Tilbake

Hvitkledde fjell og kilometerlange alpinbakker i Andermatt

Halvannen times kjøring fra flyplassen i Zurich finner du vinterparadiset Andermatt. En liten sveitsisk landsby som ligger 1.447 meter over havet i Urserendale, omgitt av navngitte fjelltopper. Selv med få dager til rådighet er det fullt mulig å innfri alle dine drømmer om den perfekte vinterhelgen – med et betydelig utslag på lykkeskalaen!

Veien til Andermatt er enkel. Du flyr til Zürich og tar enten ut en leiebil eller setter deg på toget videre opp mot fjellene. Det går tog hele veien, men for korte turer er nok leiebil det smarteste. Frister det mest å nyte utsikten fra baksetet og slappe helt av, er det også mulig å få noen til å kjøre deg.

Skiopplevelser for hele familien

Skianlegget i Andermatt henger sammen med et tilstøtende anlegg i Sedrun og utgjør et av de største og mest attraktive skistedene i Sveits. «Turen» over fjellene gir flotte skiopplevelser for både nybegynnere og toppløpere, – i og utenfor løypene. Bakkene er både varierte og velpreparerte, heisene moderne og effektive og lunsjestedene mange. Afterski-tilbudet burde også møte forventningen og kravet til de fleste.

Hvor bør jeg bo i Andermatt?

Radisson Blu Hotel Reussen er et helt nytt hotell, åpnet i 2019, og er det perfekte stedet å tilbringe tiden mellom skiturene i Andermatt. Stilig design, hyggelig service og god mat er på plass. Et ettermiddagsbesøk i SPA-avdelingen og det tilhørende bassenget – med panoramavinduer mot fjellene du tidligere på dagen kjørte ned – gir en god følelse for kropp og sjel.

Hotellet ligger 5 minutter unna gondolen, målt i gangfart med slalåmstøvler fra skiskapet i hotellets kjeller. Det er smart å bestille heiskort på forhånd. Du får kortene utlevert ved innsjekk, og jeg skal love at det gir en energiboost å gå forbi den milelange køen av skiturister som ikke har gjort det samme. Pass bare på at du forhåndsbestiller heiskort til alle dagene du skal stå på ski.

Variert restauranttilbud

På en kort skiferie er det både enkelt og komfortabelt å spise middagen på hotellet. Hotellets tilbud om halvpensjon er godt, og a la carte-menyen har flere valgmuligheter. Men ønsker du unike matopplevelser finnes det både en japansk gourmetrestaurant på 2.300 meters høyde og muligheter for fondue-servering i din private gondol på kveldstid.

Effektiv reisetid gir maksimalt utbytte av skiferien

Med ettermiddagsfly og forhåndsbestilt leiebil rekker du en full arbeidsdag før du kan legge deg i rimelig tid i de sveitsiske alper, klar for en tidlig start på ski dagen etter. Utreise torsdag ettermiddag, fri fredag og retur søndag gir deg med andre ord to fulle dager på ski. Returflyet søndag gir både tid til en rolig frokost og muligheten til å svinge av fra motorveien for noen unike alpeopplevelser og utkikkspunkter på vei til flyplassen. Likevel er du hjemme til Dagsrevyen, gitt at du bor i nærheten av Oslo.

Men; dette er ikke en budsjetthelg. Sveits er over gjennomsnittet dyrt, og en helg i Andermatt er det samme. Men hvis du er villig til å investere litt får du også en minnerik og flott opplevelse i retur.

Drømmer du om en eventyrlig reise til Andermatt?

Ta kontakt med våre ferieeksperter, så hjelper vi deg med å skreddersy drømmereisen.