Tilbake

Hvordan blir egentlig været i sommer?

Ja, det er det store spørsmålet! Mange av oss sitter på gjerdet og venter på fjorårets varme sommerdager – samtidig som det er full panikk i det norske sydenparadiset Mallorca. Elendige bookingtall fører til at flere hoteller nå halverer prisene.

Porte de Soller

Vi fikk en pangstart på sommeren allerede i april. Nå i mai har varmen latt vente på seg, men allikevel har vi is i magen og venter med å bestille sommerferien. Jeg er én av de. Jeg ønsker meg «copy paste» av fjorårets ferieopphold på stølen i Valdres. 25 varmegrader, fjellturer, overraskende varmt fjellvann og svale sommerkvelder på plattingen. Jeg beholder trua litt til, tror jeg.

Halverer hotellprisene på Mallorca

På Mallorca har de sviktende bookingtallene nå ført til at flere store hotellaktører halverer prisene sine, i følge avisen Majorca Daily Bulletin. Enkelte 5-stjernes turistresorter som i fjor sommer kostet 3.000 kroner natten, koster nå kun 1.500 kroner.

Det er ingen hemmelighet at prisene på Mallorca har steget jevnt og trutt de siste årene, i tillegg til at myndighetene i fjor bestemte seg for å innføre dobbel turistskatt i høysesongen. Men i følge avisen har de nå altså innsett at de ikke kan forlange de samme høye prisene som i fjor. Flere 4-stjernes hoteller setter også ned prisene, i håp om at det vil lokke turistene tilbake.

Barn på stranden

Gjør et skikkelig feriekupp

Ikke misforstå, Mallorca er fremdeles en gloheit destinasjon blant oss nordmenn. Men nå kan du altså gjøre et skikkelig hotellkupp dersom du hiver deg rundt og legger sommerferien hit. Vi ser også at flere andre sydenfavoritter frister med både kampanjepriser og lokketilbud.

– Det  er ingen tvil om at det norske folk har sittet lenge på gjerdet i år – det er lenge siden vi har sett såpass mye ledig kapasitet, så tett opp til sommerferien, sier Gunhild Berge, direktør for privatreiser i Berg-Hansen.

Usikker på hva du skal gjøre i sommer? Kontakt en av våre ferieeksperter for en uforpliktende prat da vel!