Tilbake

Hit reiser vi i 2019

Vi har sett på hvilke steder som er populære akkurat nå. Finn frem kaffekoppen og sett deg ned og drøm litt. Kanskje kommer du et steg nærmere din neste reise?

Gamlebyen i Gdansk, Polen
Gdansk, Polen

Nordmenn elsker å reise. Her er de tre trendene vi ser står sterkt akkurat nå:

  1. Vi er opptatt av opplevelser. Matopplevelser. Tid med familien. Tur i fjellet.
  2. Vi reiser gjerne på litt færre antall reiser, men heller bruker mer penger på selve reisen. Flere bruker penger på å sitte komfortabelt i økonomi pluss eller unner seg businessklasse enn før. Og flere ønsker spesialsydd reise og gjerne eksotisk.
  3. Vi er opptatt av bærekraft. Flere og flere har fått øynene opp for norsk natur, opplevelser, kortreist mat, togreiser.

Hit reiser storbyelskerne

København, London og New York er våre bestselgere. De går aldri av moten. I tillegg er Polen fortsatt hot, ettersom det er kort reisevei og du får mye for pengene.

Hit reiser vi året rundt, enten det er i anledning utdrikningslag, blåtur, julebord , kjærestetur (uten barn, skaff barnevakt), partur osv. Storbytur er den perfekte anledningen til å samle gode venner for en helg med moro, shopping, og god mat og drikke. Storbytur har også blitt en veldig populær bursdagsgave, også i 10-årsdag til barna.

Dubrovnik i Kroatia
Dubrovnik, Kroatia

Populære destinasjoner for (stor)familien

I en ellers hektisk hverdag er det flere og flere som bruker feriene til å fokusere på opplevelser sammen. Det er ikke uvanlig at besteforeldre, barn og barnebarn velger å feire bursdager eller bare feriere sammen – da setter de snuten mot Middelhavet. Kroatia, Albania og Montenegro er populære reisemål. Kvalitetstid i feriehus fremfor hotell er en trend, så familien kan grille sammen og leke i svømmebassenget. Pula-området i Kroatia er mindre turistifisert enn Split og Dubrovnik. Saranda i Albania er veldig populært. Store feriehus bør bestilles lang tid i forveien, så her gjelder det å være tidlig ute. Montenegro og særlig Budva er også blitt mer etterspurt, med både sjø, fjell og deilige temperaturer.

I tillegg reiser mange barnefamilier til Portugal. Her er bading og matopplevelser ofte i fokus. Dette er en nydelig og billig destinasjon hvor du får mye for pengene. Flere kombinerer også Porto med Nord-Spania.

Vi er også at Tyrkia – både Istanbul, Antalya og Alanya er på vei tilbake.

Utsikt over Bergen
Bergen, Norge

Ja til Norgesferie

Takket være den varme sommeren i fjor, er vakre Sørlandet inkludert en visitt til Dyreparken og badeland, Svalbard, Norge på langs med Hurtigruten, fjelltur i Rondane, togtur til Stavanger eller Bergen, storbytur til urbane Oslo – alle hottere enn noen gang. Det finnes uendelig med muligheter i vårt eget land, og mange planlegger å se mer av Norge i 2019.

Cruise – mer populært enn noen gang

Det finnes mange ulike alternativer. Noen foretrekker Middelhavet, andre Karibien – gjerne med en rundreise i Florida. Er det en ting som er sikkert, er det at vi selger cruise som aldri før. Det er en enorm etterspørsel og mange bestiller for 2020 og 2021 allerede nå.

Cruise i Santorini med MSC Musica
Cruise i Middelhavet. Foto: MSC

Hit reiser de eventyrlystne

Øyene i det Indiske hav, Maldivene, Mauritius og Seychellene, er veldig populære til tross for at det koster en del å reise dit. Det er særlig populært for kjærestetur, bryllupsreise, mamma/pappaperm-tur og barnefamilier.

En kombinasjon av safari i Kenya og strandlivet i Tanzania er populært. Dette passer både for store og små oppdagere!

Sol & bad i Sri Lanka er etterspurt mye. Sri Lanka har dessuten mye spennende historie og fantastisk natur. Legg gjerne inn tid til opplevelser.

Vi ser at reiser til Vietnam med en avslutning i Kambodsja begynner å ta over for reisende som tidligere dro til Thailand.

Tokyo og Japan, er også populært hele året. Her er mange spennende opplevelser i vente. Det er mye spennende innen teknologi, tegneserier og matopplevelser å finne. Husk at dette ikke er en «sol & bad» destinasjon.

Alle neonskiltene i Tokyo
Tokyo, Japan

Fikk du lyst til å reise?

Det håper vi. På bloggen vår har vi mer reiseinspirasjon og på nettsiden vår finner du oversikt over alle turene vi har skreddersydd for deg. Vi har nemlig satt sammen unike feriepakker, så du slipper å gjøre research men kan lene deg tilbake og glede deg til turen!

Og skulle du ønske hjelp til å bestille reise eller trenge råd fra en ekspert når du er på reise, skal du vite at vi er her for deg 24/7.

Her finner du ditt nærmeste kontor og din lokale reiserådgiver. Eller send oss en forespørsel under. Vi gleder oss til gjøre drømmen til virkelighet!