Tilbake

Menorca – rolig, vakkert og idyllisk

Menorca er en liten perle som passer utmerket for den som vil nyte varme dager, vakker natur og fine badestrender. Her er det mange badeviker med finkornet gyllengul sand – og det klare vannet er perfekt for både bading, snorkling og dykking. Her går livet i sakte fart, og du har all verdens tid til å nyte dagene.

Vakkert kystlandskap på Menorca

Det var lenge litt «kronglete» å komme seg hit – men nå går det fly fra Norge i sommersesongen. Ta på solhatten og svømmeføttene, og les om opplevelsene på Menorca. Kanskje du rett og slett må hit på din neste ferie?

Man kan «takke» blant annet Franco, for den beskjedne turiststrømmen til Menorca. Spanias tidligere diktator begrenset utbyggingen på øya som straff for at Menorca ikke støttet nasjonalistene under Den spanske borgerkrigen. I 1993 utpekte UNESCO øya til biosfærereservat, noe som også begrenser utbygging i fremtiden.

Beliggenhet: Øya tilhører Balearene og ligger like nordøst for Mallorca
Når reiser du hit: Selv midt på sommeren er det god plass og ikke alt for varmt
Hvorfor: Uberørte strender, landlig idyll, rolig tempo, aktiv ferie

Solnedgang på Menorca

5 ting du ikke må gå glipp av på Menorca

  1. Strendene og badevikene: Det finnes nesten en badevik rundt hver odde, og de beste finner du langs hele sydkysten. Noen av mine favoritter er Cala en Turqueta, Cala Macarelleta, Cala Mitjana og Cala Biindali. Noe av disse må du gå et stykke for å komme til, men jo lengre gåtur jo færre folk. Er du på jakt etter en skikkelig god strand så er Platja de Son Bou stedet. Fargen på havet i disse badevikene er fantastisk- turkist og krystallklart.
  2. Ciutadella: Spaser fra hovedtorget Plaç d’es Born, som regnes som et av de vakreste torgene i Spania, og inn gjennom de trange gatene. Her finner du flotte bygninger, små koselige barer og butikker. Når det er tid for en middag bør den inntas nede ved havnen, og i løpet av oppholdet må du bestille «Caldereta de Langosta» på Cafe Balear. Dette er en hummersuppe som øya er kjent for.
  3. Spesialiteter: Øya har en rekke spesialiteter, ikke bare hummersuppen. Alaior er ostebyen, og her produserer de blant annet den kjente Formatge de Mao. Legg til noen skiver av krydderpølsen Sobrasada Menorquina, så er tapasen i boks. Smak også på lokalprodusert gin, Gin Xoriguer, ved brenneriet som ligger ved Mahón havn.
  4. Skofabrikkene: «Skohimmelen» er definitivt på Menorca! Her anbefaler jeg et besøk til «Mascaro», som er fabrikken i Ferreries. Her har de masse lekkert, i alle former, farger og fasonger!
  5. Cova d’en Xoroi: Sør på Menorca ligger denne fantastiske grotten. Bar/utsiktspunkt på dagtid, og heftig nattklubb på kveldstid. Her strømmer folk til for å få med seg den utrolig vakre solnedgangen. Du betaler inngang og får en drink på billetten. Dette er et absolutt «must» når du er på Menorca.
Badevik på Menorca med krystallklart vann

Det er flott og veldig enkelt å utforske Menorca med bil, dersom du ønsker å se litt mer enn kun det som er rundt hotellet ditt. Stort sett langs hele kysten finner du små og billedskjønne bukter som du kan ha helt for deg selv – flere av de med langgrunne strender og kritthvit sand. I innlandet på går livet sin vante gang, og du kan ha stort utbytte av å svinge innom en av byene og rusle litt rundt på egenhånd.

Som nevnt innledningsvis ble hver eneste krik og krok på denne forholdsvis uberørte øya erklært som biosfærereservat av UNESCO i 1993, og mer enn halvparten av arealet er under særlig beskyttelse. Dette er noe av årsaken til hvorfor det er mye færre turister her, enn på naboøyene Mallorca og Ibiza.

Kontakt oss

Hele øya byr på en rekke overraskelser, fra mat og drikke til uslåelig natur. En reise hit anbefales på det sterkeste! Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi reisen for deg 😊