra på en aktiv ferie, ut i fra dine interesser. Er du for eksempel interessert i kunst eller mat så vet vi hvor du burde reise!

Eiffeltårnet i Paris
Paris

Mat

Er du glad i mat, men usikker på hvor den neste turen skal gå? Her får du våre forslag til hvor turen kan gå hvis du er en foodie!

Paris – Paris må være en av verdens beste byer for de som er interesserte i mat. Her finner du utsøkte bakerier med gode croissanter til noen av verdens beste restauranter med utallige Michelin stjerner. I Paris kryr det av gode restauranter og spørsmålet er egentlig bare hva du vil spise. Det er selvfølgelig det franske kjøkken som er i fokus, men her finner du god mat fra alle verdens hjørner.

København – København har i de senere årene seilt opp som Nord-Europas sin mathovedstad. Med spennende og innovative restauranter som Alchemist, Noma, Geranium og 108 har København virkelig satt nordiske restauranter på kartet. I København kan du også nyte utsøkte smørrebrød og pølser sammen med de lokale om det frister mer.

Alle neonskiltene i Tokyo
Tokyo

San Sebastián – San Sebastián blir ofte omtalt som verdens mathovedstad. San Sebastián er den byen i verden med høyest tetthet av Michelin stjerner per kvadratmeter. Du finner også noen av verdens beste matmarkeder her. Om det frister med en litt uformell setting kan du dra på en av de mange Pintxos-barene i byen. I San Sebastian får du servert utsøkt og fersk sjømat fra Biscayabukten.

Lyon – Regnes av mange som mathovedstaden i Frankrike. Lyon er kjent for tradisjonell og eksklusiv fransk mat, men det finnes mange godt skjulte matopplevelser her. Lyon har et spennende matmarked som er fylt med lokale spesialiteter som du absolutt burde smake på. Lyon er et flott reisemål for den som vil kombinere tradisjonell fransk mat med utsøkt fusion.

Tokyo – Tokyo er kjent for sitt store kulinariske mangfold. Likevel foretrekker de fleste besøkende å holde seg til det  japanske kjøkken. I Tokyo har du også muligheten til å smake på mange av de unike råvarene som finnes i det japanske kjøkken. En annen fordel er at du finner måltider i enhver prisklasse. Fra fantastiske Michelin-restauranter til spennende matmarkeder, Tokyo har uansett noe for den matinteresserte.

Luftballong over vinranker
Luftballong over vinranker

Vin

Napa Valley – Ønsker du å kombinere USA ferien med vinsmaking og vakre omgivelser? Da burde du ta deg en tur til Napa Valley. Her finner du alt fra utsøkt Cabernet Sauvignon til en god Chardonnay. Du kan dra på flere vinsmakinger i løpet av en dag, og om du er heldig kombinerer du vinsmakingen med et godt måltid.

Dourodalen – Dourodalen er kjent for sine vakre omgivelser. Her har de laget vin siden romertiden. Dourodalen er hovedsakelig kjent for sin portvin, men lager også gode rødviner. Hvis du vil kombinere god vin med vakker natur er kanskje Dourodalen stedet for deg! PS: Vil du sove i vintønner? Sjekk ut Quinta da Pacheca

Vakker utsikt over vinranker i Piemonte
Piemonte

Burgund – Er kjent for god rød – og hvitvin. Burgund er kanskje den mest kjente vinregionen i verden. Her finner du fantastisk Pinot Noir og Chardonnay. Burgund er utrolig vakkert, og har en rik historie. Om du vil kan du se vinrankene til Romanée-Conti som er en av verdens dyreste viner. Det er dessverre ikke mulig å få til en vinsmaking her, og på generell basis er det viktig å gjøre undersøkelser for å få til en vinsmaking.

La Rioja – Er Spanias mest kjente vinregion. Regionen er hovedsakelig kjent for sin gode rødvin. Rioja er kanskje ikke like kjent som franske burgundere, men det er mye god vin her. Druen som benyttes i La Rioja er en drue med spansk opphav, så de lokale er spesielt stolte av vinen sin. Det finnes mange flotte vingårder som fortjener et besøk her, og et vinmuseum om du er spesielt interessert i vin.

