Tilbake

Hotellweekend i Norge med fokus på aktivitet og velvære

Er du rastløs? Hva med en liten miniferie på et weekendhotell her i Norge? Et lite avbrekk fra hjemmets fire vegger kan gjøre underverker for sjela – spesielt hvis du drar til et sted som kan kombinere både aktiviteter og velvære.

Det finnes mange flotte weekendhoteller å velge mellom, og det er vanskelig å kun fremheve noen få. Kriteriene for å komme med på listen er at hotellet tilbyr en eller annen form for velvære, at det finnes gode muligheter for utendørsaktiviteter i området rundt, de må servere god mat og drikke, og så må de selvfølgelig holde åpent tross koronaen og ha fullt fokus på smittevern.

På denne årstiden er det fort gjort å kun ty til typiske vinterdestinasjoner med skitrekk, men vi har også forsøkt å ta høyde for at ikke alle av oss digger å stå på ski.

Etter mye grubling og nøye vurdering, finner du her våre weekend-favoritter i Norge, akkurat nå.

Norefjell Ski & Spa

1,5 times kjøretur fra Oslo ligger denne flotte oasen av et hotell. Norefjell Ski & Spa har etter min mening et av landets beste velværeanlegg, med både spa-behandlinger, bassenger, badstuer, flere boblebad, tropiske dusjer, treningssenter etc. Hotellet tilbyr shuffelboard og klatrevegg, og rett utenfor døren finner du Norefjell Skisenter, langrennsløyper og flotte fotturer. God mat har de også, med ulike alternativer som passer for hele familien.

Dette er det perfekte stedet for barnefamilier, vennegjengen og kjæresteparet.

Hotel Alexandra

Hotel Alexandra i Loen er et familiedrevet hotell, kjent for sin varme og personlige atmosfære. De har en stor bade- og spaavdeling, som tilbyr latter og velvære for hele familien. Hotellet disker opp med nydelig mat, og god drikke fra vinkjelleren. Loen er kjent for sin vakre Instagramvennlige natur, og et besøk hit kan være like fint på vinteren som på sommeren. Få minutters kjøretur fra Loen finner du nemlig Stryn Vinterski, som byr på både nedover- og bortover ski i vakre omgivelser. Du har også Loen Skylift like ved hotellet med tilhørende akebakke, og flotte fotturer i umiddelbar nærhet. Full pakke!

Dette er et perfekt weekendalternativ for familier med både små og store barn.

Farris Bad

Farris Bad ligger vakkert til på stranden i Larvik, og er et utrolig lekkert spahotell for voksne og barn over 16 år. Spa- og velværeavdelingen strekker seg over hele 2500 kvm., og er etablerte på en ekte mineralholdig kilde. For en litt annerledes spa-opplevelse bør du sjekke ut de guidede saunaritualene, og så avslutte det hele med et iskaldt bad i havet. Hotellets restaurant serveres god mat og drikke, og beliggenheten ved kysten åpner opp for flotte turmuligheter langs svaberg og kyststier.

Dette er en sikker vinner for en kjæresteutflukt eller venninnetur.

Quality Hotel Grand, Kongsberg

1 times kjøretur fra Oslo ligger Kongsberg, som byr på både familievennlige skibakker, milevis med langrennsløyper og toppturmuligheter. Det er det ikke alle som er klar over. Midt i sentrum finner du Quality Hotel Grand, Kongsberg – et hotell som er mest kjent for konferansefasilitetene sine, men som tilbyr mye mer enn det. Hotellet har et sjarmerende spa-anlegg med interiør inspirert av Kongsbergs mange gruver. Bestill deg en spa-behandling etter en dag i skisporet, eller benytt deg av bassenget, boblebadet eller badstuen.

Et supert alternativ for barnefamilier som vil rømme fra hjemmets fire vegger.

Britannia Hotel

I hjertet av Trondheim ligger Britannia Hotel – et komplett weekendhotell for kjæresteparet, familien, eller jentegjengen.

Den nye og elegante velværeavdelingen tilbyr ulike typer spa-behandlinger, basseng, badstuer, isbad, et utrolig lekkert treningsrom og mye mer. Hotellet har ikke mindre enn syv ulike mat- og drikkekonsepter, med alt fra afternoon tea og fine dining, til mer uformelle matopplevelser. Her kan du virkelig føle deg trygg på mat og drikke av ypperste kvalitet. Trondheim by er full av severdigheter og aktiviteter, og kort vei fra sentrum har du en rekke turmuligheter både til fots og på ski. Hva med å dra på nordlyssafari?

Fýri Resort

Fýri Resort er en varm og innbydende hotellperle, med en perfekt beliggenhet i naturskjønne Hemsedal. Hotellet byr på Pool Club for de over 16 år, treningssenter, sosiale fellesarealer med bordtennis, biljard og shuffelboard. De serverer mat og drikke av god kvalitet, og uansett årstid har du et hav av ulike aktiviteter å velge mellom i dette vakre dalføret. Rett utenfor hotelldøren tar et skitrekk deg opp til skianlegget i Hemsedal.

Hotellet er utmerket for en weekendtur med venninnene, guttegjengen, eller kjæresten.

The Thief

På Tjuvholmen i Oslo sentrum, ligger The Thief – et flott og luksuriøst hotell, litt utenom det vanlige. Moderne design, kunst på veggene, nydelig mat og en flott velværeavdeling er det som møter deg her. Unn deg en tyrkisk hamam-opplevelse, marokkansk leirbehandling eller klassisk massasje, før du avslutter dagen i hotellets restaurant hvor fokuset er sunn og bærekraftig mat. Utenfor hotellet byr hovedstaden på et hav av aktiviteter og severdigheter, og naturopplevelser til fots eller på ski finner du kort vei fra sentrum.

The Thief er et komplett weekendtilbud for kjæresteparet eller venninneturen.

Fokus på smittevern

Det er viktig å huske på at nasjonale og lokale smittevernregler endres i takt med smittesituasjonen i landet. Vi oppfordrer alle våre lesere til å følge disse, til enhver tid.

Smittevernreglene kan føre til at vi i enkelte perioder bør holde oss hjemme, eller at hotellfasiliteter som svømmebasseng, treningsrom og lignende kan stenges på relativt kort varsel. Alle hotellene ovenfor har fullt fokus på smittevern, og følger alltid gjeldende regler. Følg derfor med på hotellenes nettsider, for oppdatert informasjon.

Klar for å rømme fra hverdagen?

La haugen med klesvask og hybelkaninene bli hjemme, og ta med deg kjæresten, venninna eller familien på en liten helgeutflukt. Send oss en forespørsel her, så hjelper vi deg med bestillingen.