Tilbake

Hva skal du i påsken?

Påsken nærmer seg med stormskritt, og mange av oss ser frem til rolige dager på hytta. Men det finnes også veldig mye annet gøy du kan finne på. Alt kommer selvfølgelig an på smittesituasjonen, men her er 5 tips til hva du kan gjøre i påsken.

1. Naustholmen – Opplevelsesøya utenfor Bodø

Naustholmen markedsfører seg som «Opplevelsesøya» og garanterer gåsehudopplevelser i fleng. Jeg trenger egentlig ikke å vite så mye mer, før jeg blir solgt 😉

Dette er en fredelig liten øy i Steigen, en drøy time med hurtigbåt utenfor Bodø. Vennegjengen og storfamilien ønskes velkommen hit hele året, og hvor kult hadde det ikke vært å samle dine nærmeste her ute i påsken?

Det blir ikke så mye snø her ute, men det finnes ingen grenser for hva du kan oppleve – alt fra kajakkpadling og ørnsafari, til fisking og fartsfylte RIB-turer. Anlegget byr på 16 senger, i tillegg til uteovernatting i svevetelt.

Stedet drives av vår kjente eventyrer, Randi Skaug, og konseptet er naturopplevelser i verdensklasse. What’s not to love? ❤️

2. Tretopphytte – Realiser barndomsdrømmen

Drømte du om trehytte i hagen da du var liten? Nå kan du oppleve voksenversjonen av barndomsdrømmen. Tretopphytter har blitt utrolig populært, og det finnes mange kule aktører rundt om i landet vårt.

I Veldre i Brummunddal finner du 5 vakre og idylliske hytter, som passer perfekt for et påskeopphold. Hyttene er omringet av vakker natur og de er alle unike på hver sin måte. Hyttene har minimum 3 doble senger, så det er plass til hele familien. Det tilbys også massevis av morsomme aktiviteter i området, som hundekjøring, fisking, ski og trugeturer. Høres helt fantastisk ut 😊

3. Pellestova – En gourmetopplevelse til fjells

Det var en gang et grisehus som ble gjenreist og benyttet til kaffeutsalg. Stedet ble svært populært blant ski- og turgåerne på Hafjell, og er i dag blitt til noe helt annet. Maten her er viden kjent med kortreiste produkter og viltkjøtt som gjerne slaktes direkte på kjøkkenet. Vinkjelleren her huser mer enn 360 varianter, og er fjell-Norges beste.

Pellestova Hotell på Hafjell er et moderne fjellhotell, og det perfekte stedet å tilbringe påsken på. Her kan du velge mellom vanlige enkelt-/dobbeltrom, eller fjellsuiter med plass til hele familien. Rett utenfor døren finner du et vakkert vinterlandskap med mer enn 300 kilometer preparerte skiløyper. Snakk om full pakke 😊

4. Staycation – Benytt deg av mulighetene der du bor

Staycation er et uttrykk som har skutt fart det siste året, og betegner det å feriere hjemme («stay» + «vacation»). Det henger naturlig sammen med at vi i perioder med mye smittetrykk, blir bedt om å holde oss hjemme eller i eget nærområde.

Når du planlegger en Staycation så er det kun fantasien som setter grenser, og dette trenger ikke å være noe dårligere alternativ enn å reise bort. Uansett hvor i Norge du bor, har du natur i umiddelbar nærhet. Det er gull verdt! Ta med deg telt eller hengekøye, og tilbring en natt i skogen. Pakk med deg KvikkLunsj og pølser på termos, og kom deg ut i skisporet. Ta på deg gode sko og gå på oppdagelsesferd i nærområdet. Sjekk ut Stolpejakten 2021 – den sparkes i gang på flere steder i landet til påske. Eller kanskje det er rom for å ta inn på hotell, i nærheten av der du bor?

Det å komme seg ut og bort fra hjemmets fire vegger, om så for kun én natt, kan gjøre underverker for sjelen.

5. Hotel Alexandra – Varm atmosfære i spektakulære omgivelser

Har du prøvd å google «Loen»? En lang rekke med Instagramvennlige sommerbilder dukker opp, som virkelig får det til å krible i magen. Men det mange av oss glemmer da, er at Loen er et supert reisemål også på vinterstid. I påsken kan du kombinere spektakulære naturopplevelser her, med et avslappende opphold på Hotel Alexandra. Dette familiedrevne hotellet er kjent for sin varme og personlige atmosfære. De har en stor bade- og spaavdeling, disker opp med nydelig mat, og god drikke fra egen vinkjeller.

Få minutters kjøretur fra Loen finner du Stryn Vinterski, som byr på både nedover- og bortover ski i vakre omgivelser. Du har også Loen Skylift like ved hotellet, med tilhørende akebakke. Høres skikkelig heftig ut! I tillegg har du selvfølgelig en lang rekke med flotte fotturer rett utenfor hotelldøren. Magisk 😊

Reiseinspirasjon

Er du ute etter mer reiseinspirasjon? Sjekk ut våre anbefalte turer i både inn- og utland. Vi går mot lysere tider, så det er ingenting i veien for å begynne å planlegge litt.