Piemonte – Her finner du en spennende og god vinregion. Her finner du både god hvit – og rødvin. Regionen er kjent for sine Barolo og Barbaresco viner. Regionen har også kjente hvitviner som er litt utradisjonelle i en italiensk kontekst. Piemonte er utrolig vakkert, og det er ofte færre turister her enn det er i Toscana.

Sitat på veggen i Tate Modern
Tate Modern

Kunst

For den kunstinteresserte finnes det mange spennende reisemål. Likevel har vi valgt ut noen byer vi tror du vil kose seg i om du drar på ferie for å oppleve mest mulig kunst!

London – Ikke overraskende har London et bredt utvalg av fantastisk kunst. Her har du blant annet Tate Modern som er et av verdens mest kjente kunstmuseer. Dette er Storbritannias nasjonale museum for kunst. Du finner også National Gallery i London som har verker fra år 1200 – 1900. Du kan også ta deg en tur innom auksjonshusene i Mayfair.

Bilbao – Har sitt helt eget kunstdistrikt som forsøker å bringe kunsten nærmere befolkningen og promotere visuell kunst. Bilbao er kanskje mest kjent for Guggenheim museet i kunstdistriktet. Her finner du flere utendørsskulpturer av kjente kunstnere som Dalí og Koons. Bilbao har også et fine art museum som viser frem spansk, baskisk og europeisk kunst fra middelalderen til i dag.

Mennesker på MET museet i New York
MET i New York

Firenze – Renessansen sitt fødested. Dette har i ettertid gjort at Firenze er en by med mye fantastisk kunst. Besøk Galleria dell’ Accademia di Firenze som huser den verdenskjente skulpturen av David. Denne er laget av ingen ringere enn Michelangelo. Et besøk til Uffizi galleriet er absolutt verdt det hvis du vil se verker av renessansens fremste kunstnere som Da Vinci, Giotto og Michelangelo.

New York – Har en utrolig stor og variert kunstscene. Det mest kjente kunstmuseet i New York er Metropolitan Museum of Art. Her finner du alt fra gamle artefakter til moderne kunst. MET har også noen av verdens mest kjente kunstverker. I New York finner du også et Guggenheim-museum. Museet har kjente malerier av kunstnere som Picasso, Klee og Miró. Museet er på mange måter et kunstverk i seg selv.

Brandenburger Tor i Berlin
Brandenburger Tor i Berlin

Historie

Alle byer har en form for historie i seg, men vi har valgt ut noen byer hvor det aldri tar slutt! I disse byene kan du alltid lære mer om historie!

Roma – Historien til byen strekker seg over tre årtusener. «Den evige stad» har med andre ord mye historie i sjelen sin. Her finner du Pantheon, Peterskirken, Circus Maximus og Colosseum. Som fødestedet til en av verdens mest innflytelsesrike sivilisasjoner vil du aldri stoppe å lære i Roma.

Berlin – Kjent for sin rolle i den moderne historie. Berlin har vært midtpunktet for den kalde krigen og andre verdenskrig. I Berlin er det blant annet verdt å besøke holocaust-monumentet, Checkpoint Charlie og restene av Berlinmuren. Det er gode museer i Berlin og mange av gatene forteller en egen historie.

Petra i dagslys
Petra, Jordan

Athen – Var et av hovedsetene for den greske antikken. Athen er kjent for Akropolis som troner vakkert over byen. Her finner du utallige spor fra den greske antikken. På Akropolis finner du også det kjente tempelet Parthenon. Du har også Odeon til Herodes Atticus som er et friluftsteater som ble bygget for nesten 2000 år siden. I Athen finner du historier og severdigheter over hele byen.

Petra – Er i dag blitt en kjent og unik destinasjon for historieinteresserte. Petra er for mange kjent som rosebyen. Petra er hugget inn i fjellet, og ser ikke ut til å ha forandret seg stort over 2000 år. Petra er i dag fortsatt ikke ferdig utforsket, og i 2003 ble det funnet flere ukjente gravkamre. Utforsk Petra til fots og gjerne over flere dager!

Chichen Itza – Var en av de største byene i Mesoamerika. Chichen Itza er virkelig en destinasjon for den som liker historie da du får et godt innblikk i Mayaenes kultur og historie. Du kan i dag se godt bevarte ruiner av pyramider, gravkamre og templer. Du kan også få et innblikk i Mayaenes ballspill gjennom de 13 forskjellige banene du finner her. Banene er et utrolig syn.

Old Trafford
Old Trafford, Manchester

Fotball

Hvis du er interessert i fotball finnes det flere steder du burde dra for å se kamp. Vi har valgt ut noen få destinasjoner her som vil underholde den fotballinteresserte!

Manchester – Er absolutt verdt et besøk om du er interessert i fotball. Her finner du to av verdens beste og mest populære fotballag. Et besøk på både Old Trafford og Etihad Stadium er verdt det for den fotballinteresserte. Om du er heldig kan på kamp på Old Trafford i helgen og Etihad i midtuken.

Barcelona – Her finner du også to fotballag. Likevel er det hovedsakelig Barcelona og Camp Nou som er det vi nordmenn trekkes mot. Barcelona er et av verdens beste fotballag. På Camp Nou har du også en av de beste atmosfærene på kamp i Spania, og samtidig som du befinner deg i en av Spanias fineste byer.

Glasgow – Er en av de bedre byene for å se fotball i Europa. Her finner du et av de største derbyene i Europa. Celtic og Rangers er to tradisjonsrike klubber som sammen utgjør «Old Firm». Klubbene har en lang historie, og de har ofte byttet på hvem som har vært best i byen. Stemningen på derbyet er helt fantastisk.

Det finnes flere andre spennende destinasjoner for fotball. Hvis du virkelig vil oppleve fotball på godt og vondt kan du ta en tur til Brasil eller Argentina. Om du vil holde deg i Europa er det en fantastisk stemning på fotballkamp i Dortmund også.

Mann bærende på instrument i Havanna
Havanna, Cuba

Musikk

Hvis du er på jakt etter byer hvor du kan oppleve og lytte til musikk har vi noen gode forslag til deg!

Liverpool – Byen som er opphavet til den moderne poppen. Hjemstedet til selveste Beatles, og du finner fortsatt spor av de overalt i byen. Om dette ikke er nok så har Liverpool en levende musikkscene hvor det både er plass til store og mindre artister.

Havanna – Er kjent for sitt yrende kulturliv. Her kan du oppleve både dans og musikk på gaten. Musikken i byen er variert og bærer preg av mange forskjellige epoker. Du kan også ta organiserte turer som tar deg med gjennom Havanna og dens musikk.

Gatemusikanter i New Orleans
New Orleans

New Orleans – Hvis du liker jazz er New Orleans byen for deg. Dette regnes som hjemstedet til jazzen. Det var her Louis Armstrong ble født. Hopp på Natches Dinner Jazz Cruise hvor du kan ta en rundtur på Mississippi samtidig som du hører på live jazz, før du tar turen til Royal Street. Her finnes det flust av barer for den musikkinteresserte, men også flere gatemusikanter som spiller tradisjonell jazz på et høyt nivå!

Wien – Defineres som opphavet til klassisk musikk. Stedet Mozart kalte sitt hjem og komponerte de fleste av sine verker. I Wien kan du også oppleve Wiener Philharmoniker. Dette er et av verdens meste kjente orkestre. Om du har flaks kan du også oppleve orkesteret utendørs foran Schönbrunn-palasset. Du kan også besøke operaen eller dra på en festival!

Memphis – Regnes av mange som fødestedet for rock og blues. Memphis er kjent som byen hvor mange kjente artister spilte inn sin musikk. Du kan ta turen innom Sun Studio hvor Elvis og Johnny Cash spilte inn musikken sin. Hvis du vandrer nedover Beale Street får du oppleve blues på nært hold. I Memphis kan du også besøke Graceland hvor Elvis Presley bodde. Du kan også ta turen innom Sun Studio hvor Elvis og Johnny Cash spilte inn musikken sin.

Den blå moske i Istanbul
Den Blå Mosket, Istanbul

Arkitektur

Når det kommer til arkitektur har vi valgt noen klassikere og noen litt ukjente destinasjoner for de som vil spesielle og vakre byggverk!

Istanbul – Byen hvor øst møtte vest. Her finner du arkitektur som er preget av både gresk, romersk, bysantinsk og ottomansk arkitektur. Dette blir til sammen en smeltedigel i arkitektur. Her finner du fantastisk palasser, monumenter og moskeer. For å toppe det hele har du kanskje en av verdens mest kjente kirker i Istanbul, Hagia Sofia.

Dubai – er kanskje en ikke mest kjent for sin arkitektur, men den har virkelig et særpreg. Her finner du blant annet verdens høyeste bygning Burj Khalifa. Du har roterende bygninger, undervannsrestauranter og en halvøy som du kan se fra verdensrommet. Dubai er annerledes og spektakulært!

Gardens by the Bay
Singapore

Singapore – er for mange kjent som hypermoderne. Singapore har grunnet sin størrelse alltid tenkt innovativt. Målet for byen har vært å gjøre den om til en hage. Etter investeringer på 9 mrd. kroner har de skapt Gardens by the Bay. Dette er hager som blant annet har supertrær som samler regnvann, skaper ventilasjon og generer solenergi. Bærekraftig og fremtidsrettet arkitektur preger Singapore.

Miami – Dette fremstår for mange som et litt ukonvensjonelt valg. Likevel er Miami kjent for sin art deco-stil som du finner på South Beach. I Miami Beach sitt historiske distrikt finner du en av de største samlingene av Art-Deco arkitektur i verden. Tar du turen til Ocean Drive og Collins Avenue får du virkelig sett noen av byggene som skiller seg ut.

Strand på Oahu med vakker natur i bakgrunnen
Oahu, Hawaii

Natur

Frister det med en fartsfylt ferie hvor du opplever mye i fine omgivelser? Da burde du ta en titt på våre anbefalinger for den naturinteresserte!

Vancouver – er en fantastisk vakker by i nydelige omgivelser. Vancouver ligger i Britisk Columbia som er kjent for sin rå natur og sitt rike dyreliv. Her kan du dra på hvalsafari, padle kajakk utenfor Vancouver Island eller så kan du dra til Whistler hvor du kan vandre i uberørt villmark. I Vancouver har du med andre ord alle muligheter!

Hawaii – er verdt et besøk av flere grunner. Her finner du først og fremst spektakulær natur! Det er stor forskjell på både landskap og natur på de forskjellige øyene. På Big Island vandrer du i sort sand og landskap preget av vulkansk aktivitet, på Oahu finner du høye fjell og fantastiske bukter mens du på Maui føler at du er i en jungel. Her er det tett vegetasjon og mange vakre fossefall. Uansett hvilken øy du drar til vil du ha mange naturopplevelser i vente.

Fossefall på Island
Seljalandsfoss på Island

Norge – har en fantastisk og unik natur. Enten du vil utforske Lofoten, vandre i fjellene i Jotunheimen eller dra til skjærgården i sør har Norge noe for enhver. Du kan dykke, dra på havørnsafari eller sole deg i den vakre skjærgården. Du trenger ikke å reise langt for å få vakre naturopplevelser.

Island – Landskapet her er helt unikt. Her finner du vulkaner, fossefall, krater og varme kilder. Du kan besøke den blå lagune hvor du nærmest er på et utespa. Skogafoss er det et helt fantastisk og rått fossefall som virkelig kan ta pusten fra deg. Island er formet av vulkansk aktivitet, men landskapet er fortsatt utrolig grønt som følge av beliggenheten. Om det frister kan du også ta deg en tur på isbreen!

Utsikt over Lake Tekapo New Zealand
Lake Tekapo på New Zealand

New Zealand – har kanskje den mest diverse naturen på kloden. Her finner du fjelldekte topper og vakre fjorder. På New Zealand er det gode muligheter for en fantastisk sykkelferie eller rafting i nydelige omgivelser. På New Zealand har du muligheten til å være på strandferie i det ene sekundet før du går på snødekte topper i det andre. Det finnes også flere aktive vulkaner du kan besøke på trygg avstand. New Zealand er absolutt verdt et besøk om du vil oppleve en røff og unik natur!

Kontakt oss

Forhåpentligvis klarer du å velge en destinasjon basert på dine interesser fra nå av. Ta kontakt med våre reiseeksperter, så hjelper vi deg med både fly og overnatting.